درخت انگور را چگونه پربار کنیم ؟
انگور در منزل راحت تر از آنچه فکر می کنید رشد می کند، با مراقبت مناسب می توانید محصولی پربار خواهید داشت، برای رشد خوب انگور آن را روی حصار و داربست قرار دهید تا ضمن رشد خوب و پرمحصول زیبایی خاصی را به نمایش می گذارد.
تاک های انگور دو یا سه سال پس از کاشت شروع به میوه دادن می کنند و اگر به خوبی از آنها مراقبت شود می تواند تا 100 سال میوه بدهند.
همانطور که می دانید، انگور یکی از پر طرفدار ترین، خوش طعم ترین و پر خاصیت ترین میوه های سرزمین ما محسوب می شود. درخت انگور به صورت شاخه ای سبز می گردد و می بایست برای نگهداری آن، از داربست استفاده نمود. انگور، میوه های با خواص درمانی بسیار زیادی است که بسیاری از افراد برای بهبود یافتن بیماری خود، انگور نوش جان می کنند. علاوه بر آن، در فصول سرد می توان انگور را خشک نموده که به آن کشمش می گویند و میل کنند. کشمش انگور، بسیار مقوی و خوش طعم است و چند عدد آن در روز، می تواند ویتامین و انرژی های مورد نیاز بدن را تامین نماید. اما چگونه درخت انگور را پربار کنیم؟
امروزه، در اکثر باغچه های خانه ها، می توان درختان انگور را مشاهده نمود؛بسیاری از افراد، علاقه مند هستند که انگور ارگانیک مصرف کنند. اما لازم به ذکر است که پرورش درخت انگور، نکاتی دارد که می بایست آن ها را رعایت کنیم تا بتوانیم درخت انگور پرباری داشته باشیم. وجود درخت انگور در خانه، نه تنها سبب تولید میوه خوشمزه و مقوی است، بلکه سایه ای دلچسب و با صفا برای حیاط به ارمغان می آورد. در ادامه با ما همراه باشید تا با پربار کردن انگور آشنا شوید.
آماده کردن شرایط کاشت پربار انگور
انگور بهترین میوه را در تابستان های طولانی و گرم، پاییز خشک، زمستان های خنک و بهارهای گرم تولید می کند. در حالی که آنها می توانند یخبندان های زمستانی را تحمل کنند، سرماهای بهاره می توانند به راحتی درخت انگور در حال رشد را از بین ببرد.
بنابراین باید در مناطقی که این خطرات وجود دارد محافظت شوند. هوای مرطوب تابستانی خطر ابتلا به بیماری را افزایش می دهد و اگر در زمان رسیدن میوه یا در حال برداشت، باران ببارد، میوه می تواند پوسیده شود.
خاک با زهکشی مناسب مهم است، درخت انگور خاکهای سبک تر را ترجیح می دهد که با مواد آلی غنی شده باشد، کمپوست و ترکیب پوست مرکبات می تواند ایده آل است.
برترین انواع انگور ها برای باغچه منزل
Schyler
این رقم انگورهایی به رنگ سیاه با اندازه متوسط با طعم آبدار و شیرینی تولید می کند.
آلبانی
یک انگور پرطرفدار با میوههای بزرگ و آبدار آبی تیره سیاه با طعمی دوستداشتنی و کمی تند.
Iona
یک انگور بسیار مقاوم که مناسب مناطق ساحلی است. به طور منظم انگورهایی با پوست صورتی شیرین تولید می کند.
نیاگارا
یک انگور سبز شیرین و آبدار محبوب است که در اوایل فصل خوشه های بزرگ تولید می کند.
بوفالو
توسط برخی به عنوان بهترین انگور سیاه اولیه با طعمی شیرین، تند و ترش شناخته می شود.
نکاتی برای پربار کردن درخت انگور
به قول کشاورزان، درخت انگور، درختی پر توقع نیست و می تواند در هر شرایط رشد کند. اما در برخی از مواقع، می بایست نکاتی را رعایت کنیم تا علاوه بر رشد درخت، شاهده پر بار بودن آن شویم. البته، فراموش نکنید که درخت انگور بدون رعایت این نکات نیز می تواند رشد کند، اما ممکن است باردهی بسیار کمی داشته باشد که برای کشاورزان مسعله خوشایندی نباشد. پیشنهاد می شود اگر در خانه یا باغ خود درخت های انگور دارید، به نکات کلیدی رشد آن ها دقت کنید تا بتوانید آن ها را پربار نمایید.
خاک مناسب، یکی از مهم ترین نکات برای پربار کردن درخت انگور محسوب می شود. خاک خوب و مناسب، خاکی است که دارای منابع غذایی فراوانی برای گیاه است. علاوه بر آن، خاک خوب خاکی است که علاوه بر دارا بودن منبع غنی از مواد مغذی، دارای منافذ عبور هوا است تا گیاه بتواند به خوبی رشد کند. البته ممکن است محل کاشت درخت انگور شما، دارای خاک مقوی نباشد؛ در مواجه شدن با این مشکل، می بایست با استفاده از کود های طبیعی مشکل را حل نمایید .
بیشتر بخوانید: کود سه بیست برای انگور
کاشت درخت انگور در منزل
انگور را می توانید به صورت قلمه ای رشد کرده یا پیوند زده بکارید. پیوند باعث طولانی شدن عمر تاک و ایجاد مقاومت در برابر بیماری می شود، اما آنها به همین راحتی از قلمه ها رشد می کنند.
کاشت در اواخر پاییز ایده آل است، اما اگر زمستان های سختی دارید در اوایل بهار بکارید. انگور را می توان در هر زمان در گلدان کاشت، بهتر است در آفتاب کامل و در مکانی سرپوشیده بکارید و در بهار آن از یخبندان محافظت کنید.
کاشت انگور در باغ:
از آنجایی که انگورهای شما می توانند پنجاه تا صد سال زندگی کنند، باید مکانی را انتخاب کنید که تاک های انگور به طور نامحدود رشد کنند. این گیاهان کاملاً آفتابی هستند، بنابراین انتخاب مکان مناسب ضروری است.
با استفاده از کود ممتاز شوک در خاک، منطقه کاشت را آماده کنید، قبل از کاشت ریشه ها را کاملا آبیاری کنید. یک لایه مخلوط مرکبات و میوه را برای کاشت به خاک اضافه کنید، حفره ای به عرض و عمق 30 سانتی متر حفر کنید و به آرامی ریشه گیاه را شل کنید.
حفره را با مخلوط مرکبات و میوه پر کنید، آن را در اطراف گیاه به طور کامل بپوشانید، اگر گیاه شما پیوند زده شده است، مطمئن شوید که محل پیوند شده 10 سانتی متر بالاتر از خاک باشد تا از ریشه دار شدن ریشه جلوگیری شود.
به انگورهای کاشته شده کودهای مغذی دهید تا آنان محصولی پربار تولید کنند. انگور به رطوبت ثابت خاک مخصوصاً در ماه های گرمتر نیاز دارد، بنابراین افزودن کمپوست میوه ای قبل از تابستان می تواند به حفظ رطوبت کمک کند.
مراقب باشید که آب زیاد می تواند میوه ها را شکافته و غرقابی باعث از بین رفتن انگورها شود. در زمستان شاخه های جانبی را هرس کنید و در بهار شاخه های جدید را روی داربست ببندید.
انگورها را در بهار با کود آهسته رهش غنی از پتاسیم (پتاس) تغذیه کنید، مانند کود مخصوص شوک
میوه انگور از شاخه ها یا ساقه های جانبی ساقه های یک ساله هنگامی که اماده برداشت شد، نوک آن را دو گره فراتر از شاخه هرس کنید تا انرژی درخت انگور به جای شاخ و برگ، به سمت تولید میوه برود.
برداشت پربار انگور
بسته به نوع انگور از اواخر تابستان تا پاییز آماده می باشد، بنابراین قبل از برداشت یکی ازمیوه ها را امتحان کنید تا ببینید آیا به اندازه کافی شیرین هستند یا خیر.
انگورها در دو یا سه روز پس از برداشت بسیار خوشمزه هستند، هر انگور که بلافاصله خورده نشود باید در ظرف در بسته در یخچال نگهداری شود.
زمانی که میوه های انگور جوان شروع به رسیدن می کنند. در ابتدا، انگور تا حدود نیمی از اندازه خود متورم می شود. رنگهای میوه انگور بسته به نوع آن شروع به تغییر میکنند و رنگهای قرمز، سیاه یا زرد-سبز را به خود میگیرند.
میوه های جوان پس از تغییر رنگ به بزرگ شدن خود ادامه می دهند، ظرف 6-8 روز از شروع آویزان شدن در یک خوشه انگور رشد چشمگیری خواهند داشت.
میوه شروع به نرم شدن می کند و انگورها رنگ سبز خود را از دست می دهند و قهوه ای و چوبی میشود، همه میوه ها به طور همزمان آویزان نمی شوند، ابتدا میوه هایی که بیشتر در معرض نور مستقیم خورشید هستند، سپس میوه هایی که در سایه قرار گرفته اند .
مراقبت انگور پس از برداشت
پس از برداشت انگور، انگورهای برداشت نشده همچنان سخت تر و چوبی تر می شوند، برگها به فرآیند فتوسنتز خود ادامه میدهند، گیاه کربوهیدراتها را در ریشه ذخیره میکند تا آن را در خواب زمستانی استفاده کند.
با گذشت زمان، برگها شروع به زرد و قهوهای شدن میکنند و در نهایت به طور کامل میریزند وشاخه های برهنه را در طول ماههای زمستان در معرض دید قرار میدهند اما برای خواب باید قهوه ای و سخت می شوند.
با ریزش چند برگ آخر، گیاه در سردترین ماه های سال وارد فاز خواب خود می شود. تا بهار که شکافتن جوانه ها دوباره آغاز می شود، بی اثر و بدون نشانه های ظاهری حیات باقی می ماند.
کود دهی برای داشتن انگوری پر محصول
مگر اینکه خاک خوبی نداشته باشید، در سال اول اصلاً نیازی به کود دادن ندارید.
هر اصلاحی که قبل از کاشت انجام داده اید، به علاوه کیفیت طبیعی خود خاک، کافی می باشد.
در سال دوم و سال های بعدی، پایه گیاه خود را با کود اسید هیومیک 95 درصد شوک و یک ماه بعد آن توسط کود شوک ده ایکس انگور خود را آبیاری کنید.
انگور معمولاً دوست ندارد به شدت کود داده شود. در اوایل بهار استفاده از یک لایه ضخیم کمپوست یا کود کهنه انتخاب بهتری است.
آبیاری نیز، یکی از مهم ترین نکات برای پربار شدن درخت انگور محسوب می شود. همانطور که می دانید، آب مهم ترین دلیل حیات تمامی موجودات زنده است. درخت انگور، همانند درختان دیگر در زمان معینی نیاز به آبیاری دارد. البته آبیاری در فصل زمستان و تابستان این درخت متفاوت هستند؛ در فصل زمستان می بایست دو هفته یک بار درخت انگور را آبیاری نمایید؛ اما در فصل تابستان، به دلیل هوای گرم و تبخیر سریع آب می بایست دو الی سه روز یک بار، درخت انگور خود را آبیاری نمایید. پیشنهاد می شود پس از آبیاری مقداری آفت کش به درخت بپاشید.
از بین بردن آفات، نیز یکی از مهم ترین نکات برای پربار شدن درخت انگور محسوب می شوند. همانطور که می دانید، آفات با چسبیدن به درخت ها و گیاهان، مواد مغذی آن ها را گرفته از آن ها تغذیه می نمایند. این امر سبب می شود تا مواد مغذی کمتری به شاخه ها برسد و در نتیجه انگور زیاد و مرغوبی بدست نیاید. علاوه بر آن، اگر به این مسئله توجه کافی نداشته باشید، ممکن است درخت انگور شما به طور کامل خشک شود. برای مقابله با آفات می توانید مقداری آفت کش از گلخانه ها تهیه کنید و آن ها را پس از آبیاری به درخت بپاشید تا آفات به طور کامل از بین بروند.
کود مناسب برای پربار کردن درخت انگور
همانطور که در بخش قبل اشاره شد، درخت انگور برای پربار شدن، نیاز به کود دهی دارد. اما برخی از کود ها وجود دارند که ممکن است برای درخت انگور مناسب نباشند و میوه های آن را مسموم کنند. بهترین کود برای رشد درخت انگور و پربار کردن آن، کودی است که میزان فسفات بالایی دارد. برای تهیه کود فسفاتی، می توانید به گل خانه ها مراجعه کنید و مقداری کود سوپر فسفات تهیه کنید. برای افزودن فسفات به درخت انگور، می بایست حدود دو الی سه قاشق غذا خوری آن را در سه لیتر آب حل نمایید و در هنگام آبیاری ، محلول بدست آمده را پای درخت بریزید.
هیومیک اسید، نیز می تواند کود بسیار خوبی برای پربار کردن درخت انگور باشد. هیومیک اسید اسید از دل خاک بدست می آید و دارای مواد مغذی فراوانی است که می تواند به باردهی درخت انگور، کمک بسیار زیادی کند. علاوه بر آن هیومیک اسید می تواند آفات را از بین ببرد. برای افزودن هیومیک اسید به خاک، می توانید در شب هنگام، آن را پای درخت بپاشید تا حسابی جذب خاک شود.
بسیاری از کشاورزان بر این عقیده باورند که کود های حیوانی می تواند گزینه خوبی برای رشد و پرباری درخت انگور باشد؛ اما این عقیده اشتباه است. کود های حیوانی می توانند درخت انگور را پر بار کنند اما دارای میکروب های فراوانی هستند که می توانند از طریق ریشه وارد میوه های انگور شوند و پس از مصرف، افراد دچار بیماری های مختلف شوند. لازم به ذکر است که استفاده از کود های حیوانی، برای پربار کردن درخت انگور، ممنوع است و می بایست بجای آن از کود های طبیعی معدنی استفاده گردد.
بیشتر بخوانید: زمان مصرف هیومیک اسید در زعفران
سخن پایانی
همانطور که می دانید، درخت انگور دارای خواص فراوانی است که می تواند برای ما بسیار مفید باشد. اما مشکل این جا است که برخی از درختان انگور کم بار هستند و انگور کمی تولید می کنند. برای مقابله با این مشکل، می بایست سریعا اقدام نمایید تا درخت انگور شما از بین نرود و بتواند در سال آینده، پربار تر شود. پیشنهاد می شود که برای تقویت درخت انگور خود، حتما از کود های ذکر شده استفاده نمایید تا در سال آینده، شاهد رشد بسیار زیاد و پر بار شدن درخت انگور خود بشوید.
بدون دیدگاه