نحوه استفاده از کود آهن پودری

رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5

نحوه استفاده از کود آهن پودری

انواع کود آهن ، کود آهن پودری ، نحوه استفاده از کود آهن پودری!! همه ی این ها موضوعاتی هستن که امروز قصد برسی اون هارو داریم .

با یک سوال شروع میکنیم! اگر اهن کافی به گیاه ما نرسد چه اتفاقی می افتد؟!با اینکه میدانیم گیاه برای رشد خود به مقدار کمی اهن احتیاج دارد اما درصورت نبود و یا کمبود اهن نیز شاهد از بین رفتن گیاه خواهیم بود.

کمبود عنصر اهن در گیاه ابتدا، اغلب خود را با زرد شدن برگ های جوان نشان میدهد، رنگ زرد به دلیل عدم انتقال اکسیژن و عدم کلروفیل می باشد که در ادامه و به مرور برگ های مسن تر نیز دچار زردی و در نهایت کل گیاه به رنگ زرد دیده میشود و از بین میرود .

 

نقش آهن و روش های جذب آن در گیاه

۱) شرکت در ساختار آنزیم سیتوکرم که ترکیبی پروتئینی و هماتینی است

۲) جهت ساخت کلروفیل درگیاه و در نتیجه رشد و گلدهی ضروری است

۳) جهت فرایند های اکسید‌ ، احیا و تنفس گیاه ضروری است

اهن به گیاهان ما کمک میکند مواد مغذی مثل اکسیژن را بهتر به بافت های خود انتقال بدهد و از طرفی اهن در فرایند فتوسنتز گیاه نقش مهمی دارد و تولید کلروفیل، تنفس سلولی گیاه و سبزینگی گیاه تا حد زیادی به عنصر اهن وابسته است .

عنصر اهن (Fe) عنصر هشتم جدول تناوبی از عناصر ریز مغذی موجود در جدول تباوبی می باشد که در دسته عناصر کم مصرف اما ضروری گیاهان و درختان است . به دلیل اهمیت ندادن پروش دهندگان گل و گیاه به این ریز مغذی گیاهان بیش از دیگر عناصر دچار کمبود اهن میشوند ، بنابراین در پی جبران کمبود از کود اهن استفاده می نمایند به طوری که کود اهن جز کود های پر مصرف به شمار میرود .

ریز مغذی اهن همواره با مکانیزم های متفاوتی به صورت اکسید شده و به شکل های Fe2 و Fe3 جذب

گیاهان میشوند ؛ به عنوان مثال میتوان به مکانیزم کلاته شدن اهن اشاره کرد که در ان ترکیبات سیدروفور

ازاد شده از گیاهان به عنصر اهن چسبیده و حلالیت ان را بهبود میبخشد .

دیگر مکانیزم جذب اهن بدین صورت است که ریشه پرتون یا H+ آزاد میکند و این عمل باعث میشود قلیائیت

اطراف ریشه کم شده و اهن به صورت مطلوب جذب گیاه شود .

نحوه استفاده از کود آهن پودری

کود آهن طبیعی

شاید در مواردی از برخی از افراد شنیده باشید که در کنار درختان خود میخ یا قطعات آهنی فرسوده چال می کنند، متعجب نباشید زیرا در صدد تامین و یا جبران کمبود آهن مورد نیاز گیاه خود هستند ، در مواردی تاثیرگذار نیز بوده است . قلیایی بودن خاک در حالت طبیعی روند جذب اهن گیاه را دچار مشکل میکند اما با افزودن مواد آلی نظیر کمپوست و پایین آوردن PH خاک جذب بهتر انجام خواهد گرفت ، از دیگر دلایل میتوان به وجود فسفر در مقادیر بالا اشار کرد که پیشنهاد میشود میزان تمامی عناصر در خاک تنظیم گردد.

کود آهن مایع

در این نوع کود آهن به صورت سولفات آهن  یا آهن کلاته به حالت مایع و به شکل اسپری بر سطح برگ گل و گیاه پاشیده شده و باعث جذب سریع توسط گیاه میشود و به صورت کوتاه مدت مشکل کمبود اهن را برای گیاه برطرف میسازد.

مقدار و روش مصرف

این نوع کود به صورت محلول پاشی بر سطح برگ درخت و گیاهان ، چالکود کردن مورد استفاده قرار میگیرد که مقدار آن برای هر درخت متفاوت است ، در محلول پاشی ۳ تا ۵ هزار در  و در چالکود ۳ تا ۴ هزار در می باشد .

به دلیل آهکی بودن خاک ها کشور ما استفاده از کود های که دارای ۱۹ درصد اهن باشند باعث رسیدن به نتیجه مطلوب تری می گردد ، همچنین کود های سولفات آهن به شکل های آبدار و خلوص ۱۸ درصد و نیز بدون آب با خلوص ۲۰ درصد در بازار موجودند که می توان گزینه خوبی قلمداد شد. استفاده از کود آهن سولفات به صورت چالکود به همراه کود حیوانی و مواد آلی می تواند نیاز گیاه و درخت شما را به عنصر اهن یک الی دو سال با کارایی بالا تامین کند.

نتیجه آزمایش ها حاکی از آن است که سولفات آهن در خاک رسوب میکند که می تواند در برطرف نمودن کمبود آهن  گیاهان موثر باشد به ویژه زمانی که با مواد آلی ترکیب شود. اگر گیاهان زینتی دچار کمبود آهن باشند می توان از کود آهن کلاته با غلظت ۳ به ۱ در هزار و به شکل محلول پاشی به دفعات ۲ تا ۳ بار در سال استفاده نمود.

نحوه استفاده از کود آهن پودری

کود آهن پودری نوعی کود تقویتی است که دارای جذب سریع بوده و موجب فعال شدن آهن داخل گیاه می شود. کود پودری آهن تاثیر طولانی تری نسبت به دیگر انواع کود آهن دارد ، خاکی که گیاه یا درخت در آن کشت می شود به دلیل وجود انواع مشکلات مانند اکسیده شدن آهن PH بالای خاک و ترکیب فسفات از جذب آهن توسط گیاه جلوگیری می کند.

با توجه به دلایل گفته شده گیاهان همیشه در معرض کمبود آهن هستند. کود آهن پودری برای گیاهان خواص فراوانی به نسبت دیگر انواع کود آهن دارد، که به شرح زیر میباشد :

            جذب سریع توسط گیاهان و درختان

            دارای تاثیر طولانی مدت بر گیاهان

            افزایش جذب آهن در گیاه و فعال شدن آهن داخل گیاه برای رشد بهتر

            انحلال کامل و آسان در آب

            امکان جذب کود در طیف بسیاری از PH

            کاربرد در انواع خاک

موارد مصرف کود پودری آهن

انواع سبزیجات ،‌ مرکبات ، درختان میوه ، گیاهان تزیئنی و علوفه و صیفی جات

نحوه استفاده از کود آهن پودری

حل کردن پودر در آب به مقدار ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی گرم در ۱۰۰ لیتر آب  بسته به نوع گیاه ،‌ اغلب بعد از زمان باردهی و یا گل دهی گیاه بوده با توجه به نوع گیاه هر ۱۰ روز مورد استفاده قرار میگیرد.

می توان کود اهن پودری را به صورت محول در سیستم آبیاری بارانی ، قطره ای و یا بصورت کود جامد در محل کشت به خاک افزود.کود آهن پودری را میتوان در بسته بند های مختلف تهیه کرد بسته های ۱۰ گرمی آن در بازار قابل استفاده هستند.

با تشکر از توجه شما آل کود

نحوه استفاده از کود آهن پودری
فهرست مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
آخرین مقالات آل‌کود

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *