کود کامل

معرفی کود کامل

در پاسخ به این سوال که کود کامل چیست؟ باید گفت: کود کامل کودی است که بتواند نیازهای اصلی گیاه را تامین کند و طبق گفته شرکت سازنده محصول، علاوه بر عناصر NPK می تواند عناصر و مواد دیگری نیز داشته باشد. در واقع برای اینکه محصول خوبی از مزرعه خود داشته باشیم باید علاوه بر مواد مغذی اصلی گیاه از مواد دیگری نیز استفاده کنیم. فرض کنید برای افزایش گلدهی و باردهی درخت خود از کود پتاسیم استفاده می کنیم که با استفاده از آن به چیزی نیاز نخواهیم داشت و محصول ما افزایش می یابد. اما این تمام داستان نیست. افزایش عنصر پتاسیم در خاک اولین قدم برای تغذیه گیاه است اما کافی نیست. باید با افزودن موادی مانند اسید هیومیک به کود، جذب پتاسیم را افزایش دهیم تا این پتاسیم وارد گیاه شود و منجر به افزایش کیفیت محصول شود.

تغذیه گیاه

 تغذيه گياه بايد به صورت علمي و با در نظر گرفتن چند جوانب كار انجام شود و اگر يك بعدي به اين موضوع نگاه كنيم تنها چيزي كه براي ما باقي مي ماند هزينه هاي حاصل از كوددهي و خسارت به زمين و محصول ناشي از استفاده غير اصولي است. پس همیشه در خرید کود کشاورزی بسیار مراقب باشید زیرا آینده مالی و سلامت مزرعه شما به آن بستگی دارد.

کود کاملکود کامل شامل چه موادی است؟

همانطور که اشاره کردیم، کود NPK می تواند شامل نیتروژن، فسفر، پتاسیم و برخی عناصر میکرو باشد. . اما جزء اصلی آنها  همان سه عنصر اصلی هستند. مقدار عناصر موجود در کود NPK به صورت 3 عدد متوالی نوشته می شود. به عنوان مثال اگر روی بسته کود سه رقم 20 20 20 نوشته شده باشد به این معنی است که در این کود به ترتیب 20 واحد از هر سه عنصر NPK وجود دارد.

بیشتر بخوانید: کود مناسب برای رشد نهال پسته

این محصول که معمولاً به کود سه بیستی معروف است دارای ترکیبی مساوی از هر سه عنصر است. یعنی با خرید آن در واقع از 3 طریق نیاز گیاه خود را برطرف کرده اید. که این 3 عنصر نیاز گیاه شما را به صورت مکمل برطرف می کند و با توجه به مقدار عناصری که دارد انواع مختلفی دارد.

  •  نیتروژن

یکی از اجزای تشکیل دهنده کود کامل نیتروژن است. نیتروژن یکی از عناصر مورد نیاز در تولید اسیدهای آمینه و ساختارهای رویشی گیاهانی مانند برگ است. در واقع هر زمان که نیتروژن زمین را افزایش دهیم، شاخه ها، برگ ها و قسمت های رویشی گیاه رشد می کنند. در نتیجه رشد بیشتر برگها، فتوسنتز نیز افزایش می یابد. به عنوان مثال: در گیاه زعفران در مرحله اول محلول پاشی از کودی استفاده می کنیم که مقدار نیتروژن بالایی داشته باشد. این کار باعث افزایش سطح برگ زعفران و افزایش اثر محلول پاشی روی پیاز زعفران می شود.

  •  فسفر

فسفر دومین عنصر پر مصرف در گیاهان است. این عنصر در تحریک ریشه زایی و رشد ریشه نقش بسزایی دارد. به عنوان مثال می توانیم در ابتدای کاشت گیاهان و زمانی که نیاز به رشد سریع ریشه ها داریم از فسفر استفاده کنیم. در نتیجه رشد بیشتر ریشه ها، جذب عناصر غذایی در گیاه افزایش می یابد.

  • پتاسیم

کودهایی که دارای پتاسیم هستند، می توانند روی کیفیت میوه تاثیر بسیار زیادی داشته باشند و محصولات کشاورزی را با زیبایی ظاهری بیشتر و همچنین کیفیت عالی تری ارائه دهند. همچنین پتاسیم در درشت شدن و طعم میوه نیز نقش دارد.نحوه مصرف کود کامل چگونه است؟ ما می‌توانیم آن را به دو شکل آبیاری و یا محلول‌پاشی به زمین تزریق کنیم. این بستگی به گیاه و نوع محصول مورد کشت ما دارد. گاهی اوقات زمانی گیاه می تواند بازدهی خوبی داشته باشد که ما از روش محلول پاشی استفاده نماییم.

کود کامل

به طور مثال اگر گیاه زعفران را در نظر بگیرید این گیاه از دی تا فروردین ماه هیچ ریشه ای ندارد در این زمان است که باید تغذیه گیاه انجام گیرد و از روش محلول پاشی به آن کود برسد. پس بهترین راه و زمان استفاده از آن به طور کامل بستگی به نوع محصول کشاورزی دارد و شرکت تولیدکننده مقادیر و زمان استفاده از آن را بر روی بسته‌بندی آن درج کرده است.

اگر می‌خواهید بدانید که بهترین کود کامل کدام کود است؟ باید بگوییم که پاسخ این سوال کاملا به نوع گیاه، هدف از کاشت گیاه، شرایط اقلیمی، خاک و نیازهای گیاه بستگی دارد.

مثلا اگر می خواهید که رشد گیاه شما زیاد شود کودی را برای گیاه خود در نظر بگیرید که دارای درصد بالایی از نیتروژن باشد ولی در صورتی که می خواهید گیاه شما گل و بذر بدهد، بهتر است که از کودهای با فسفر بالا استفاده کنید.

بهترین زمان استفاده از کود کامل چه زمانی است؟

 دانستن بهترین زمان مصرف برای حداکثر عملکرد، راندمان و بهره برداری گیاه ضروری و الزامی است. زمان مصرف کود کامل باید به گونه ای باشد که عناصر موجود در آن به طور مستمر و بسته به نیاز گیاه در دسترس آن باشد. زمان استفاده از کود کامل با نسبت عناصر مختلف در چرخه زندگی گیاه متفاوت است.

کود کامل

در ابتدا گیاه باید بتواند ریشه های خود را توسعه دهد و توانایی افزایش ریشه به دلیل وجود عنصر فسفر است، بنابراین باید از کودی استفاده کرد که مقدار فسفر بالایی داشته باشد. پس از ریشه زایی باید به رشد رویشی گیاه توجه کرد. عنصر نیتروژن باعث افزایش و بهبود رشد رویشی گیاهان می شود.

در نتیجه بهترین زمان استفاده از کود کامل که دارای درصد بالایی از عنصر نیتروژن است، در زمان رشد رویشی و تشکیل شاخه و برگ گیاه است. گیاه در زمان قبل از برداشت، نیازمند سه عنصر درشت مغذی است. در نتیجه بهترین زمان استفاده از 20 20 20 در این مرحله است. در زمان برداشت می توانید از کود کامل حاوی مقدار زیادی پتاسیم استفاده کنید. پتاسیم در طعم و کیفیت موثر است.

رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]