نگهداری زاموفیلیا

رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5

نگهداری زاموفیلیا

نگهداری زاموفیلیا یک پیشنهاد عالی از سایت آل کود برای شما علاقه مندان به گل و گیاه آپارتمانی است. اگر می خواهید تجربه فوق العاده ای از نگهداری گیاه مقاوم در برابر شرایط محیطی مختلف در کنار زیبایی بی نظیر آن داشته باشید، در گوشه ای از ذهن خود زاموفیلیا را قرار دهید.

حتما شما نیز کنجکاو هستید بدانید چرا سایت آل کود نگهداری زاموفیلیا را به شما توصیه میکند؛ با ما در این مقاله جذاب همراه باشید تا از یک سو به پاسخ این سوال بپرسید و از طرف دیگر از جزئیات نگهداری زاموفیلیا بیشتر بدانید.

فهرست مطالب مقاله

۱. زاموفیلیا از چه ویژگی های منحصر به فردی برخوردار است؟

۲. روش نگهداری زاموفیلیا

۱.۲. نحوه آبیاری زاموفیلیا

۲.۲. تامین نیاز نوری زاموفیلیا

۳.۲.رطوبت موردنیاز زاموفیلیا

۴.۲. دمای موردنیاز زاموفیلیا

۵.۲. خاک مناسب زاموفیلیا

۶.۲.کوددهی زاموفیلیا

۷.۲. تعویض گلدان زاموفیلیا

۳. نحوه تمیز کردن برگ های زاموفیلیا

۴. نتیجه گیری

زاموفیلیا از چه ویژگی های منحصر به فردی برخوردار است؟

  • این گیاه لوکس آپارتمانی به نام زامیفولیا و zz نیز شناخته میشود؛ برگ های سبز رنگ زامیفولیا با ظاهر براق و چرمی به همراه ساقه ضخیم، آن را به گیاه متفاوت آپارتمانی تبدیل نموده است.

برگ های قاشقی یا پر مانند این گیاه دوست داشتنی، نگاه هر بیننده ای را به خود جلب می نماید. لازم به ذکر است ارتفاع ساقه ریزوم دار زاموفیلیا در حدود ۴۰ تا ۶۰ سانتی متر است.

  • زاموفیلیا بومی مناطق آفریقای شرقی و متعلق به خانواده آراسه، مدت هاست به پر فروش ترین گیاه زینتی در گلخانه ها تبدیل شده است؛ زاموفیلیا گیاه فوق العاده ای برای افرادی است که قادر نیستند روزانه وقت به گیاه خود بگذارند زیرا زامیفولیا حتی در محیط کم نور نیز می تواند رشد نماید.

نکته: زاموفیلیا به دلیل ویژگی سمی و اثر سوئی که بر دستگاه گوارش انسان دارد، مراقب تماس و جویده شدن آن توسط کودکان و حیوانات خانگی باشید.

روش نگهداری زاموفیلیا

برای کسب اطلاعات پیرامون نحوه نگهداری زاموفیلیا، با ما در ادامه مطالب از سایت آل کود همراه باشید.

نحوه آبیاری زاموفیلیا

همانطور که در بخش ویژگی های منحصر به فرد زاموفیلیا اشاره شد، زاموفیلیا از ساقه غده ای یا ریزوم دار برخوردار میباشد یعنی می تواند آب را برای مدت طولانی نگهداری نموده و دیر تر تشنه شود.

 نیاز زامیفولیا به آب همانند سانسوریا بوده و هر دو از این جهت کم توقع هستند لذا اگر سلامتی گیاه برایتان اهمیت دارد، از غرق کردن خاک در آب زیاد و آبیاری مداوم بپرهیزید.

پس کاری که بایستی قبل از آبیاری مجدد زاموفیلیا انجام دهید این است که خشکی خاک را تا عمق دو سانتی متری چک کرده و اگر خشک بود تصمیم به آبیاری بگیرید.

تامین نیاز نوری زاموفیلیا

زاموفیلیا قادر به ادامه زندگی در مکان هایی با نور پایین و حتی لامپ فلوئورسنت می باشد اما اگر مشتاق به رشد بهتر و سریع تر و شادابی گیاه خود می باشید، آن را از نور فیلتر شده پنجره شمالی بهره مند سازید. چند نکته قابل تامل پیرامون نور موردنیاز زاموفیلیا را بایستی ذکر نمایم از جمله:

  • هرگز زاموفیلیا را در مقابل نور تابشی مستقیم آفتاب قرار ندهید زیرا برگ های جذاب آن دچار سوختگی خواهند شد مانند نور ظهر.
  • زاموفیلیا توانایی ذخیره نور را دارد لذا برخی از نگهدارندگان این گیاه یک روز در هفته را اختصاص به تامین نور زاموفیلیا می دهند. دریافت نور زیاد سبب ضخیم شدن ساقه و برگ زاموفیلیا شده و نور کم نیز علت اصلی نازک شدن ساقه می باشد در نتیجه دیگر گیاه دوست داشتنی سابق نخواهد شد.

پس با توجه به مطالب گفته شده در این مقاله، نیاز نوری زاموفیلیا را به طور صحیح برطرف نمایید.

زاموفیلیا

  • رطوبت موردنیاز زاموفیلیا

زاموفیلیا نیاز زیادی به رطوبت محیط ندارد زیرا چرمی بودن برگ ها سبب میشود رطوبت کمتری از دست دهد لذا رطوبت محیط هم برایش کفایت میکند. اما اگر در محیط گرمسیری بدون رطوبت حضور دارد، بایستی رطوبت موردنیاز آن را تامین نمایید. به عنوان مثال در روزهای گرم میتوانید با قرار دادن ظرف آب کنار گلدان به تامین رطوبت گیاه کمک نمایید.

دمای موردنیاز زاموفیلیا

بهتر است زاموفیلیا را در مکان دارای دمای ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتی گراد قرار دهید. به دلیل گرمسیری بودن زاموفیلیا، در صورت پایین بودن دمای هوا از ۸ درجه سانتی گراد، آن را به مکان گرم تری انتقال دهید.

هم چنین در صورت افزایش دما از ۳۰ درجه سانتی گراد، سعی کنید رطوبت کافی برای آن فراهم نمایید.

خاک مناسب زاموفیلیا

بهترین خاک برای زاموفیلیا، خاکی متخلخل با قابلیت زهکشی بالا برای عبور بهتر آب درون گلدان است. می توانید از خاک کاکتوس برای گلدان استفاده نمایید تا به خوبی آب اضافی پس از آبیاری را از گلدان خارج نماید تا ریزوم های زاموفیلیا سالم بماند.

گزینه مناسب دیگر برای پر کردن خاک گلدان، خاکبرگ، کوکوپیت و پرلیت می باشد زیرا برای زاموفیلیا سبک و عالی است.

کوددهی زاموفیلیا

برای رشد بهتر زاموفیلیا و تولید پاجوش فراوان، کوددهی آن را در فصول رشد بهار و تابستان فراموش نکنید. بهتر است از کودهای طبیعی مانند کود اسید هیومیک شوک، کود گیاهان آپارتمانی شوک و کود جلبک دریایی شوک طبق بررسی کارشناسان  آل کود و توصیه آن استفاده نمایید.

تعویض گلدان زاموفیلیا

زاموفیلیا نیز همانند سایر گیاهان به گلدان کوچک و متناسب با سایز ریشه نیاز دارد. گلدان بزرگ مانعی برای زاموفیلیا به شمار می آید که اجازه رشد به گیاه اصلی را نمیدهد زیرا گیاه بیشترین انرژی خود را صرف گستراندن ریشه در گلدان نموده و رشد برگ و تولید پاجوش به تعویق میوفتد.

مناسب ترین زمان برای تعویض گلدان هنگامی است که شاهد بیرون زدگی ریشه از گلدان باشید.

نحوه تمیز کردن برگ های زاموفیلیا

به دلیل براقیت بالایی که برگ های زاموفیلیا دارد، نیازی به تمیز کردن آن با محلول های درخشان کننده سطوح برگی گیاهان وجود ندارد اما می توانید هر دو هفته یکبار به کمک پارچه مرطوب که نرم است، گردو و غبار روی برگها را پاک نمایید.

نتیجه گیری نگهداری زاموفیلیا

نگهداری زاموفیلیا از موضوعات مهمی است که دوستداران گل و گیاه بایستی اطلاعات کافی پیرامون آن داشته باشند. ما در این مقاله از سایت آل کود سعی کردیم نکات ریز و درشت از نحوه مراقبت از زاموفیلیا را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم تا همیشه شاهد شادابی و رشد گیاه خود باشید.

فهرست مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
آخرین مقالات آل‌کود

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *