افزایش باردهی خیار

افزایش باردهی خیار

راه مطمئن برای افزایش باردهی خیار چیست؟

بهترین کود برای افزایش باردهی خیار چه نام دارد؟

چگونه بایستی شرایط لازم برای افزایش باردهی خیار را فراهم کنیم؟

این ها سوالاتی هستند که در ذهن افرادی که پرورش خیار را چه به شکل گلخانه ای و چه به شکل مزرعه ای در دست اقدام قرار میدهند رژه می رود و خبر خوش این است که در این مقاله پاسخ تمامی این سوالات داده خواهد شد پس با این مقاله مفید و مختصر از سری مقاله های سایت آل کود تا انتها همراه باشید.

 

 

بطور خلاصه و فوری ترکیب کود k60 شوک و کود 10x شوک با دوز مصرف یک لیتر از هر کدام در 400 لیتر آب به صورت محلول پاشی باعث افزایش چشمگیر در باردهی خیار می شود.

 

افزایش باردهی خیار
افزایش باردهی خیار

 

محبوبیت کشت خیار در آسیا

خیار از آن دسته صیفی جاتی می باشد که همیشه در تهیه سالاد حرف اول و آخر را میزند و مصرف آن به صورت خام به دلیل طعم خوشمزه و بوی خاصی که دارد طرفداران بسیاری را به خود جلب کرده است طوری که پرورش آن امروزه مسئله ای است که تقریبا هر کشاورز فعالی به آن می اندیشد اما نتیجه گیری از کشت خیار و افزایش باردهی آن رسیدگی و دانش خاصی را می طلبد که بسیاری از کشاورزان از آن غافلند در نتیجه دست از کشت گسترده خیار بر میدارند اما با مطالعه این مقاله با آسودگی میتوانید میوه خیار در حجم گسترده را برداشت کنید.

قدمت سه هزار ساله گیاه خیار

جالب است بدانید قدمت کشت خیار در آسیا به بیش از سه هزار سال میرسد که بزرگترین تولید کننده این میوه به کشور چین اختصاص دارد و کشور ایران در رده چهارم کشت پربار خیار در آسیا قرار گرفته است.

نیازهای اساسی بوته خیار برای گلدهی و تولید محصول چیست؟

بالطبع هر گیاهی به منظور رشد و به بلوغ رسیدن جهت تولید محصول نیازهایی دارد که اگر در صدد برآورده شدن آنها بر نیاییم کوچک مانده و نمیتوان انتظار محصول پر بازدهی از آن داشت.

گیاه خیار در دسته گیاهان یکساله ای قرار دارد که با وجود یکساله بودن اگر کشاورز باهوش عمل کرده و شرایط و مواد غذایی لازم را فراهم کند، میتواند شاهد افزایش باردهی و تولید محصول خیار و در نتیجه سود کلان اقتصادی حاصل از آن خواهد شد.

اما چگونه؟

در این باره در این مقاله از سایت آل کود  به کمک کشاورزان عزیز شتافتیم تا با کمترین هزینه در وقت و زمان به افزایش باردهی محصول خود دست یابید لذا نگاه شما را به ادامه مطالب جلب می نمایم.

شما به عنوان پرورش دهنده گیاه خیار بایستی از چهار گزینه اصلی به منظور کشت و افزایش باردهی این گیاه مطلع باشید که عبارتند از :

۱) نور خورشید

۲) آبیاری

۳) خاک مناسب

۴) کوددهی با مواد ارگانیک

 

نور خورشید

بوته خیار به عنوان یک گیاه گرمسیری، علاقه شدیدی به تابش مستقیم نور آفتاب دارد طوری که در اوقات آفتابی درصد گلدهی و سپس تولید میوه و رشد آن بالا رفته و پس از غروب آفتاب کاهش پیدا می کند؛ لذا پیش از کاشت خیار مکان مورد نظر را به دقت بررسی کنید تا محل سایه داری مانند نزدیک به درختان نباشد. سایه انداز درختان سبب کوچک ماندن و عدم کشیده شدن گیاه خیار می گردد.

آبیاری

تابحال خیار تلخ خورده اید؟ بدون شک طعم تلخ خیار بر بازار پسندی آن تاثیر بسیار منفی میگذارد زیرا مشتری دلیلی بر خرید این گونه خیار ها نخواهد داشت! این طعم ناخوشایند به دلیل بی اهمیت دانستن آبیاری منظم و خوب از سوی کشاورز می باشد زیرا صیفی جات در اثر کمبود رطوبت به تدریج تلخ مزه می شوند بنابراین برای داشتن محصول خوب و با کیفیت، آبیاری اصولی و کافی آن را حتما در برنامه پرورش خود قرار دهید.

دلیل نیاز گیاه خیار به آبیاری کافی چیست؟

این احساس نیاز به محل قرارگیری سیستم ریشه ای این‌ گیاه سبز برمی گردد که چون در بخش بالایی خاک مستقر شده، سرعت تبخیر آب در ریشه ها بالا بوده و رطوبت در مدت زمان کم در اختیار ریشه ها قرار میگیرد در نتیجه خاک بستر کشت سریعا خشک می گردد لذا نیازمند آبیاری مداوم از سوی کشاورز یا پرورش دهنده می باشد.

افزایش باردهی خیار
افزایش باردهی خیار

خاک مناسب

بدیهی است که درصد نتیجه گیری برای افزایش باردهی خیار در خاک های سفت و سنگین و دارای آهک بسیار پایین و حتی نزدیک به صفر میباشد و اینگونه خاکها اصلا برای کشت خیار مناسب نیستند. خاکی که دارای بافت شنی و سبک و دارای نفوذپذیری بالایی است برای کشت خیار بسیار نتیجه بخش بوده و زمانی که با مواد حاوی هوموس تقویت شوند عملکرد فوق العاده ای خواهند داشت.

کوددهی با مواد ارگانیک

بوته خیار مواد مغذی در دسترسی که در خاک حضور دارد را به سرعت جذب کرده و از آن تغذیه مینماید زیرا نیاز بالایی به منابع غذایی از جمله عناصر پر مصرف و میکروالمنت دارد در نتیجه اولین کاری که کشاورز پس از کاشت دانه خیار و آبیاری آن بایستی انجام دهد، تمرکز بر موضوع تامین بهترین کود برای افزایش باردهی آن میباشد تا بوته ها با جذب مواد غذایی خیلی سریع رشد کرده و از هر بوته در زمان های متناوب محصول فراوانی برداشت گردد.

راز برداشت میوه های زیاد، سرعت باردهی بالا و دوچندان می باشد و این امر تحقق نمی یابد مگر با مصرف کودهای ارگانیک که افزون بر طبیعی بودن و تقویت و غنی سازی خاک، قدرت بوته خیار را برای باردهی افزایش دهد. اما چرا خیار برای رشد و تولید انبوه به مواد آلی نیاز دارد؟

گیاه خیار به کودی نیاز دارد که مواد آلی بسیار بالایی داشته باشد و بتواند پی اچ خاک را بین عدد ۶-۷ تنظیم نماید متاسفانه به دلیل مصرف بی رویه و ناصحیح کودهای شیمیایی میزان هوموس خاک های کشت کاهش چشمگیری پیدا کرده و توازن عناصر در دسترس محصولات به هم خورده است؛ در این میان کودهای ارگانیک به کمک خاک و طبیعت شتافته و در پی اصلاح اثرات منفی کودهای شیمیایی برآمده اند که در این بین نام اسید هیومیک یا کود معجزه آسا و منجی طبیعت دریچه امیدی برای کشاورزان شده است.

اسید هیومیک با در دسترس قرار دادن عناصر غذایی در اختیار ریشه و اصلاح بی نظیر خاک و صدها عملکرد فوق العاده دیگر که در زیر به آنها اشاره شده است، در پی جبران خسارات و کاهش عملکرد محصولات برآمده و سبب شده پرورش دهندگان صیفی جاتی از جمله خیار با اطمینان خاطر به کشت گسترده بپردازند.

افزایش باردهی خیار
افزایش باردهی خیار

افزایش باردهی خیار با مصرف اسید هیومیک مایع شوک

برای افزایش گلدهی بوته خیار و تولید این میوه های سبز و خوشمزه مورد استفاده در سالاد، ترشی و تهیه خیار شور، بهترین گزینه کوددهی استفاده از اسید هیومیک مایع شوک میباشد زیرا:

۱) اسید هیومیک شوک همانطور که از نامش پیداست به عنوان اسید آلی سبب کاهش پی اچ خاک بستر کشت خیار شده و آن را برای یک باردهی عالی آماده می کند. از طرفی گیاه خیار نسبت به شوری حساسیت بالایی داشته و استفاده از اسید هیومیک شوک به شکل آبیاری از میزان شوری خاک می کاهد.

۲) با توجه به نیاز آبی بالایی که بوته های خیار دارد، اسید هیومیک شوک در شرایط کم آبی نیز قادر به حفظ رطوبت در اطراف ریشه گیاه و خاک شده در نتیجه از خشکی ریشه ممانعت کرده و گیاه را در برابر تنش های محیطی از جمله استرس کم آبی محافظت مینماید.

۳) اسید هیومیک به داشتن فسفر بالا در ترکیب خود و کمک به جذب فسفر توسط ریشه گیاه بهترین ماده تقویتی موجود در جهان است و از آنجایی که اصلی ترین نیاز ریشه برای گسترش و افزایش راندمان به عنصر فسفر مربوط میباشد و اسید هیومیک سرشار از عنصر فسفر است، در نتیجه مصرف اسید هیومیک در آب آبیاری خیار موثرترین راه به منظور حجیم شدن ریشه برای جذب مواد غذایی و افزایش باردهی خیار می باشد.

اهمیت تامین عنصر فسفر از طریق مصرف اسید هیومیک چنان بالاست که کمبود آن سخت و زمخت شدن پوست خیار، تغییر رنگ و ارغوانی شدن ساقه و برگ خیار، کاهش انتقال انرژی در فرآیند فتوسنتز و در نتیجه عدم باروری محصول را در پی خواهد داشت. استفاده از اسید هیومیک مایع شوک در آب آبیاری گیاه خیار، کامل ترین منبع تامین عنصر فسفر به شمار می رود.

۴) هیومیک اسید سرشار از عنصر نیتروژن بوده و از طریق افزایش جذب نیتروژن توسط ریشه گیاه، میزان تولید آن را چند برابر می کند زیرا نیتروژن عنصری میباشد که خیار نیاز بالایی به آن دارد و سبب رشد خیار، سر سبزی و بزرگی برگها میشود؛ در اثر کمبود نیتروژن برگهای خیار زودتر از موعد زرد شده و ریزش میکنند، خیار ها به جای کشیده شدن کوتاه و ضخیم و کمرنگ شده در نتیجه مشتری پسند بودن آن کاهش میباید. با مصرف اسید هیومیک نیتروژن کافی در اختیار گیاه خیار قرار گرفته و این ماده تقویتی مطمئن ترین کود برای افزایش باردهی خیار و ظاهر بازار پسند آن نیز خواهد شد.

۵) دیگر ماکروالمنت مهمی که خیار بدان نیاز مبرم و شدیدی دارد، پتاسیم می باشد که کیفیت مطلوب و عملکرد بالای بوته خیار به وجود کافی آن وابسته است. پتاسیم به کنترل تعریق از طریق روزنه های هوایی و تنظیم تعادل اسید های درون سلولی می پردازد و روند از دست دادن آب از طریق روزنه ها را کاهش می دهد.

در صورت کمبود پتاسیم حاشیه برگ های خیار به جای سبز بودن زرد شده و مانع از رشد انتهای خیار می گردد در نتیجه نوک این میوه بلند شده و ظاهر خوبی نخواهد داشت. کود هیومیک اسید شوک تامین پتاسیم بالا برای خیار را موجب شده و از اثرات منفی کمبود این ماکروالمنت ضروری به شدت جلوگیری می کند.

۶) عنصر کلسیم و منیزیم دیگر عناصری هستند که بایستی در برنامه غذایی خیار گنجانده شود و جذب صد درصدی آن تنها با مصرف اسید هیومیک مایع شوک امکان پذیر است زیرا کلسیم در دسته عناصر غیر قابل انتقال در گیاه و منیزیم نیز در دسته عناصری به شمار می رود که برای افزایش باردهی خیار بدون تردید موردنیاز است بنابراین بایستی همیشه در دسترس گیاه خیار بوده و آن را از علائم کمبود رهایی بخشد.

از علائم بارز کمبود منیزیم در گیاه، ظهور لکه های زرد و قهوه ای و از علائم کمبود کلسیم توقف رشد و کند شدن رشد ریشه می باشد و کاری که اسید هیومیک با گیاه میکند این است که در ابتدا به برطرف شدن کامل این علائم کمک کرده و سپس مقدار موردنیاز آن را در دسترس ریشه قرار می دهد.

سخن آخر:

کشاورزی شغل شریفی می باشد که برای افزایش برداشت محصول و بالطبع سود حاصل به میزان حداقل ۳ برابر به دانش و کسب اطلاعات کافی نیاز دارد و ما در این مقاله سعی کردیم نکات کامل و جامعی در پیرامون بحث افزایش باردهی خیار در اختیار شما عزیزان زحمت کش قرار دهیم تا با عنایت به نکات ذکر شده بدون صرف هزینه برای سم و کودهای شیمیایی، به حداکثر نتیجه دست پیدا کنید.

برنامه تغذیه و کوددهی از طریق کود هیومیک اسید برای افزایش باردهی خیار مسئله مهمی میباشد که هر کشاورز به منظور حداکثر بهره وری بایستی آن را اجرا کند زیرا بدون مصرف اسید هیومیک منبع تامینی برای هوموس و غنای خاک نخواهد بود در نتیجه میزان برداشت و کیفیت محصول هر سال نسبت به سال قبل افت پیدا میکند. اسید هیومیک شوک سلامتی بوته ها و باردهی آن را افزایش داده و خاک را برای دوره های بعدی کشت آماده و غنی می نماید و سبب می شود بدون کاهش در بهره وری تولیدات محصول خیار سال به سال رشد چشمگیری پیدا کند.

با تشکر از توجه شما آل کود

5/5 - (6 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]