تاثیر هیومیک اسید برروی گل محمدی

تاثیر هیومیک اسید برروی گل محمدی

تاثیر هیومیک اسید برروی گل محمدی : گل محمدی در واقع نوعی گل رز زیبا، خوش عطر و رنگی می باشد که عمدتا به رنگ صورتی روشن یا قرمز روشن دیده می شود؛ ارتفاع گل محمدی می تواند به ۲ متر و دو سانتی متر نیز برسد و گلدهی کند البته در فصل خزان برگ های آن می ریزد و مجددا در فصل بهار برگ های کوچک سبز رنگ آن رخ نمایان می کنند. گل، غنچه تازه یا خشک شده آن از بخش های قابل مصرف گل محمدی به شمار می رود و اگر دیده باشید بخش ساقه آن دارای خارهای تیز بوده که حین چیدن بایستی مراقب دستتان باشید.

هر محصولی برای پر بار بودن و ثبت رکورد اقتصادی نسبت به سال های قبل برای کشاورز یا باغدار، نیاز به توجهات و رسیدگی های ویژه ای دارد تا آن هدف محقق گردد در این راستا گل محمدی نیز از جمله محصولات کشت شده ای می باشد که برای برداشت انبوه و با کیفیت همراه با رنگ و عطر مشتری پسند، بایستی نیاز های تغذیه ای آن به نحو احسن برطرف شود. بدین منظور قصد داریم در این مقاله نگاه شما را به بررسی تاثیر اسید هیومیک بر گل محمدی و دیگر عوامل دخیل در رشد آن جلب نمایم؛ باشد که منتهی به نتیجه فوق العاده ای بر شما گردد پس تا انتها ما را همراهی نمایید.

پیش از پرداختن به تاثیر عوامل دخیل در رشد گل محمدی و برداشت مقادیر بالا با کیفیت رنگ و عطر بالا، ابتدا در مورد مصارف و کاربرد های این گیاه توضیح مختصری خواهم داد تا بیشتر در مورد اهمیت عوامل تاثیر گذار در تولید انبوه آن مطلع گردید.

تاثیر هیومیک اسید برروی گل محمدی
تاثیر هیومیک اسید برروی گل محمدی

بیشترین محصولات حاصل از گل محمدی گلبرگ های ریز و درشت خشک شده و تر آن، تهیه مربا گل، گلاب و اسانس می باشد که در بخش های دارویی، تهیه عطر، آشپزی و شیرینی پزی و آرایشی و … کاربرد گسترده ای دارد. سالانه مقادیر بسیار بالایی از گل محمدی به کشورهای خارجی صادر می گردد و این اهمیت و ارزش بالای محصول کشاورزی ایرانی را می رساند البته کیفیت بالا در گرو عمل به نکات زیر می باشد:

۱)توجه به نقش مهم نور:

همانطور که تمامی گیاهان و درختان بدون نور خورشید زنده نمی مانند و در حضور نور کافی به حداکثر عملکرد می رسند، گل محمدی نیز از آن دسته گیاهانی می باشد که فوق العاده به نور نیاز داشته و بدون آن غنچه ها باز نمی شوند یا گل های بسیار ضعیف و کوچک و کم رنگی حاصل خواهند شد. قرارگرفتن گل محمدی به مدت ۵ الی ۶ ساعت در معرض نور کامل از ضروریات می باشد.

۲)تغذیه خاک گل محمدی:

بدون شک رساندن مواد غذایی و عناصر میکرو و ماکرو به ریشه های گل محمدی دومین عامل اصلی در رشد بهینه و تولید گل های صورتی پر رنگ و خوش اسانس می باشد. وقتی خاک گل محمدی غنی و سرشار از مواد مغذی باشد، گلدهی آن به نحو احسن صورت می گیرد و  گلبرگ های درشت و تعداد غنچه های فراوانی تولید می گردد. برای تامین مواد مغذی موردنیاز گل محمدی در فصول بهار و تابستان از کودی استفاده کنید که عناصر پر مصرف و کم مصرف موردنیاز آن را تامین نماید من جمله اسید هیومیک که در زیر به تاثیرات آن بر گل محمدی به طور کامل اشاره خواهم نمود.

چرا هیومیک اسید برای خاک ضروری می باشد؟

متاسفانه اوضاع خاک های امروزه با زمان های قدیم قابل قیاس نمی باشد و به شدت دچار فقر شده اند؛ وقتی محصولی کاشته می شود خاک تموم زور خود را می زند و مواد غذایی را در اختیار آن قرار می دهد اما به مرور زمان دیگر مواد مغذی وجود نخواهد داشت در نتیجه کیفیت محصول بسیار تقلیل پیدا خواهد کرد. اینجاست که منجی طبیعت یعنی اسید هیومیک مواد ارگانیک و آلی از دست رفته خاک را بدان باز می گرداند و خاک حیاتی دوباره گرفته و احیا می گردد.

هیومیک اسید تمامی مواد مغذی موردنیاز حاصلخیزی خاک و رشد گیاه را دارد و حتی در کنار دیگر کودها اثر تداخلی نداشته و منجر به جذب بهتر آن ها می گردد؛ از طرفی با حفظ رطوبت خاک از تشنگی بیش از حد گیاه جلوگیری می نماید اینها تنها بخش کوچکی از عملکرد هیومیک اسید بود که اشاره کردم. اکنون به بررسی آن بر گل محمدی خواهیم پرداخت.

تاثیر هیومیک اسید برروی گل محمدی
تاثیر هیومیک اسید برروی گل محمدی

تاثیر اسید هیومیک برروی گل محمدی

۱)همانطور که اشاره شد تغذیه گل محمدی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و برای گلدهی مطلوب و تولید گل های پر رنگ تر به مواد میکرو و ماکرو نیاز مبرم دارد. هیومیک اسید با دارا بودن تمامی این عناصر که شامل: نیتروژن، فسفر، پتاسیم، گوگرد، کلسیم، منیزیم، آهن، روی، بور، مس، منگنز و … یک کود تقویتی فوق العاده برای گل محمدی محسوب می شود‌.

۲)به جذب عناصر ضروری گیاه از جمله نیتروژن و فسفر بسیار کمک می کند.

۳)افزایش صفات رویشی گل محمدی که شامل: وزن تر، وزن خشک برگ و قطر ساقه می باشد.

۴)افزایش صفات زایشی گل محمدی نظیر قطر گل و تعداد غنچه ها و قطر آن ها و هم چنین بهبود قدرت جوانه زنی، افزایش ماندگاری تعداد گل و افزایش تعداد آن ها

۵)هیومیک اسید غلظت عناصر معدنی و ترکیبات ضروری موثر و تشکیل دهنده اسانس گل محمدی را زیاد می کند در نتیجه سبب بهبود کمی و کیفی آن گشته و میزان فروش و بازار پسندی گل محمدی روند صعودی پیدا می کند.

۶)تامین آهن موردنیاز گل محمدی در نتیجه جلوگیری از زردی و کلروز برگ های آن

۷)افزایش مقاومت گل محمدی در برابر آفات و بیماری های گوناگون به وسیله مقاوم نمودن آن

۸)یکی از اثرات فوق العاده هیومیک اسید توسعه ریشه گیاه و کمک به افزایش حجم‌ آن در نتیجه جذب بهتر عناصر اطراف خاک و آب شده و رشد گل محمدی افزایش می یابد پس با کمک هیومیک اسید مواد آلی موردنیاز گیاه را به آن هدیه دهید و با تولید انبوه گل های سرشار از اسانس بالا میزان تولید گلاب و عطر و صادرات گل محمدی را بهبود دهید.

امروزه استفاده از کودهای شیمیایی به دلیل استفاده ناصحیح کشاورزان در حال کاهش بوده و کودهای آلی مانند کود هیومیک اسید در حال اصلاح اثرات منفی آن و جایگزین بی چون و چرایی می باشند.

آبیاری:

گل محمدی از جمله گیاهان مقاوم در برابر کم آبی بوده ولی آبیاری منظم آن  سبب رشد بهتر و گلدهی پر بار آن می گردد.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

5/5 - (1 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]