پیوند لیموترش
پیوند لیموترش یکی از کارهای آسانی است که با انجام دادن آن میتوانید محصولات بیشتر و سالمتری داشته باشید. این کار بسیار راحت است اما و اگر آن را به صورت اشتباه انجام دهید، ممکن است درخت از بین برود و آسیب جدی ببیند.
برای پیوند زدن درخت لیموترش؛ علاوهبر داشتن تجربه و تخصص کافی، باید از ابزارهای مناسبی نیز بهره بگیرید. برای پیوند زدن درخت لیموترش باید ابتدا یک برش بر روی پوست پایه ایجاد کنید و سپس جوانه مورد نظرتان را در آن پیوند بزنید و در آخر با استفاده از 1 نوار پلاستیکی یا چسب، به خوبی آن را محکم کنید.
به طور معمول بعد از گذشت 6 الی 10 ماه بعد از کاشت نهال میتوانید عمل پیوند درخت را انجام دهید. دقت داشته باشید هنگامی که پایه درخت آمادگی لازم را برای جدا شدن پوست را داشت، باید عملیات پیوند زنی را انجام دهید. در آخر نیز فراموش نکنید؛ بعد از گذشت 20 روز از انجام عمل پیوند درخت لیموترش، باید نوار پیوندی را باز کنید.
مزایای پیوند درخت لیموترش
- تبدیل واریتههای قدیمی به واریتههای جدید
- سرعت بخشیدن به عمل میوهدهی
- اصلاح درخت و باغ
- ترمیم قسمتهای آسیبدیده
- استفاده از ریشه مقاوم در برابر شرایط نامطلوب و نامساعد
- استفاده از پایهای مقاوم برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ریشه
- استفاده از ریشه مقاوم در برابر بیماری و آفات
- استفاده از پایههای کوتاه کننده
شرایط لازم برای رشد و پرورش درخت لیموترش
-
کوددهی
لیموترش نیز مانند دیگر درختان مرکبات برای رشد و پرورش یافتن، به مواد مغذی نیاز دارند. از این رو لازم است سراغ کودهای مفیدی بروید و این گیاه را با استفاده از آنها به راحتی تغذیه کنید. شما باید به دنبال کودی باشید که در آن مواد ریز مغذی، روی، منگنز، آهن، فسفر و نیتروژن وجود داشته باشد زیرا این مواد کمک میکنند رشد درخت افزایش یابد و میوهها نیز دچار آسیب نشوند.
به طور معمول کودهای طبیعی عملکرد بهتری نسبت به کودهای شیمیایی دارند و میتوانند نتایج عالیتری از خود بر روی گیاه به جای بگذارند. بنابر این پیشنهاد میکنیم سراغ کودهای طبیعی و حیوانی مفید بروید. کود اسید هیومیک یکی از بهترین کودهایی است که میتوانید از آن به راحتی استفاده کنید. این کود دارای 3 نوع جامد، مایع و گرانولی است و شما میتوانید با توجه به نیازتان یکی از آنها را تهیه کنید.
در هر صورت اگر میخواهید از عمل کوددهی نتیجه مطلوبی به دست آورید؛ پیشنهاد میکنیم بعد از پیوند لیموترش و یا قبل از انجام دادن این کار، به صورت صحیح و برنامهریزی شده کار کوددهی را انجام دهید. کوددهی به درخت لیموترش را میتوانید در هر زمانی انجام دهید، اما باید توجه داشته باشید که در میزان مصرف کود مورد نظرتان زیادهروی نکنید زیرا ممکن است آسیب جدی به برگ، ریشه و میوه وارد شود.
-
نور
به طور معمول همه گیاهان برای رشد مناسب به نور طبیعی خورشید احتیاج دارند. لیموترش نیز جزء گیاهانی است که باید آفتاب به میزان کافی به آن برسد تا رشد مطلوبی داشته باشد. از این رو سعی کنید درخت لیموترش را در جایی بکارید که نور کافی به آن جا بتابد. همچنین درصورتی که نور لازم به درختتان نمیتابد بهتر است از لامپهای رشد بهره بگیرید تا نور کافی برای لیموترش فراهم شود.
-
هرس
اگر میخواهید درخت لیموترشتان پرپشت و شادابتر شود، بهتر است هر چند وقت یکبار نوک شاخههای درخت را هرس کنید. البته باید دقت داشته باشید که فقط شاخههای آسیبدیده و بیمار را هرس کنید زیرا درخت مواد غذایی را داخل برگها ذخیره میکند و با هرس کردن زیاد ممکن است برگها دچار آسیب شوند و میزان تولید میوهها نیز بسیار کاهش یابد.
-
آبیاری
درخت لیمو برای رشد و نمو به آبیاری منظم و برنامهریزی شدهای نیاز دارد. بنابر این سعی کنید بیش از حد و یا خیلی کم، کار آبیاری را انجام ندهید زیرا این کار موجب ریزش گلهای درخت خواهد شد و در نتیجه گیاه، میوهدهی مناسبی هم نخواهد داشت و به مرور زمان نیز از بین خواهد رفت.
-
تکثیر
علاوهبر پیوند لیموترش، باید با روش تکثیر آن نیز آشنایی داشته باشید تا بتوانید میزان میوهدهی گیاه را افزایش دهید. به طور معمول میوهدهی لیموترش بعد از کاشتن بذر حدود 6 الی 7 سال زمان لازم دارد اما با تکثیر این گیاه از طریق قلمه میتوانید 3 الی 4 سال بعد، میوههای سالمی را برداشت کنید. البته باید پیوندک را از گیاهی بگیرید که بالغ است و میوهدهی عالی هم دارد.
نکات مهم برای نگهداری از درخت لیموترش
- درخت لیموترش را در مکانی بکارید که وزش باد در آن جا شدید نباشد زیرا این گیاه در برابر باد قوی دچار آسیب میشود.
- سرمای بیش از اندازه نیز برای این گیاه بسیار مضر است و میتواند باعث مردن درخت شود. بنابر این بهتر است بدانید؛ بهترین دما برای درخت لیموترش، دمایی بین 10 الی 28 درجه سانتیگراد است.
- اگر قرار است در فصل زمستان درختان را به داخل یا خارج از منزل منتقل کنید، بهتر است کم کم این کار را انجام دهید تا گیاه بهتر با شرایط جدید سازگار شود و به آن شوکی وارد نشود.
- اگر لیموترش را در گلدان کاشتید، بعد از مدتی باید گلدان آن را عوض کنید زیرا ریشههای آن بزرگتر میشوند و ممکن است دچار کمبود فضا شوند و از بین بروند.
- برای کاشت لیموترش در گلدان سعی کنید از گونههای کوتاه قد استفاده کنید زیرا این نوع درختها خیلی بزرگ نمیشوند و نگهداری از آنها نیز بسیار راحتتر است.
بیشتر بخوانید : اسید هیومیک
مزایا و خواص لیموترش
- درمان رماتیسم
- درمان مالاریا
- درمان یرقان
- درمان سرما خوردگی
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- درمان چاقی
- ضد سرطان
- آنتی باکتریال و ضد میکروب
- کاهش دهنده فشار خون
- طعم دهنده غذا
سخن پایانی
همان طور که متوجه شدید؛ پیوند لیموترش و شرایط نگهداری از آن بسیار راحت است و هر کسی میتواند به سادگی این کار را انجام دهد. بنابر این اگر شما هم میخواهید کار پیوند درخت لیموترش را انجام دهید، بهتر است به نکات و مطالب مهم ذکر شده در این مقاله توجه کنید و به صورت خودسرانه دست به اقدامهای نامناسب نزنید زیرا کوچکترین اشتباهی در این زمینه میتواند موجب از بین رفتن درخت شود.
بدون دیدگاه