چگونه درخت انگور را پربار کنیم؟

درخت انگور را چگونه پربار کنیم ؟

انگور در منزل  راحت تر از آنچه فکر می کنید رشد می کند، با مراقبت مناسب می توانید  محصولی پربار خواهید داشت،   برای رشد خوب انگور آن را روی حصار و داربست قرار دهید تا ضمن رشد خوب  و پرمحصول زیبایی  خاصی را به نمایش می گذارد. تاک های انگور دو یا سه سال پس از کاشت شروع به میوه دادن می کنند و اگر به خوبی از آنها مراقبت شود می تواند تا 100 سال میوه بدهند.کود مایع مرغی برای انگور

درخت انگور به همراه میوه های یاقوت مانندش از میوه های بهشتی و لذیذ و خوشمزه محسوب می شود انگور خاصیت های زیادی برای بدن دارد؛ درخت انگور رونده بوده و بیشتر دارای تنه قوی نیست به همین خاطر هم آن را بر روی داربست می کشد از دغدغه های اصلی باغداران و صاحبان درخت انگور افزایش باردهی درختان انگور است از این رو ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید تا راز پربار شدن درخت انگور را برایتان بگوییم و به زبان ساده روش هایی را بیان کنیم تا به این هدف دست یابید. بیشتر متخصصانی که در حوزه کشاورزی هستند معتقدند که درخت انگور جزوه گیاهان کم توقع است و می تواند خود را با محیطی که در آن کاشته شده سازگار کند و با توجه به منابع موجود خاک میوه های خوشمزه ای را هم عرضه کند به یاد داشته باشید که اگر خاک بیش از حد غنی شود به جای  باردهی این درخت منابع را صرف رشد طولی و برگی خود می کند، اگر می خواهید بدانید که چگونه درخت انگور را پر بار کنید می توانید مراحل زیر را انجام بدهید اگر هم درختانتان از قبل کاشته شده باشند هم می توانید از مطلب بعدی صرف نظر نموده و ادامه مقاله بعد از آن را دنبال کنید. همانطور که می دانید، انگور یکی از پر طرفدار ترین، خوش طعم ترین و پر خاصیت ترین میوه های سرزمین ما محسوب می شود. درخت انگور به صورت شاخه ای سبز می گردد و می بایست برای نگهداری آن، از داربست استفاده نمود. انگور، میوه های با خواص درمانی بسیار زیادی است که بسیاری از افراد برای بهبود یافتن بیماری خود، انگور نوش جان می کنند. علاوه بر آن، در فصول سرد می توان انگور را خشک نموده که به آن کشمش می گویند و میل کنند. کشمش انگور، بسیار مقوی و خوش طعم است و چند عدد آن در روز، می تواند ویتامین و انرژی های مورد نیاز بدن را تامین نماید.

اما چگونه درخت انگور را پربار کنیم؟

امروزه، در اکثر باغچه های خانه ها، می توان درختان انگور را مشاهده نمود؛بسیاری از افراد، علاقه مند هستند که انگور ارگانیک مصرف کنند. اما لازم به ذکر است که پرورش درخت انگور، نکاتی دارد که می بایست آن ها را رعایت کنیم تا بتوانیم درخت انگور پرباری داشته باشیم. وجود درخت انگور در خانه، نه تنها سبب تولید میوه خوشمزه و مقوی است، بلکه سایه ای دلچسب و با صفا برای حیاط به ارمغان می آورد. در ادامه با ما همراه باشید تا با پربار کردن انگور آشنا شوید.

آماده کردن زمین پیش از کاشتن درخت انگور برای پر بار کردن

یکی از کارهایی که نتیجه مستقیمی در پربار شدن درخت انگور می تواند بگذارد آماده کردن زمین و خاک برای کاشتن این درخت است، به نظرتان چه کودی می تواند برای درخت انگور مناسب باشد؟! درجهت اطلاع داشتن از منابع خاکی که درخت انگور را میخواهید در آن بکارید کمی از خاک را می توانید درمنطقه خود به آزمایشگاه بفرستید؛ حتی شاید بتوانید از کیت های تشخیص کیفیت خاک به شکل خانگی هم استفاده نمایید، هنگامی که نتیجه کیفیت خاک را متوجه شدید می توانید به روش زیرعمل کنید:

تنظیم کردن ph خاک همچون یک کود مناسب برای پر بار کردن درخت انگور

شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که چطور میتوان با تنظیم کردن ph خاک درخت انگور را پر بار کرد؟

بهتر است اطلاع داشته باشید که ph مناسب خاک برای درخت انگور چیزی بین ۵.۵ تا ۷ است اگر هم خاک باغتان بیش از اندازه اسیدی باشد به آن می توانید سنگ آهک دولومیتی اضافه بکنید و به درستی شخم بزنید که در تمام زمین پخش بشود، اگر هم خاک باغتان بیش از حد قلیایی باشد برای تنظیم کردن آن می توانید طبق دستورالعمل گوگرد را اضافه نمایید و دوباره شخم بزنید.

تنظیم کردن منیزیم خاک برای رشد کردن سریع درخت انگور

اگر نتیجه های آزمایش نمایش داد که ph آن برای کاشتن میوه انگور مناسب می باشد ولی خاک منیزیم کافی برای تامین کردن احتیاج درخت را دارا نیست، سولفات منیزیم را به ازای هر ۹.۵متر مربع یک فنجان از این ماده را اضافه به زمین نمایید، نمک اپسوم دارای ph خنثی است و خیالتان از اضافه کردن به زمین راحت می باشد هیچ گونه ترکیب سمی در آن نیست و تهیه کردن آن هم ساده است؛ این روش نیز یکی از روش های دیگری است که پاسخ سوال چگونه درخت انگور را پر بار کنیم می باشد. یکی دیگر از بهترین کود های رشد درخت های انگور تنظیم کردن فسفر است. فسفر می تواند بهترین کود برای رشد سریع درخت انگور باشد هنگامی که نتیجه آزمایش خاک را داشتید و متوجه شدید که خاک فسفر کمی دارد می توانید به چند روش این کمبود فسفر را برطرف کنید از فسفات سه گانه به مقدار 0.25 کیلو گرم و یا از سوپر فسفات به مقدار 0.10 کیلو گرم و یا از پودر استخوان به مقدار ۱ کیلو گرم در هر ۹ متر مربع بهره گیرید همچنین پودر استخوان منبع خوبی از پتاسیم می تواند باشد که درخت انگور برای بار دادن زیاد به آن احتیاج خواهد داشت.

 

کود ۱۹۶۳ برای انگور

آماده کردن کلی خاک برای پر بار شدن درخت های انگور

همان طور که گفتیم درخت انگور در هنگام کاشت نسبت به خاک خیلی مشکل پسند نمی باشد و سریع خود را با محلی که آن را کاشته اند سازگار می شود، به طور کلی خاکی برای درخت انگور مناسب می باشد که دارای زهکشی خوبی بوده و از مواد آلی غنی باشد، درخت های انگور در خاک هایی که همیشه مرطوب هستند دارای رشد خوبی نبوده و حتی شاید ریشه هایش پوسیده شود؛ آماده کردن خاک همچون یک کود متناسب برای درخت انگور عمل کند.

چه زمانی برای تغذیه درخت انگور مناسب است؟

برای پربار کردن درخت انگور نیاز است که اطلاع داشته باشید در چه زمانی بهتر است که آن را تغذیه کنید همانطور که انگور ریشه های قوی و روند دارد به تغذیه کمکی نیاز کمتری خواهد داشت اگر پیش از این که درخت انگور را بکارید خاک به درستی تقویت شده باشد درخت انگور تا دو سال پس از انجام کاشت به کود دادن هیچگونه نیازی نخواهد داشت. Npk از نمونه های عالی کودهای است که باردهی درخت انگور را بیشتر میکند با ترکیب نیتروژن و فسفر و پتاسیم تهیه می گردد، برای اینکه از این کود استفاده کنید به مقدار گفته شده بر روی بسته بندی آن توجه کنید. این موضوع را در نظر داشته باشید که کوددهی هر گیاه با توجه به اینکه چه شرایطی دارد به زمان خاصی هم نیاز دارد زمان کود دهی مناسب در فصل بهار دقیقاً هنگامی که جوانه ها ظاهر می گردند اگر کود دادن را در این زمان به تعویق بیاندازید امکان دارد که درخت دارای رشد طولی و ساقه بالایی باشد به این دلیل درخت را در فصل زمستان آسیب‌پذیرتر میکند پس تا اینجا آموختیم که چگونه می توانیم درخت انگور را پربار تر کنیم. یکی از لذت هایی که با هیچ چیزی قابل مقایسه نیست کاشتن درخت های مثمر است  هنگامی که درخت های زیبا میوه های زیبای خود را به شما نمایان می کنند کل زحمات و خستگی شما جبران می شود، اگر نیازهای اولیه درخت تامین شود تا سالهای سال میتواند برای تان میوه های خوشمزه تولید کند.

 

کود سه بیست برای انگور

آماده کردن شرایط کاشت پربار انگور

انگور بهترین میوه را در تابستان های طولانی و گرم، پاییز خشک، زمستان های خنک و بهارهای گرم تولید می کند. در حالی که آنها می توانند یخبندان های زمستانی را تحمل کنند، سرماهای بهاره می توانند به راحتی درخت انگور در حال رشد را از بین ببرد. بنابراین باید در مناطقی که این خطرات  وجود دارد محافظت شوند. هوای مرطوب تابستانی خطر ابتلا به بیماری را افزایش می دهد و اگر در زمان رسیدن میوه یا در حال برداشت، باران ببارد، میوه می تواند پوسیده شود. خاک  با زهکشی مناسب  مهم است،  درخت انگور خاکهای سبک تر را ترجیح می دهد که با مواد آلی غنی شده باشد، کمپوست و ترکیب پوست  مرکبات  می تواند ایده آل است.

برترین انواع انگور ها برای باغچه منزل

Schyler

 این رقم انگورهایی به رنگ سیاه با اندازه متوسط با طعم آبدار و شیرینی  تولید می کند.

آلبانی

 یک انگور پرطرفدار با میوه‌های بزرگ و آبدار آبی تیره سیاه با طعمی دوست‌داشتنی و کمی تند.

Iona 

یک انگور بسیار مقاوم که مناسب مناطق ساحلی است. به طور منظم انگورهایی با پوست صورتی شیرین تولید می کند.

نیاگارا

 یک انگور سبز شیرین و آبدار محبوب است که در اوایل فصل خوشه های بزرگ تولید می کند.

بوفالو

توسط برخی به عنوان بهترین انگور سیاه اولیه با طعمی شیرین، تند و ترش شناخته می شود.

نکاتی برای پربار کردن درخت انگور

به قول کشاورزان، درخت انگور، درختی پر توقع نیست و می تواند در هر شرایط رشد کند. اما در برخی از مواقع، می بایست نکاتی را رعایت کنیم تا علاوه بر رشد درخت، شاهده پر بار بودن آن شویم. البته، فراموش نکنید که درخت انگور بدون رعایت این نکات نیز می تواند رشد کند، اما ممکن است باردهی بسیار کمی داشته باشد که برای کشاورزان مسعله خوشایندی نباشد. پیشنهاد می شود اگر در خانه یا باغ خود درخت های انگور دارید، به نکات کلیدی رشد آن ها دقت کنید تا بتوانید آن ها را پربار نمایید.

چگونه درخت انگور را پربار کنیم؟

 

خاک مناسب، یکی از مهم ترین نکات برای پربار کردن درخت انگور محسوب می شود. خاک خوب و مناسب، خاکی است که دارای منابع غذایی فراوانی برای گیاه است. علاوه بر آن، خاک خوب خاکی است که علاوه بر دارا بودن منبع غنی از مواد مغذی، دارای منافذ عبور هوا است تا گیاه بتواند به خوبی رشد کند. البته ممکن است محل کاشت درخت انگور شما، دارای خاک مقوی نباشد؛ در مواجه شدن با این مشکل، می بایست با استفاده از کود های طبیعی مشکل را حل نمایید.

 کاشت درخت انگور در منزل

انگور را می توانید  به صورت قلمه ای رشد کرده یا پیوند زده بکارید.  پیوند باعث طولانی شدن عمر تاک و ایجاد مقاومت در برابر بیماری می شود، اما آنها به همین راحتی از قلمه ها رشد می کنند. کاشت در اواخر پاییز ایده آل است، اما اگر زمستان های سختی دارید در اوایل بهار بکارید. انگور را می توان در هر زمان در گلدان کاشت، بهتر است  در آفتاب کامل  و در مکانی سرپوشیده بکارید و در بهار آن  از یخبندان محافظت کنید.

کاشت انگور در باغ:

از آنجایی که انگورهای شما می توانند پنجاه تا صد سال زندگی کنند، باید مکانی را انتخاب کنید که تاک های انگور به طور نامحدود رشد کنند. این گیاهان کاملاً آفتابی هستند، بنابراین انتخاب مکان مناسب ضروری است. با استفاده از کود ممتاز شوک در خاک، منطقه کاشت  را آماده کنید، قبل از کاشت ریشه ها را کاملا آبیاری کنید. یک لایه مخلوط مرکبات و میوه را برای کاشت  به خاک اضافه کنید، حفره ای به عرض و عمق 30 سانتی متر حفر کنید و به آرامی ریشه گیاه را شل کنید. حفره را با مخلوط مرکبات و میوه پر کنید، آن را در اطراف گیاه  به طور کامل بپوشانید، اگر گیاه شما پیوند زده شده است، مطمئن شوید که محل پیوند شده 10 سانتی متر بالاتر از خاک باشد تا از ریشه دار شدن ریشه جلوگیری شود. به انگورهای کاشته شده  کودهای مغذی دهید تا آنان محصولی پربار تولید کنند.  انگور به رطوبت ثابت خاک مخصوصاً در ماه های گرمتر نیاز دارد، بنابراین افزودن کمپوست میوه ای  قبل از تابستان می تواند به حفظ رطوبت کمک  کند.  مراقب باشید که آب زیاد می تواند میوه ها را شکافته و غرقابی باعث از بین رفتن انگورها شود. در زمستان شاخه های جانبی را هرس کنید  و در بهار شاخه های جدید را روی داربست ببندید. انگورها را در بهار با کود آهسته رهش غنی از پتاسیم (پتاس) تغذیه کنید، مانند کود مخصوص شوک.

میوه انگور از شاخه ها یا ساقه های جانبی ساقه های یک ساله هنگامی که اماده برداشت شد،  نوک آن را دو گره فراتر از شاخه هرس کنید  تا انرژی درخت انگور به جای شاخ و برگ، به سمت تولید میوه برود.

 

خواص گوگرد برای چالکود درخت انگور

برداشت پربار انگور

بسته به نوع انگور از اواخر تابستان تا پاییز آماده می باشد،  بنابراین قبل از برداشت یکی ازمیوه ها را امتحان کنید تا ببینید آیا به اندازه کافی شیرین هستند یا خیر. انگورها در دو یا سه روز پس از برداشت بسیار خوشمزه هستند، هر انگور که بلافاصله خورده نشود باید در ظرف در بسته در یخچال نگهداری شود.  زمانی که میوه های  انگور جوان شروع به رسیدن می کنند. در ابتدا، انگور تا حدود نیمی از اندازه خود متورم می شود. رنگ‌های میوه  انگور بسته به نوع آن شروع به تغییر می‌کنند و رنگ‌های قرمز، سیاه یا زرد-سبز را به خود می‌گیرند. میوه های جوان پس از تغییر رنگ به بزرگ شدن خود ادامه می دهند، ظرف 6-8 روز از شروع آویزان شدن در یک خوشه انگور رشد چشمگیری خواهند داشت. میوه شروع به نرم شدن می کند و انگورها رنگ سبز خود را از دست می دهند و قهوه ای و چوبی میشود، همه میوه ها به طور همزمان آویزان نمی شوند، ابتدا  میوه هایی که بیشتر در معرض نور مستقیم خورشید هستند، سپس میوه هایی که در سایه قرار گرفته اند .

مراقبت انگور پس از برداشت

پس از برداشت انگور، انگورهای برداشت نشده  همچنان سخت تر و چوبی تر می شوند، برگ‌ها به فرآیند فتوسنتز خود ادامه می‌دهند، گیاه  کربوهیدرات‌ها را در ریشه ذخیره می‌کند تا آن را در خواب زمستانی استفاده کند. با گذشت زمان، برگ‌ها شروع به زرد و قهوه‌ای شدن می‌کنند و در نهایت به طور کامل می‌ریزند وشاخه های  برهنه را در طول ماه‌های زمستان در معرض دید قرار می‌دهند اما برای خواب باید قهوه ای و سخت می شوند. با ریزش چند برگ آخر، گیاه در سردترین ماه های سال وارد فاز خواب خود می شود. تا بهار که شکافتن جوانه ها دوباره آغاز می شود، بی اثر و بدون نشانه های ظاهری حیات باقی می ماند.

 

قلمه زدن انگور

کود دهی برای داشتن انگوری پر بار

مگر اینکه خاک خوبی  نداشته باشید، در سال اول اصلاً نیازی به کود دادن ندارید. هر اصلاحی که قبل از کاشت انجام داده اید، به علاوه کیفیت طبیعی خود خاک، کافی می باشد. در سال دوم و سال های بعدی، پایه گیاه خود را با کود اسید هیومیک 95 درصد شوک و یک ماه بعد آن توسط کود شوک ده ایکس انگور خود را آبیاری کنید.  انگور معمولاً دوست ندارد به شدت کود داده شود. در اوایل بهار استفاده از یک لایه ضخیم کمپوست یا کود کهنه انتخاب بهتری است. آبیاری نیز، یکی از مهم ترین نکات برای پربار شدن درخت انگور محسوب می شود. همانطور که می دانید، آب مهم ترین دلیل حیات تمامی موجودات زنده است. درخت انگور، همانند درختان دیگر در زمان معینی نیاز به آبیاری دارد. البته آبیاری در فصل زمستان و تابستان این درخت متفاوت هستند؛ در فصل زمستان می بایست دو هفته یک بار درخت انگور را آبیاری نمایید؛ اما در فصل تابستان، به دلیل هوای گرم و تبخیر سریع آب می بایست دو الی سه روز یک بار، درخت انگور خود را آبیاری نمایید. پیشنهاد می شود پس از آبیاری مقداری آفت کش به درخت بپاشید. از بین بردن آفات، نیز یکی از مهم ترین نکات برای پربار شدن درخت انگور محسوب می شوند. همانطور که می دانید، آفات با چسبیدن به درخت ها و گیاهان، مواد مغذی آن ها را گرفته از آن ها تغذیه می نمایند. این امر سبب می شود تا مواد مغذی کمتری به شاخه ها برسد و در نتیجه انگور زیاد و مرغوبی بدست نیاید. علاوه بر آن، اگر به این مسئله توجه کافی نداشته باشید، ممکن است درخت انگور شما به طور کامل خشک شود. برای مقابله با آفات می توانید مقداری آفت کش از گلخانه ها تهیه کنید و آن ها را پس از آبیاری به درخت بپاشید تا آفات به طور کامل از بین بروند.

چگونه درخت انگور را پربار کنیم؟

کود مناسب برای پربار کردن درخت انگور

همانطور که در بخش قبل اشاره شد، درخت انگور برای پربار شدن، نیاز به کود دهی دارد. اما برخی از کود ها وجود دارند که ممکن است برای درخت انگور مناسب نباشند و میوه های آن را مسموم کنند. بهترین کود برای رشد درخت انگور و پربار کردن آن، کودی است که میزان فسفات بالایی دارد. برای تهیه کود فسفاتی، می توانید به گل خانه ها مراجعه کنید و مقداری کود سوپر فسفات تهیه کنید. برای افزودن فسفات به درخت انگور، می بایست حدود دو الی سه قاشق غذا خوری آن را در سه لیتر آب حل نمایید و در هنگام آبیاری ، محلول بدست آمده را پای درخت بریزید. هیومیک اسید، نیز می تواند کود بسیار خوبی برای پربار کردن درخت انگور باشد. هیومیک اسید  اسید از دل خاک بدست می آید و دارای مواد مغذی فراوانی است که می تواند به باردهی درخت انگور، کمک بسیار زیادی کند. علاوه بر آن هیومیک اسید می تواند آفات را از بین ببرد. برای افزودن هیومیک اسید به خاک، می توانید در شب هنگام، آن را پای درخت بپاشید تا حسابی جذب خاک شود.

چگونه درخت انگور را پربار کنیم؟

بسیاری از کشاورزان بر این عقیده باورند که کود های حیوانی می تواند گزینه خوبی برای رشد و پرباری درخت انگور باشد؛ اما این عقیده اشتباه است. کود های حیوانی می توانند درخت انگور را پر بار کنند اما دارای میکروب های فراوانی هستند که می توانند از طریق ریشه وارد میوه های انگور شوند و پس از مصرف، افراد دچار بیماری های مختلف شوند. لازم به ذکر است که استفاده از کود های حیوانی، برای پربار کردن درخت انگور، ممنوع است و می بایست بجای آن از کود های طبیعی معدنی استفاده گردد. همانطور که می دانید، درخت انگور دارای خواص فراوانی است که می تواند برای ما بسیار مفید باشد. اما مشکل این جا است که برخی از درختان انگور کم بار هستند و انگور کمی تولید می کنند. برای مقابله با این مشکل، می بایست سریعا اقدام نمایید تا درخت انگور شما از بین نرود و بتواند در سال آینده، پربار تر شود. پیشنهاد می شود که برای تقویت درخت انگور خود، حتما از کود های ذکر شده استفاده نمایید تا در سال آینده، شاهد رشد بسیار زیاد و پر بار شدن درخت انگور خود بشوید.

چگونه درخت انگور را پربار کنیم؟

حاصلخیزی یا پرباری  انگور می تواند عملکرد سالانه را افزایش دهد،  همچنین کیفیت انگور و خواص بیولوژیکی و شیمیایی خاک را بهبود ببخشد.  انگور به عنوان یک محصول ریشه دار و دائمی، مقدار قابل توجهی از مواد مغذی را از خاک حذف می کند اما با مدیریت مواد مغذی  می تواند پرباری خود را حفظ کند. عوامل موثر بر حذف عناصر غذایی عبارتند از: نوع پایه، رقم و منشاء، عملکرد، زمان کاشت، آب و هوا، نوع خاک، خصوصیات بیوشیمیایی می باشد.

نمونه برداری از خاک جهت برنامه ریزی پر بار کردن درخت انگور

ترکیبی از آزمایش خاک و تجزیه و تحلیل بافت بهترین راه برای تعیین نیاز کودی انگور  است،  نمونه های خاک در پاییز یا بهار جمع آوری می شود. نمونه برداری مناسب از خاک مستلزم آن است که نمونه معرف کل منطقه و یک پیمانه خاک نمایانگر کل مزرعه باشد. آزمایش های خاک با در نظر گرفتن pH و ظرفیت تبادل کاتیونی، اطلاعات لازم را در مورد در دسترس بودن مواد مغذی فراهم می کند.

عوامل موثر در دسترس بودن عناصر غذایی

pH خاک یکی از مهم ترین عوامل محدود کننده در دسترس بودن مواد معدنی است. مقادیر pH بهینه برای انگور از 5.5 تا 6.5 متغیر است. ظرفیت تبادل کاتیونی توانایی خاک برای آزادسازی، جذب و حفظ عناصر دارای بار مثبت مانند پتاسیم، کلسیم، سدیم، منیزیم و غیره است. با افزایش اسیدیته خاک، این کاتیون های اصلی با هیدروژن، آلومینیوم و منگنز جایگزین می شوند. به عنوان مثال، هنگامی که پتاسیم به ذرات خاک متصل می شود، کلسیم را بیرون می راند و آن را در محلول آب داخل خاک آزاد می کند و برای جذب ریشه در دسترس قرار می دهد. بیشتر کلسیم، منیزیم و پتاسیم گیاه از محل های تبادلی خاک  به دست می آید، به طور کلی، خاک‌های سنگین‌تر با محتوای مواد آلی بالاتر،  تبادل کاتیونی بالاتری دارند. خاک های شنی معمولاً دارای مقادیر ظرفیت تبادل کاتیونی  از 1 تا 5 هستند، برای  خاک های سیلت، 5 تا 20; خاک رس، 20 تا 30  و خاکهای ارگانیک، بالاتر از 30 می باشد. زمانی که انگورها شروع به تولید کنند، معمولاً از سال سوم تا تثبیت محصول، سطح مواد مغذی در انگورها از طریق تجزیه و تحلیل بافت سالانه به دست می آید.

 

کود آلی درخت انگور

مواد مغذی مورد نیاز انگور برای پر بار کردن آن

 کود نیتروژن شوک

در میان مواد مغذی و عناصر مورد نیاز انگور  ، نیتروژن در مقادیر نسبتاً زیادی برای قدرت  رشد و عملکرد خوب مورد نیاز است،  چون نقش مهمی در سنتز پروتئین ایفا می کند. در تاکستان هایی که سطح نیتروژن کمی دارند، رنگ برگ ها سبز کم رنگ تا زرد می شود. برگ های جوان بلافاصله تحت تأثیر قرار نمی گیرند زیرا علائم ابتدا روی برگهای مسن ظاهر می شود. به طور کلی، رشد رویشی ضعیف می شود و برگ های کوتاه، جوانه دهی  گل ضعیف، میوه دهی ضعیف و عملکرد  کاهش می یابد. از طرف دیگر، نیتروژن بیش از حد می تواند باعث رشد بیش از حد، تاخیر در رسیدگی ، افزایش حساسیت به بیماری در زمان برداشت و تولید  میوه های بی کیفیت شود. سطوح بالای نیتروژن می تواند باعث بروز علائم کمبود فسفر، بور و مس شود. با توجه به پتانسیل شستشوی بالا،  بهتر است  کود  نیتروژن شوک  در دو مرحله داده شود. اول  باید درزمان جوانه زنی و دوم در زمان  شکوفه دهی  یا در عرض دو هفته بلافاصله پس از گلدهی باشد که در حدود مرحله میوه دهی است.  اگر  انگورها نیتروژن کمبود داشته باشند، 80 تا 100 پوند در هر هکتار باید اعمال شود. اما اگر در انگور سطوح  نرمال نیتروژن باشد، بیش از 60 پوند در هکتار مورد نیاز نیست.

فسفر

فسفر در فتوسنتز نقش دارد، باعث توسعه ریشه می شود و  بر گلدهی تأثیر می گذارد. به طور کلی، خاک دارای سطوح کافی فسفر است مگر اینکه pH پایینی وجود داشته باشد. در صورت کمبود، کود با فسفر مخلوط می‌شود یا کود سوپر فسفات  شوک می‌تواند برای اصلاح مشکل استفاده شود.

پتاسیم

پتاسیم به دلیل نقشی که در ساختار دیواره سلولی انگور  ایفا می کند، بر رشد و بلوغ و مقاومت آن در برابر  آفات نیز  تأثیر می گذارد. علائم کمبود پتاسیم از اواسط تابستان ظاهر می شود،  که از  وسط ساقه شروع می شود، سپس به سمت پایه ساقه منتشر می شود. برگها ظاهری برنزی به خود می گیرند که حاشیه برگها سوختگی دارند. در موارد شدیدتر، لکه های نکروزه تیره ممکن است در سراسر برگ ظاهر شوند. مشکلات کمبود پتاسیم در خاک‌های سنگین با pH 7 یا بالاتر شایع‌تر است.

منیزیم

کمبود منیزیم منجر به کاهش فعالیت متابولیک فسفر از طریق کاهش فتوسنتز و سنتز کربوهیدرات، نوکلئیک اسید و پروتئین می شود. کمبود منیزیم معمولاً در خاک‌های اسیدی و جایی که اثر متضاد بین عناصر غذایی موجود در خاک وجود دارد، مشکل زا می شود. دسترسی به پتاسیم جذب منیزیم و دسترسی به کلسیم را محدود می‌کند که منجر به کمبود منیزیم می شود. علائم کمبود ابتدا روی برگ های مسن تر با زردی حاشیه ای و بین رگبرگی (کلروز) ظاهر می شود که به صورت مناطق زرد یا سبز کم رنگ بین رگبرگ های برگ های مسن ظاهر می شود.

کلسیم

کلسیم مهمترین عناصر  در میان مواد مغذی انگور  است، باعث  استحکام دیواره سلولی و در نتیجه ماندگاری انگور را افزایش می دهد و به طور غیرمستقیم بر بیماری ها و حساسیت به آفات  تأثیر می گذارد. به طور کلی، کلسیم در خاک به مقدار کافی وجود دارد. در موارد نادری که نیاز به افزودن کلسیم است، می توان آن را از طریق آهک یا محلول پاشی استفاده کرد.

گوگرد

گوگرد برای اسیدهای آمینه و سنتز پروتئین مهم است. به تشکیل کلروفیل کمک می کند، رشد ریشه را تقویت و به تشکیل دانه های انگور  کمک می کند. همچنین باعث مقاومت به سرما در انگور  می شود.

بور

بور برای رشد گیاه  انگور ضروری است،  باعث انتقال قندها از برگ به میوه می شود، نقش بسیار مهمی در تشکیل میوه و  جوانه زنی دارد. کمبود بور منجربه  رشد ضعیف بذر و ریزش زودرس میوه  انگور می شود.  بوراکس یا بورات  شوک را می توان اسپری کرد یا روی سطح خاک اعمال کرد. سمپاشی را در پاییز قبل از پیری برگ یا در بهار چند هفته قبل از گلدهی انجام دهید، بنابراین بور به موقع برای گرده افشانی گل ها مفید است.

آهن

آهن در انتقال انرژی در طول تعرق ضروری است و تشکیل کلروفیل را تنظیم می کند. علائم کمبود آهن به صورت  کلروز با مناطق سبز مشخص و برجسته در امتداد رگه های برگ مشخص می شود.

منگنز

منگنز بخشی از کلروپلاست است و نقش مهمی در فتوسنتز دارد. علائم کمبود به صورت کلروز داخلی با مناطق سبز تیره در امتداد شاخه ها ظاهر می شود. سمیت منگنز در انگور نادر است، اما اگر اتفاق بیفتد، به صورت لکه‌های سیاه روی برگ‌ها و لکه‌ها و ایجاد حفره روی شاخه‌ها و ساقه‌های خوشه (سرخک) ظاهر می‌شود.

روی

روی سیستم انتقال الکترون، سنتز و تجزیه پروتئین انگور  را تنظیم می کند و نقش عمده ای در تنظیم رشد گیاه دارد. علائم کمبود روی  ابتدا بر روی برگ های مسن تر به صورت لکه های بین رگبرگی یا زردی بین رگبرگ ها (کلروز بین رگبرگی) ظاهر می شود. در موارد کمبود شدید، علائم معمول شامل رشد غیر طبیعی است. کمبود روی ممکن است به دلیل اثر آنتاگونیستی در جایی که آهک بیش از حد وجود دارد مورد تاکید قرار گیرد. خاک هایی با سطح فسفر بالا یا در جایی که مقادیر زیادی کود فسفر مصرف می شود می تواند منجر به کمبود روی شود.

مس

مس علائم نشان دهنده قدرت اندام هوایی و میوه  کم، کاهش عملکرد، سخت شدن ضعیف شاخه ها و اغلب ظاهر خشن پوست است. استفاده زیاد  از قارچ کش های مس برای کنترل بیماری، ممکن است مسمومیت مس ایجاد کند.

مولیبدن

مولیبدن در سنتز رنگدانه ها و کلروفیل انگورها  نقش دارد، سطوح پایین مولیبدن منجر به سطوح سمی نیترات می‌شود که علائم آن از بین رفتن نوک شاخه، بهره‌وری پایین و قدرت کم است.

 

کود مخصوص انگور

بهترین زمان برای استفاده از کودها برای پر بار کردن انگور

به طور کلی، سه زمان  در طول فصل  انگور برای کوددهی مناسب است :  اولین زمان (بهار)، در زمان شکستن جوانه است، زمانی که رشد سریع بافتها با استفاده از ذخایر کربوهیدرات ذخیره شده به سرعت رخ می دهد. مصرف کود در آن زمان رشد خوبی را در ابتدای فصل تضمین می کند. کاربرد دوم باید در عرض سه هفته پس از ریزش گلبرگ / تشکیل میوه انجام شود تا انرژی برای تقسیم سلولی در میوه‌ها فراهم شود. سومین زمان توصیه شده برای مصرف کود پس از برداشت محصول برای کمک به انگورها برای تولید و ذخیره کربوهیدرات برای زمستان و رشد اولیه در فصل بعد است.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]