نگهداری درخت انبه در خانه

درخت انبه بیشتر در نواحی گرمسیری مانند شبه جزیره هند رشد می‌کند. میوه‌ی آن بسیار شیرین و خوش‌طعم است. جالب است بدانید که نگهداری درخت انبه در خانه نیز امکانپذیر است. در این مقاله شما را با روش نگهداری درخت انبه در خانه بیشتر آشنا می‌نماییم.

درخت انبه

درخت انبه دارای ارتفاعی حدود 35 الی 40 متر است. قسمت‌های شاخ و برگ‌دار این درخت دارای قطری حدود 10 متر است. عمر درخت انبه طولانی است و ممکن است در سن سیصد سالگی نیز میوه بدهد. درخت انبه آب و هوای مناطق گرمسیری را به سایر مناطق، برای رشد و تکامل ترجیح می‌دهد.

درخت انبه در مناطق شبه جزیره هند، بنگلادش، پاکستان، آسیای جنوب شرقی، رشد وافری دارد.  میوه‌ی این درخت بسیار خوشمزه و به شاه میوه‌ها نیز معروف است. بزرگترین تولید کننده‌ی انبه کشور هند است.

کاشت درخت انبه ساده است. اگر دانه درخت انبه با کیفیت باشد میوه‌های مرغوبی از آن حاصل می‌شود.

کاشت درخت انبه در ایران

بیشترین کاشت درخت انبه در ایران در استان هرمزگان است و دارای قدمت 300 ساله است.

نگهداری درخت انبه در خانهدرخت انبه از نظر میوه‌دهی

هر درخت انبه در یک سال بین 200 تا 500 عدد انبه حاصل می‌کند. طعم میوه هر درخت انبه با یکدیگر متفاوت است. گوشت میوه نیز با توجه به نوع انبه و میزان رسیدن آن می‌تواند صاف یا رشته رشته‌ای باشد.

بیشتر بخوانید: نحوه استفاده از کود کامل

خاک مناسب برای درخت انبه

درخت انبه در انواع مختلف خاک از جمله لومی، خاکی، ماسه‌ای، رشد می‌کند.

انواع مختلف انبه

انبه دارای انواع گوناگونی است. بعضی برای خشک کردن و پوره کردن و برخی برای مصرف خوراکی مناسب هستند. انواع انبه عبارتند از:

  • انبه هادان

هادان در لغت به معنی مادر همه‌ی انبه‌ها است. انبه‌هایی که در آمریکا رشد می‌کنند از این نوع هستند.

  • انبه تامی اتکینز

از محبوب‌ترین انواع انبه تامی اتکینز است. دارای رنگ‌های مختلف مانند زرد، قرمز، سبز است. طعم بسیار شیرینی دارد و سرشار از فیبر است.

  • انبه آتاولفو

انبه آتاولفو دارای رنگ زرد است و فیبر کمی در آن وجود دارد. به همین خاطر دارای بافت صافی است.

خواص انبه

انبه دارای خواص مختلفی است. بعضی از آن‌ها عبارتند از:

  • تقویت حافظه
  • ضد سرطان
  • کاهش فشار خون
  • کاهش در وزن
  • جهت درمان دیابت
  • درمان یبوست
  • هسته انبه برای پوست و مو نیز بسیار مفید است

بهترین زمان برای کاشت درخت انبه

درخت انبه را می‌توان در فصول مختلف کاشت ولی بهترین زمان فصل پاییز است.

نگهداری درخت انبه در خانهنگهداری درخت انبه در خانه

برای نگهداری درخت انبه در خانه این مراحل باید طی شود:

ابتدا یک میوه‌ی کاملا رسیده را تهیه نموده و بعد از مصرف آن، هسته انبه را که با یک پوشش بیرونی احاطه شده است، از میوه خارج نمایید. دلیل انتخاب میوه‌ی کاملا رسیده این است که، ممکن است دانه به طور کامل رسیده نباشد و در نتیجه برای کاشت مناسب نباشد.

هسته را کامل از میوه‌های اطراف آن پاک نمایید و داخل یک دستمال کاملا تمیز به مدت یک الی دو روز در جایی مناسب قرار دهید تا خشک شود.

سپس با یک قیچی تیز و ضد عفونی شده هسته را باز کرده و دانه را از آن خارج نمایید. دقت نمایید هنگام خروج دانه نشکند.

اگر لایه‌ای اطراف دانه است آن‌را از حذف نمایید. سپس دانه را داخل دستمال مرطوب قرار دهید.

می‌توان در این مرحله دانه را داخل مقداری آب برای یک الی دو شب قرارداد و سپس در دستمال نم ‌دار قرار داد.

دستمال مرطوب را داخل پلاستیکی شفاف قرار نمایید، تا رطوبت افزایش یابد. در این مدت کیسه را در محیطی کاملا تاریک و نسبتا گرم قرار دهید. مدام وضعیت را بررسی فرمایید و اگر لازم بود دستمال را مجدد نم‌دار کنید.

بعد از گذشت چند هفته دانه شروع به جوانه‌زنی می‌کند. هنگامی‌که اندازه‌ی جوانه به 8 سانتی‌متر رسید می‌توان آن‌را به گلدان انتقال داد.

گلدانی که دارای زهکشی است و از دانه بزرگتر است را انتخاب نمایید. داخل آن‌را با خاک مناسب کاشت، به شکلی که حدود پنج سانتی‌متر از روی گلدان خالی باشد پر کنید. دانه را روی خاک قرار دهید و تا حدود دو سانتی متر روی آن خاک بریزید.

گلدان را رو به روی نور خورشید قرار دهید و آبیاری نمایید، تا خاک گلدان همیشه مرطوب باشد.

اگر بعد از مدتی گیاه حالت افتاده به خود بگیرد، شاید از آبیاری کم یا بیش از حد باشد. در غیر این‌صورت طبیعی است و با رشد گیاه این حالت برطرف می‌شود.

هنگامی‌که گیاه به خوبی رشد کرد و برگ‌های جدید ظاهر شد، می‌توان درخت انبه را در خانه نگهداری کرد. بعد از گذشت مدتی نهال را به باغچه انتقال دهید.

توجه نمایید درخت انبه برای میوه‌دهی به پنج الی هشت سال زمان نیاز دارد.

نگهداری درخت انبه در خانهشرایط مناسب برای نگهداری درخت انبه

شرایط مناسب برای نگهداری درخت انبه عبارتند از:

  • نور مناسب: درخت انبه برای رشد مطلوب و مناسب به نور کافی نیاز دارد. البته در معرض قراردادن مستقیم گلدان در برابر نور خورشید آسیب‌هایی به درخت می‌رساند. بعد از رشد مناسب نهال انبه آن‌را به بیرون انتقال دهید تا از نور کافی برای رشد بهره‌مند شود.
  • آبیاری: آبیاری منظم و مرتب در رشد درخت انبه بسیار اهمیت دارد. بعد از کاشت دانه انبه در گلدان هر زمان که روی خاک خشک شد، باید به آن آب بدهید. درخت انبه را از فصل پاییز تا بهار به خوبی آبیاری نمایید. ولی در اواخر فصل زمستان، قبل از شروع به گلدهی کم آبیاری نمایید.
  • دما: مناسب‌ترین دما برای نگهداری درخت انبه، بین 21 الی 25 درجه سانتی‌گراد است. درخت انبه در سرما و دمای زیر 5 درجه از بین می‌رود.
  • خاک: برای نگهداری درخت انبه در خانه، بهترین خاک ترکیب خاک معمولی و خاک برگ به نسبت مساوی با یکدیگر است. از ترکیب کوکوپیت، پرلیت، پیت ماس هم می‌توان استفاده نمود.
  • کوددهی: برای تقویت درخت انبه باید سالی یکبار به آن کود داد. بهتر است کود غنی شده با پتاسیم، به درخت در ماه‌های گرم سال داده شود تا رشد ساقه و برگ تقویت یابد. در نتیجه گلدهی و میوه‌دهی سریع‌تر اتفاق می‌افتد.

هرس درخت انبه

درخت انبه به طور معمول به هرس نیازی ندارد. درخت را باید طوری پرورش داد که ساقه واحد اصلی داشته باشد. اگر شاخه‌های مرده و فرعی در درخت ظاهر شد آن‌را از بین ببرید.

بیشتر بخوانید: کود کامل 10Xshock برای هیدروپونیک

زمان برداشت محصول

هنگامی‌که رنگ پوست میوه‌ی انبه از سبز به زرد یا نارنجی رسید، زمان برداشت آن فرا رسیده است.

درخت انبه دارای عمر طولانی است و میوه‌ی آن گرمسیری- استوایی است. از نظر طعم میوه‌ی آن بسیار شیرین است و دارای خواص گوناگون است. در مقاله در مورد نگهداری درخت انبه در خانه اشاراتی کردیم. امیدواریم با مطالعه این مقاله درخت انبه را در خانه نگهداری نمایید و از طعم میوه‌ی خوشمزه آن لذت ببرید.

5/5 - (1 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]