درخت سیب از درختانی است که برای باغداران دارای منافع اقتصادی است. بنابراین آنان جهت افزایش باردهی درخت سیب، به دنبال کودهای حیوانی و شیمایی مناسب هستند، تا علاوه بر تغذیه درخت به صورت کامل، محصول با کیفیت و فراوانی را به دست آورند. در این مقاله سعی بر آن است شما را با راهکارهای افزایش باردهی درخت سیب بیشتر آشنا کنیم.
مشخصات درخت سیب
سیب از نوع درختان مثمر است و دارای انواع مختلفی است. میوهی درخت سیب یا دارای طعم شیرین است یا طعمی ترش دارد که بسیار لذیذ و خوشمزه است. این درخت در بسیاری از مناطق رشد میکند. میوهی درخت به صورت منفرد یا دسته جمعی به وسیلهی ساقهای نازک به تنهی درخت وصل میشود.
سیب دارای رنگهای مختلفی مانند زرد، قرمز، سبز و … است. اینگونه درخت دارای رشد سریع و آسانی است. گرده افشانی سیب توسط باد و حشرات مانند ملکه زنبور عسل انجام میشود. زیرا خود درخت قادر به گرده افشانی نیست. میوهی سیب سرشار از خواص و فواید برای انسان است.
روشهای تکثیر درخت سیب
درخت سیب از پنج طریق قابل تکثیر است:
- تکثیر درخت سیب از طریق بذر
- تکثیر درخت سیب از طریق قلمه زنی
- تکثیر درخت سیب از طریق خواباندن
- تکثیر درخت سیب از طریق پاجوش
- تکثیر درخت سیب از طریق پیوند زدن
بیشتر بخوانید: مراحل کشت برنج و استفاده از کود مخصوص باردهی
هرس درخت سیب
هرس برای فرمدهی و انتقال نور خورشید برای درخت سیب بسیار لازم است. در واقع هرس این درخت به معنای جدا کردن شاخههای خشک و مسن است، تا فضا برای رشد سایر شاخههای کوچک باز شود. همچنین سایر بخشهای درخت نیز بتوانند از نور خورشید استفاده کنند.
نکتهای که برای هرس درخت سیب باید رعایت شود این است که زمانیکه شاخهی جوان درخت که از عمر آن چند سالی میگذرد و در این مدت از رشد و باردهی خوبی برخوردار بوده است، دیگر پیر شده و باید از درخت جدا شود.
شرایط مناسب برای پرورش درخت سیب
درخت سیب نیز مانند سایر گیاهان و درختان به شرایط محیطی مناسب نیاز دارد، تا به یک رشد عالی برسد. این شرایط عبارتند از:
- ارتفاع مناسب
ارتفاع درخت سیب با توجه به نوع آن بین 3 الی 15 متر است.
- نور مناسب
درخت سیب برای رشد به نور خورشید کامل و نیمه سایه نیاز دارد.
- دمای مناسب
دمای مناسب برای رشد ایدهآل درخت سیب بین 20 الی 35 درجه سانتیگراد است.
- خاک مناسب
درخت سیب برای رشد به خاک مناسب و حاصلخیز نیاز دارد.
- آبیاری مناسب
درخت سیب به آبیاری متوسط نیاز دارد.
- فاصله کاشت مناسب
فاصله کاشت برای انواع پیوندی و بر روی پایه بذری باید 6 الی 7 متر باشد. در انواع پیوندی رویشی بین 150 الی 300 سانتیمتر است. فاصله بین ردیفها باید بیش از 3 متر باشد.
افزایش باردهی درخت سیب
جهت افزایش بار درختان سیب و تغذیه درخت و داشتن محصولات با کیفیت، باید به مقدار مناسب از کودهای شیمیایی و کودهای حیوانی استفاده کرد.
کود حیوانی جهت افزایش باردهی درخت سیب
کود حیوانی از فضولات حیوانات مانند گاو، گوسفند، مرغ و … به دست میآید. این کود حاوی کلیه مواد آلی و عناصر اصلی جهت افزایش باردهی درخت سیب است، که از طریق ریشه در اختیارش قرار میگیرد.
کود شیمیایی جهت افزایش باردهی درخت سیب
استفاده از کودهای شیمیایی جهت باردهی بیشدرخت سیب در کنار کودهای حیوانی مناسب است. با استفاده از کودهای شیمیایی حدود 30 الی 60 درصد نیازهای غذایی درخت سیب تامین میشود.
انواع کود شیمیایی جهت افزایش باردهی درخت سیب
انواع کود شیمایی که برای باردهی بیشتر درخت سیب مناسب هستند عبارتند از:
- کود گرین پلنت یک که حاوی عنصر فسفر و پتاسیم و ریز مغذیهای مورد نیاز برای رشد درخت سیب است.
- کود هاسکون ام 10 برای افزایش رنگدهی، قد و یکنواختی محصول درخت سیب بسیار موثر است.
- کود کالفومیت در افزایش گلدهی و ازدیاد محصول نقش بسیار مهمی دارد.
- کود کالفون گیرین برای رشد رویشی درخت سیب گزینهی مناسبی است.
- کود کلبرون باعث رفع کمبود کلسیم در درخت سیب میشود.
مراحل اساسی کوددهی جهت افزایش باردهی درخت سیب
مراحل اساسی کوددهی جهت افزایش باردهی درخت سیب هفت مرحله است. که عبارتند از:
- کوددهی درخت سیب به صورت چالکود زمستانه
برای افزایش باردهی این درخت به روش چالکود زمستانه ترکیبات کودی دامی پوسیده بههمراه گوگرد گرانوله و کودهای ماکرو به همراه هیومیک اسید مایع یا پودری بهترین کود است.
- کوددهی درخت سیب پیش از گلدهی
قبل از شروع تورم جوانهها و گلدهی درخت سیب، جهت افزایش باردهی درخت سیب از کودهای فروت ست که حاوی ترکیباتی از نیتروژن، روی و بور هستند، استفاده میشود.
- کوددهی درخت سیب هنگام تشکیل میوه
در این مرحله جهت افزایش باردهی درخت سیب و جلوگیری از ایجاد ترک در محصول، از کودهای کلسیم به صورت محلول پاشی استفاده میکنند.
- کوددهی درخت سیب هنگام فندقی شدن میوه
در مرحله فندقی شدن میوه، برای افزایش باردهی درخت سیب و افزایش رشد و درشت شدن میوه و همچنین شیرین شدن آن، از کودهای پتاسیم استفاده میشود.
- کوددهی درخت سیب در مرحله گردویی شدن میوه
در این مرحله جهت افزایش سایز میوه و قدرت نگهداری آن در انبار، استفاده از کودهای حاوی پتاسیم بسیار نقش مهمی دارد.
- کوددهی درخت سیب قبل از برداشت محصول
آخرین مرحله یعنی حدود یک ماه مانده به برداشت محصول به مدت ده روز جهت افزایش رنگ محصول به خصوص سیب قرمز، از کودهای مخصوص مانند کود هاسکون ام 10 استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: کود مخصوص نخل اریکا
برای افزایش باردهی این درخت بهترین روش استفاده از کودهای حیوانی و کودهای شیمیایی در کنار یکدیگر است. در مقاله در مورد انواع کودهای شیمیایی مفید برای افزایش باردهی درخت و مراحل کوددهی درخت سیب اشاراتی کردیم. امیدواریم با استفاده از این کودها درختان سیب پرباری را در باغ خود پرورش نمایید.
بدون دیدگاه