کم گلدهی زعفران

زعفران گیاهی حساس است که تنها یک بار در سال محصول می دهد و دوره گلدهی کوتاه مدتی دارد. قطعا برای هر کشاورزی مهم است که پس از یک سال کار و تلاش بهترین نتیجه ممکن را از محصول خود برداشت کند. اما متاسفانه همیشه این اتفاق نمی افتد و بسیاری از کشاورزان در زمان برداشت محصول با مشکل کم گلدهی زعفران مواجه می شوند. در این مقاله قصد داریم با شما درباره علل و راهکار های جلوگیری از کم گلدهی زعفران صحبت کنیم.

دوره گلدهی زعفران

دوره گلدهی زعفران یک بازه زمانی کوتاه در حدود 2 الی 3 هفته می باشد که تنها یک بار در سال رخ می دهد. لازم به ذکر است که روز های ابتدایی و انتهایی این دوره مقدار محصول کمتر است و حدود 5 روز تا 7 روز وسط دوره گلدهی اوج برداشت محصول به شمار می رود. اصطلاحا به این دوره، دوره پیک گلدهی گفته می شود.

کم گلدهی زعفراندوره گلدهی زعفران چه زمانی است؟

شروع این دوره کوتاه به نوع آب و هوای منطقه بستگی دارد به طوری که در مناطق سردسیر، مهر ماه شروع گلدهی زعفران است اما در مناطق معتدل گلدهی زعفران در آبان ماه آغاز می شود. به همین صورت گلدهی زعفران در مناطق گرمسیر در آذر ماه اتفاق می افتد.

بیشتر بخوانید: کود k60 برای درخت زرد‌آلو 

 پیاز زعفران به طور میانگین در هر متر مربع چقدر گلدهی دارد؟

به طور متوسط از هر متر مربع بین نیم الی یک کیلو گرم زعفران به دست می آید. هر چند این امرکاملا به سایز و وزن پیاز و حتی طول عمر آن نیز  بستگی دارد.

خوب است بدانید که از هر پیاز زعفران نیز به طور میانگین 5 الی 10 گل رشد می کند.

اهمیت وزن پیاز زعفران

پیاز زعفران برای اینکه به گلدهی مطلوب برسد باید حداقل 8 گرم وزن داشته باشد در غیر این صورت، گلدهی بسیار کمی خواهد داشت و یا ممکن است اصلا به گلدهی نرسد. برای حل این مشکل باید کاری کرد که وزن پیاز زعفران افزایش یابد. این امر از طریق تقویت خاک، کوددهی مناسب ( با همفکری مشاور متخصص) در زمان آب دوم میسر می شود.

کم گلدهی زعفرانعلل گل ندادن پیاز زعفران

همان طور که پیش تر گفتیم گیاه زعفران گیاهی حساس است که برای گلدهی نیاز به مراقبت هایی خاص دارد. در ادامه به نکاتی اشاره می کنیم که رعایت آنها برای پرورش و کشت زعفران لازم است:

  • عدم محلول پاشی به موقع زعفران:

لازم است که پس از برداشت گل های زعفران بین  4 الی 6 مرحله محلول پاشی صورت بگیرد. در غیر این صورت خاک آمادگی و قوت لازم را نخواهد داشت و پیاز زعفران به وزن کافی برای گلدهی نمی رسد.

  • ریز بودن پیاز های زعفران:

پیاز زعفران برای گلدهی باید حداقل 8 گرم وزن داشته باشد. راهکار هایی برای تقویت پیاز زعفران وجود دارد اما همچنان بهترین گزینه این است که از همان ابتدا به سراغ خرید پیاز زعفران درشت بروید. در این صورت زحمت و هزینه های فراوانی را از سر خود باز خواهید کرد و نتیجه بهتری نیز دریافت می کنید.

  • نداشتن برنامه منظم و تخصصی برای کود دهی به موقع گیاه زعفران:

گیاهان نیز به مانند انسان ها نیاز به تغذیه دارند. گیاه زعفران برای حفظ شدن در برایر آفت، رشد بهتر و گلدهی بیشتر نیاز به کود دهی مناسب و به موقع دارد. اگر برنامه منظمی برای کود دهی مزرعه زعفران خود ندارید احتمالا باید برداشت محصول مناسب را فراموش کنید.

کود دهی در زاچ آب می تواند سبب افزایش وزن پیاز گیاه زعفران شود و در نتیجه نتیجه پربار تری برای شما فراهم آورد.

  • وجین کردن مزرعه زعفران:

وجین کردن مزرعه در واقع همان هرس کردن و کندن علف های هرز مزرعه است که مانع رشد پیاز زعفران می شوند. علف های هرز با جذب آب، اکسیژن و مواد مغذی خاک ، خاک را تضعیف می کنند و سبب می شوند تا مواد کافی به پیاز گیاه نرسد. همان طور هم که می دانید، نرسیدن مواد مغذی به پیاز زعفران یعنی عدم رشد پیاز زعفران، و عدم رشد پیاز زعفران یعنی عدم گلدهی زرپران.

  • انجام ندادن سله شکنی در مزرعه زعفران:

سله شکنی یعنی نرم کردن خاک مزرعه و یا حتی گلدان برای رشد بهتر ریشه و گیاه. سله شکنی سبب می شود تا خاک اطراف ریشه گیاه نرم تر شود و ریشه گیاه بهتر بتواند رشد کند.

کم گلدهی زعفرانعوامل مهم که بر گلدهی پیاز تاثیر می گذارند

1)سن مزرعه

سالی که کشت زعفران اتفاق می افتد در واقع ” سال استقرار” نامیده می شود. سال اول برداشت نیز مقدار محصول ناچیزی می توان برداشت کرد. سال دوم زمین زعفران می توان محصول سودآوری داشته باشد اما اوج بار دهی مزرعه زعفران در سال سوم و چهارم برداشت است. از سال پنجم به بعد نیز محصولات مزرعه زعفران کم کم کاهش می یابد.

بیشتر بخوانید: نقش کود k60 برای درخت هلو 

2) منطقه جغرافیایی

هرچه منطقه کشت زعفران سردتر باشد و در زمستان برف  و باران بیشتری داشته باشد، میزان گلدهی زعفران بیشتر خواهد بود.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]