کود اوره فسفات | نحوه کوددهی| طرز تهیه| مزایا

کود اوره فسفات چیست؟

کود اوره فسفات ساختاری کریستالی محلول در آب (H3PO4CO (NH2) 2) است که برای کمبود فسفر در گیاهان استفاده می شود. کود اوره فسفات شامل 17.5٪ اوره (NH2) و 44٪ فسفر (H3PO4) میباشد. از آنجا که در آب محلول است ، به راحتی توسط آبپاش قابل استفاده است. خواص شیمیایی کود اوره فسفات در زیر آورده شده است.

نیتروژن اوره (N-NH2) 17.5٪ ،فسفات محلول (H3PO4) 44٪،رطوبت در 25 درجه سانتیگراد <0.2٪ ، pH 1،6 – 2،4،محتوای نامحلول <0،1٪ ،شکل ظاهری: بلورهای سفید.
کود اوره فسفات ممکن است همراه با نیترات کلسیم یا کودهای سولفات منیزیم استفاده نشود. در صورت تضمین مصرف پایدار فسفر ، طراحی و استفاده از کودهای قابل تنظیم N: P2O5 در مدیریت مناسب مواد مغذی بسیار مهم است. کود بیش از حد با فسفر می تواند منجر به تثبیت آن در خاک و همچنین پدیده های ناخواسته محیطی مانند سدسازی شود. کود مایع مبتنی بر اوره فسفات اوره ، CO (NH2) 2 · H3PO4 در این کار سنتز شده و خصوصیات فیزیک و شیمیایی حاصل از آنها مشخص شد. برای این منظور ، اطلاعات ترکیب فاز در سیستم سه گانه CO (NH2) 2 · H3PO4-CO (NH2) 2-H2O ، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نقاط بحرانی روی پلی مترم تعیین شد. ترکیبات کود مایع تعیین و خواص فیزیکی و شیمیایی مربوطه آنها تعیین شد.طیف سنجی رامان نشان داد كه CO (NH2) 2 · H3PO4 تا حدودی روابط متقابل پیوند قوی خود را بین هر دو تلقیح مولكولی در محلول های آبی حفظ می كند كه نشان می دهد

کود اوره فسفات | نحوه کوددهی| طرز تهیه| مزایا
کود اوره فسفات | نحوه کوددهی| طرز تهیه| مزایا

بهره وری بهبود یافته ازت در خاک ها است. اثر این محلولهای کود اسیدی pH بر pH خاک مشخص شد و قابل اغماض بود. پتانسیل این کودها برای کاهش اتلاف نیتروژن از خاک مرطوب نیز مورد بحث قرار گرفته است.

مزایای کود اوره فسفات چیست؟

کود اوره فسفات در مقایسه با کودهای حاوی فسفر مانند MAP یا MKP مزایای بسیار زیادی دارد.زیرا حاوی نیتروژن اوره و فسفر به شکل فسفات است. pH کود اوره فسفات حدود 2،0 است.بنابراین یک کود اسیدی است ،این اسیدیته ، هر دو باعث از بین رفتن سایر مواد مغذی توسط گیاهان می شود و همچنین باعث می شود اثرات مثبت بر مقدار pH آب مورد استفاده برای آبیاری افزایش یابد.از انسداد لوله های آب و نازل ها جلوگیری می کند و از این طریق به تمیز کردن سیستم آبیاری کمک می کند. فسفات اوره بی کربنات را در آب حل کرده و به حفظ نظافت سیستم آبیاری کمک می کند. با استفاده از کود اوره فسفات نیازی به استفاده از اسیدهای اضافی ندارید.

کود اوره فسفات کودی ارگانیک و با ثبات است زیرا می تواند کیفیت خاک شما را بهبود بخشد ، نیتروژن را برای گیاهان شما تأمین کند و عملکرد محصولات زراعی شما را افزایش دهد. استفاده از اوره فسفات به عنوان کود فواید زیادی دارد ، اما اوره بدون مضرات آن نیست. دانستن چگونگی استفاده صحیح کود اوره در خاک و چگونگی تعامل اوره با کودهای دیگر می تواند به شما در جلوگیری از این معایب کمک کند و تا حد امکان از کودتان سود بیشتری کسب کنید.

روش صحیح استفاده از کود اوره فسفات

1.با استفاده ازاوره فسفات در روز خنک ، از بین رفتن آمونیاک را به حداقل برسانید. اوره فسفات به بهترین وجه در روز خنک و در هوای بین 32 تا 60 درجه فارنهایت (0-15.6 درجه سانتیگراد) و با وزش باد ناچیز استفاده می شود. در دماهای سردتر ، زمین منجمد می شود و ورود اوره به داخل خاک دشوار می شود. در دماهای بالاتر و در شرایط بادآورده ، اوره سریعتر از آنکه وارد خاک شود ، تجزیه می شود.
2.قبل از کاشت کود اوره فسفات از یک بازدارنده اوره‌آز استفاده بکنید. اوره آز آنزیمی است که واکنش شیمیایی را که اوره را به نیاز گیاهان نیترات تبدیل می‌کند، آغاز می‌کند. استفاده از کودهای اوره قبل از کاشت باعث می‌شود که مقادیر بالای اوره قبل از اینکه بتواند به گیاهان شما کمک کند، از دست داده شود. استفاده از کود با بازدارنده اوره‌آز می‌تواند واکنش شیمیایی را کند و به حفظ اوره در خاک کمک کند.

کود اوره فسفات | نحوه کوددهی| طرز تهیه| مزایا
کود اوره فسفات | نحوه کوددهی| طرز تهیه| مزایا

 

3 .کود اوره فسفات را به طور یکنواخت روی خاک پخش کنید. اوره به صورت دانه‌های کوچک، جامد و یا دانه‌های جامد بسته‌بندی و فروخته می‌شود. پخش کردن اوره با یک پخش‌کننده کود و یا پاشیدن پودر به طور یکنواخت روی خاک شما انجام میشود برای بیشتر گیاهان، شما می‌خواهید اوره را به ریشه‌های گیاهان نزدیک نگه دارید، یا نزدیک به جایی که دانه‌ها را بکارید.

4.خاک مرطوب قبل از اینکه اوره به نیترات‌ها تبدیل شود، ابتدا به گاز آمونیاک تبدیل می‌شود. از آنجا که گازها می‌توانند به راحتی از سطح خاک فرار کنند، کاربرد کود در زمانی که زمین مرطوب است به اضافه کردن اوره به خاک قبل از شروع واکنش شیمیایی کمک خواهد کرد. به این ترتیب، بیشتر آمونیاک در داخل خاک گیر افتاده‌است.
حداکثر نیم اینچ (۱.۳ سانتیمتر)خاک باید مرطوب باشد تا به همان اندازه که ممکن است گاز آمونیاک در خاک باقی بماند. شما می‌توانید خود خاک را آبیاری کنید، قبل از بارش باران، کود اوره را اعمال کنید و یا ظرف ۴۸ ساعت بعد از برف در مزارع خود اعمال کنید.

5.تا زمانی که خاک بتواند اوره را ترکیب کند. آبیاری مزارع یا باغچه شما یک راه عالی برای گنجاندن کود اوره فسفات در خاک قبل از از دست رفتن گاز آمونیاک است. به منظور ترکیب اوره در لایه بالایی خاک ، اوره را بکشید ، بکشید و یا سرکوب کنید.

6.مقدار نیتروژن را که به گیاهان می‌دهید کنترل کنید. برخی از انواع سیب‌زمینی می‌توانند سطوح بالای نیتروژن را کنترل کنند در حالی که برخی دیگر نمی‌توانند. مراقب باشید و با همه سیب‌زمینی یکسان رفتار کنید. از دادن مقادیر زیاد نیتروژن به گیاه با کود اوره خود خودداری کنید.
کودهای اوره فسفات می‌توانند مستقیما بر روی گیاهان و یا در محلول با کودهای دیگر اعمال شوند، تا زمانی که محلول ۳۰ درصد نیتروژن یا کم‌تر تولید شود.
محلول پاشی کود اوره فسفات که بیش از ۳۰ درصد نیتروژن است فقط باید قبل از کاشت گیاهان به مزارع مورد استفاده قرار گیرد.
7.دانه ها را با اوره دریک روز نیمه خنک بارور کنید. اوره می تواند به طور مستقیم روی اکثر دانه های غلات اعمال شود ، اما در دمای بالاتر از 60 درجه فارنهایت (15.6 درجه سانتیگراد)،گیاهان بوی آمونیاک به خود خواهند گرفت.

چند نکته مهم درباره کود اوره فسفات

1. اوره فسفات همیشه منبع اصلی نیتروژن نبوده است:
اوره فسفات نخستین بار در سال 1828 توسط شیمیدان آلمانی Friedrich Wöhler ساخته شد. قبل از آن زمان ، منابع آلی ازت مانند ادرار ، خاک شب ، کود و کمپوست تنها وسیله ای برای انتقال این ریز مغذی مهم به خاک بودند.در طی قرن گذشته از دیگر ترکیبات شیمیایی به عنوان کودهای محبوب استفاده شده است. نیترات آمونیوم (N2H4O3.) یکی از این ترکیبات است و دارای درجه NPK 34-0-0 است. از طرف دیگر اوره از درجه NPK 46-0-0 برخوردار است و حمل و نقل آن را اقتصادی تر می کند. نود درصد اوره مصنوعی تولید شده در حال حاضر برای کودها است.

کود اوره فسفات | نحوه کوددهی| طرز تهیه| مزایا
کود اوره فسفات | نحوه کوددهی| طرز تهیه| مزایا

2- ناخالصی ها و استفاده نادرست از کود اوره فسفات می تواند به گیاهان آسیب برساند:
ناخالصی رایج در کود اوره فسفات بیورت (C2H5N3O2) است که می تواند در خاک تجزیه شود اما در مدت زمان طولانی این کار را انجام می دهد و در طی فرآیند سمیت سلولی است.مانند هر منبع نیتروژن ، اوره به خودی خود می تواند به گیاهان آسیب برساند: نیتروژن را مختل می کند یا جوانه زنی بطور کامل را مانع می کند ، و نیتروژن بیش از حد می تواند “سوختگی” به محصولات زراعی وارد کند.
3- باکتریهای موجود در خاک کود اوره فسفات را تجزیه می کند:
اولین قدم برای تهیه نیتروژن موجود در اوره (CH4N2O) در دسترس گیاهان ، تبدیل آن به یون های آمونیاک (NH3) یا یون های آمونیوم (NH4 +) و یون های بی کربنات (HCO3−) است. باکتری های خاک طبیعی موجود – باکتری های اکسید کننده آمونیاک (AOB) که بطور گسترده ای نامیده می شوند – به سرعت با آنزیم اوره آز آن را تکمیل می کنند.پس از آن ، از طریق فرآیندی به نام نیتریفیکاسیون ، آمونیاک به نیتریت اکسیده می شود. نیتریت توسط باکتری های اکسید کننده نیتریت (NOB) به نیترات اکسیده می شود.این آمونیوم و نیترات به شکل نیتروژن هستند که به راحتی توسط گیاهان جذب می شوند.
4- کود اوره فسفات بر pH خاک تأثیر می گذارد:
در طی فرآیند نیتریفیکاسیون ، تعداد یون های هیدروژن آزاد (H +) در خاک افزایش می یابد که باعث ایجاد اسیدیته می شود. علاوه بر این ، وقتی گیاهان یون های آمونیوم (NH4 +) را جذب می کنند ، یون های هیدروژن را نیز در خاک آزاد می کنند.بنابراین باید با استفاده از ترکیباتی مانند کربنات کلسیم مؤثر (ECC) برای خنثی کردن اسیدیته اضافی دقت شود.
5- رشد گیاهان سالم به کیفیت بستگی دارد ، نه به مقدار:
همانطور که گفته شد ، اوره بیش از حد و با افزایش بیش از حد نیتروژن می تواند تأثیر منفی بر روی گیاهان بگذارد. همچنین می تواند بر محیط های اطراف تأثیر منفی بگذارد: نیترات در آب بسیار پر تحرک است و آبگیری از کشاورزی برای آبراه ها مضر است.بنابراین ، در حالی که کود اوره فسفات به طور کلی انتخاب اقتصادی و اقتصادی هستند ، باید در استفاده از آنها دقت کرد تا حداکثر بهره را از محصولات خود با حداقل تأثیر بر محیط زیست داشته باشید.

چرا کاربرد اوره بدون فسفر باعث کاهش عملکرد ذرت در خاکهای اسیدی می شود؟

من در چندین آزمایش در خاکهای اسید ، فسفر در غرب کنیا مشاهده کرده ام که استفاده از اوره برای تأمین میزان N توصیه شده 60 کیلوگرم در هکتار برای ذرت هنگامی که با کاربرد فسفر همراه نیست و یا با کاربردهای بسیار کمی از فسفر وجود دارد ، به عنوان مثال. 6 کیلوگرم در هکتار معمولاً نسبت به تیمار شاهد بدون کاربرد کود ، عملکرد را کاهش می دهد.

واکنشهای فسفات اوره در خاکهای آهکی و قلیایی:

از بین رفتن نیتروژن (N) به صورت آمونیاک فرار (NH3) یک مشکل قابل توجه است که کودهای تشکیل دهنده آمونیوم (NH4 +) در خاکهای آهکی یا قلیایی اعمال می شوند. تبخیر NH3 از اوره فسفات (UP) و اوره (U) در سه خاک منتخب (هایهوک SL ، لاوین L و لاتین L) با استفاده از یک سیستم هوادهی آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. فسفات اوره و U هر یک با سرعت 0 ، 50 ، 100 و 200 میلی گرم نیتروژن بر کیلوگرم -1 خاک ، یا به سطح خشک یا در محلول یا با خاک مخلوط شدند. NH3 فرار در اسید سولفوریک به دام افتاد ، به صورت دوره ای نمونه برداری شد و برای دستگاه N تقطیر نیمه میکروکلژل به روش N تجزیه و تحلیل شد.
بیشترین تلفات N به شکل NH3 زمانی رخ داد که U در خاک هایهوک (خنثی به اسیدی ، بافت درشت و محتوای CaCO3 کم) اعمال شد. با این حال ، UP اعمال شده به خاک هایهوک منجر به کمترین تلفات NH3-N شد. از دست دادن کمتر NH3-N از کاربرد U در خاک های لاون و لاتین (بافت ریز با محتوای CaCO3 بالاتر) نسبت به خاک هایهوک پیدا شد. روند کلی از دست دادن N بیشتر بود وقتی که یک کاربرد سطح ، خشک یا در محلول ساخته شد ، از زمانی که کود با خاک مخلوط شد. این روند با افزایش نرخ کاربرد N افزایش در مقدار NH3 فرار نشان داد.به طور کلی ، UP یک کود بالقوه برای تأمین N و فسفر (P) به عنوان مواد مغذی گیاهی با پتانسیل کم برای تلفات به دلیل تبخیر NH3 است.

 

ارزیابی کود فسفات اوره و اوره به عنوان منبع نیتروژن برای تولید بدون خاکورزی
کود فسفات اوره و اوره (UUP) ، ترکیبی از اوره و اسید فسفریک ، دارای خواصی است که باعث کاهش پتانسیل برای تبخیر NH3 می شود اما تحت شرایط مزرعه به طور گسترده ای مورد ارزیابی قرار نگرفته است. هدف از اين مطالعه ارزيابي UUP (34-17-0) در شرايط آزمايشگاهي و مزرعه بود. تمام آزمایشات روی خاکهای شنی اسیدی که معمولاً Ultisols غالب در جنوب شرقی ایالات متحده یافت می شود انجام شد.

کود اوره فسفات | نحوه کوددهی| طرز تهیه| مزایا
کود اوره فسفات | نحوه کوددهی| طرز تهیه| مزایا

از یک روش پیش نویس اجباری برای اندازه گیری

مستقیم تلفات NH3 در یک اتاق رشد و همچنین در مزرعه استفاده شده است. علاوه بر این ، UUP و شش منبع N دیگر برای تولید سورگوم دانه بدون دانه (Sorghum bicolor L. Moench) تولید شد. اندازه گیری مستقیم تلفات NH3 در محفظه رشد منجر به تلفات ناچیزی از UUP در هر دو خاک مالچیده و لخت می شود ، در حالی که تلفات NH3 از اوره از 15 تا 32 درصد از کاربرد نیتروژن در خاک لخت و 68 تا 82 درصد در خاک مالچ .
اندازه گیری میدانی مستقیم تلفات NH3 از اوره ، UUP و نیترات آمونیوم در 200 کیلوگرم نیتروژن در هکتار به ترتیب 19 ، 5 و 2 درصد ازت کاربردی بود. در مطالعات مزرعه ، UUP مطلوب با نیترات آمونیوم و نیترات کلسیم با توجه به پاسخ محصول مقایسه شد. مکانیسم پیشگیری از دست دادن NH3 به نظر می رسد که توسط بافر اسید فسفریک UUP بافر شود. نتیجه گرفته شده است که UUP یک منبع N مؤثر برای کاربرد سطح در خاکهای غیر مراقبتی تحت مدیریت بدون خاکورزی است.

تبخیر آمونیاک از کود اوره فسفات در خاکهای آهکی

تبخیر آمونیاک از اوره در صورت استفاده از سطح کود ، چه به صورت انتخابی (حداقل خاکورزی) و چه با عدم وجود لوازم جانبی ، که در مناطق استوایی رایج است ، مشکل قابل توجهی است. فسفات اوره [CO (NH2) 2 · H3PO4] در چندین آزمایش به عنوان ابزاری برای کاهش تلفات فرار آمونیاک مورد آزمایش قرار گرفت.
آزمایش های جوجه کشی با استفاده از اوره 15N- برچسب برای ارزیابی میزان تلفات آمونیاک از مخلوط اوره ، اوره فسفات ، و اوره و اوره فسفات (محتوای N = 460 ، 190 ، 370 ، و 350 گرم کیلوگرم-1 ، به ترتیب) انجام شد. 100 کیلوگرم نیتروژن در هکتار به انواع خاکها با استفاده از طیف وسیعی از رطوبت اولیه. آمونیاک تکامل یافته با جمع آوری در دام اسید خارجی اندازه گیری شد. تلفات فرار در آمونیاک از اوره با کاربرد سطح وسیعی از 10٪ تا 30٪ از کاربردهای آن بستگی به نوع خاک دارد.

رطوبت اولیه خاک بر زمان از دست دادن N تأثیر داشت ، اما نه مقدار کل. علاوه بر این ، اوره با فسفات (190 گرم نیتروژن در کیلوگرم 1) اندکی از بین رفتن آمونیاک را از 17.0 to به 12.2 N ازت اعمال شده بر روی بسیار آهکی (225 گرم CaCO3 کیلوگرم 1 کیلوگرم) کاهش داد. از طرف دیگر ، تلفات NH3 از کمی آهکی (20 گرم CaCO3 کیلوگرم 1) ورتیسولها 10.5 and و 3.1 و از آنتیزول های کمی آهکی (2.6 گرم CaCO3 kg-1) 14.4 and و 4.4 applied استفاده شد. N به ترتیب برای اوره و اوره فسفات. صرفه جویی نسبی اوره-N در خاک های کم CaCO3 (تقریبا 70٪) نسبت به خاک بسیار آهکی (تقریبا 30٪) بسیار بیشتر بود.
مخلوط اوره و اوره فسفات در کاهش تبخیر آمونیاک با کاهش نسبی از 0٪ تا 20٪ قابل ملاحظه ای بود. مطالعات دقیق تحرک و واکنش اوره فسفات اوره در خاک نشان داد که رسوب سریع فسفاتهای کلسیم در نزدیکی محل قرارگیری و انتشار اوره به دور از محل قرارگیری مسئول عملکرد ضعیف اوره فسفات اوره گرانول در خاک بسیار آهکی است. نتیجه گرفته شده است که احتمالاً مخلوط فسفات اوره و اوره به عنوان ابزاری برای کاهش تبخیر آمونیاک در خاکهای بسیار آهکی توصیه نمی شود ، اگرچه استفاده از آن در خاک و خاکهای غیر مراقبتی و خاکهای کم CaCO3 از مزیت آزمایش های بعدی برخوردار است.

ارزش کود نیترات اوره و کود اوره فسفات به عنوان کود برای چمن و جو

کود نیترات اوره ، کود اوره فسفات و مخلوطی از اوره فسفات و اوره به عنوان کود نیتروژن مورد آزمایش قرار گرفتند تا دریابیم که آیا حضور آنیون باعث کاهش آسیب اوره و باعث جوانه زنی بذرها و نهال ها می شود و با جلوگیری  از بین رفتن آمونیاک باعث افزایش کارایی اوره می شود.

 

کود نیترات اوره با سولفات آمونیوم برای چمنهای رشد یافته در گلدانهای گلخانه و نیترات آمونیوم برای مرتع دایمی در مزرعه مقایسه شد. در گلخانه ، یک پانسمان بزرگ نیترات اوره به رشد اولیه چمن در خاک لومی شنی آسیب رساند. به طور متوسط خاکهای لومی شنی و لوم رس با پانسمان کمی از کودها ، چمن مقدار کمی از N را از نیترات اوره و سولفات آمونیوم بازیافت می کند. با پانسمان بزرگ کمتر از نیترات اوره بهبود یافت.
در مزرعه ، 100 و 200 پوند نیتروژن در هکتار از مزارع مرتفعی استفاده شده که دو بار قطع شده است. نیترات اوره “گیاه خرد شده” بود زیرا محلول آن بسیار اسیدی است. نیترات اوره با 200 لیتر نیتروژن در هکتار ماده خشک کمتری داشت که حاوی نیتروژن کمتری نسبت به نیترات آمونیوم بود.
کود نیترات اوره ، کود اوره فسفات برای جو و چمنهای کشت شده در خاک رس و لایه ماسه سنگ مقایسه شد. آزمايشات 33 ، 67 و 100 ليتر نيكل در هكتار براي جو و 100 ، 200 و 300 ليتر نيترات در هكتار براي چاودار انجام شد. کودها بلافاصله قبل از کاشت استفاده شدند. از روی نور خاک ، رشد زودرس جو حداقل با نیترات اوره ، که به رشد اولیه چمن نیز آسیب می رساند ، بود.

آبیاری قطره زیرسطحی و کود اوره فسفات برای سبزیجات روی خاک های آهکی

خطوط آبیاری قطره ای نصب شده در 5 سانتی متر (کم عمق) یا 15 سانتی متر (عمق) زیر سطح خاک و آبیاری خزر برای سبزیجات رشد یافته در خاک های کویری آهکی مقایسه شد. کود اوره فسفات (4-44- 17) در فصل رشد دو بار در خطوط آبیاری قطره تزریق شد. بازده ها با مرواریدهای لقاح بارور شده و بارور نشده مقایسه شد.
استفاده از کود اوره فسفات برای کلم در پاییز تحت تیمارهای مختلف آبیاری با تیمارهای قطره ای با استفاده از نیمی از آب مورد استفاده در تیمار خزر ، عملکرد قابل مقایسه ای داشت. عملکرد کلم در کلیه تیمارهای بارور نسبت به ماسوره بارور نشده افزایش یافت. غلظت پتائول P و NO3 ‐ N از قطره بالاتر از تیمارهای خزر بود.

کدو سبز بالاترین عملکرد را در تیمارهای دارای قطره‌ای عمیق و لقاح داشت ، با استفاده ازکود اوره فسفات وابیاری قطره‌ای عمیق نیمی از آب و میزان فسفر که در تیمار خزر استفاده شده است،قطره عمیق باعث افزایش عملکرد کدو سبز 34٪ نسبت به قطر کم عمق شد. کمترین بارور کمترین عملکرد را داشت. غلظت بافت برگ و پتاسیم NO3 ‐ N تحت درمان با قطرق عمیق و لقاح لقاح قابل مقایسه بود و بالاتر از غلظت به دست آمده از تیمارهای کم عمق و قطره ای کم عمق بود.

کود اوره فسفات | نحوه کوددهی| طرز تهیه| مزایا
کود اوره فسفات | نحوه کوددهی| طرز تهیه| مزایا

 

فعل و انفعالات کود اوره فسفات در میکروسیتهای کود

 

تبخیر آمونیاک و تغییرات pH
تبخیر آمونیاک از کود اوره فسفات باعث کاهش راندمان کود نیتروژن توسط محصولات زراعی می شود. کاهش تلفات نیتروژن با افزودن مواد اسیدی ممکن است. هدف از این مطالعه مقایسه تأثیر سه کود اوره فسفات بر فرار شدن نیتروژن ، هیدرولیز اوره و تغییرات pH با اوره کاربردی سطح بود.
از نمونه های خاک سطحی از دو نمونه معمولی و خاک رس (بسیار ریز سیلتی ، مخلوط ، اسید ، منجمد) و یک لوم رس سیلتی (ریز سیلت ، مخلوط ، غیر اسیدی ، منجمد) استفاده شد. مخلوط دو نرخ اوره ، چهار نرخ فسفر و سه کود فسفر (کود سوپر فسفات سه گانه ، TSP ، کود فسفات مونامیونیوم ، کود اوره فسفات) با کود فسفات دیامونیوم مقایسه شد.
میزان تبخیر آمونیاک در هر دو خاک افزایش یافت زیرا نرخ کاربرد از 0.5 به 2.0 گرم نیتروژن بر کیلوگرم -1 خاک افزایش یافت. افزودن TSP و MAP به اوره باعث کاهش تلفات نیتروژن از 30 به 90٪ در هر دو خاک در مقایسه با اوره به تنهایی شد. با افزایش نسبت P / اوره ، از دست دادن آمونیاک کاهش یافته است. تفاوت معنی داری در از دست دادن نیتروژن بین TSP و MAP مشاهده نشد.

از بین رفتن آمونیاک اوره با افزودن DAP ، به دلیل pH بالای حاصل ، افزایش یافت. افزودن TSP و MAP به اوره حداکثر نرخ روزانه تلفات نیتروژن را کاهش داده و زمان حداکثر ضریب نیتروژن را 5 تا 10 روز به تاخیر می اندازد. اثر فسفاتهای اسیدی بر از بین رفتن نیتروژن به تأثیر آنها در کاهش pH در میکروسایت کود و مهار هیدرولیز اوره را نشان داد. مخلوط کودهای اسیدی فسفر با اوره باعث افزایش محتوای NH4 و NO3 خاک شد.
اگر همراه با TSP یا MAP استفاده شود ، راندمان کود اوره با استفاده از سطح می تواند افزایش یابد. گرانولهای کود مخلوط های اوره فسفات می توانند برای کاربرد یونجه و مرتع ، لقاح بدون خاک و یا محصولاتی که برنامه ها به سطوح خاک محدود می شوند ، مفید باشند.

5/5 - (1 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

3 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]