کود پتاس بالا برای هلو

استفاده از کود پتاس یا پتاسیم بالا متناسب با نوع گیاه، بسیار مهم است. در این مقاله، شما با این دسته از کودها و انواع آن، شیوه مصرف و زمان مناسب مصرف کود پتاس بالا برای هلو آشنا می شوید.

درخت هلو

هلو، به صورت درختچه ای کوچک رشد می کند که باردهی بالایی دارد، درخت هلو گیاهی خود بارور به شمار می رود که نیاز به گرده افشانی ندارد. از زمان تشکیل شکوفه تا تشکیل هلو در حدود ۳ الی ۴ ماه زمان لازم است و ممکن است به ۶ ماه نیز برسد. درخت هلو برای باروری به زهکشی مناسب، آبیاری متعادل برای پوسیده نشدن ریشه ها و کود پتاس بالا احتیاج دارد.

کود پتاس بالا برای هلواهمیت کود پتاس بالا در رشد گیاهان

پتاسیم یکی از انواع فلزهای قلیایی است که به اشکال مختلف در طبیعت یافت می شود. این عنصر را با حرف K نشان می دهیم و مورد نیاز برای گیاهان، انسان ها و همه موجودات روی زمین است. پتاس مصرفی برای رشد گیاهان  در واقع به طور طبیعی در خاک وجود دارد. پتاس باید به صورت محلول مورد استفاده گیاهان قرار گیرد. در واقع پتاسیم مورد استفاده برای گیاهان نوعی نمک غنی از پتاسیم است که از منابع زیر زمینی تشکیل شده است. در اکثر مواقع، خاک نمی تواند میزان مورد نیاز گیاهان به پتاسیم را بر طرف کند، به همین دليل کود پتاس بالا تولید شده است تا به رشد آن ها کمک کند.

بیشتر بخوانید: تاثیر فروت ست بر روی درخت لیمو ترش

علائم کمبود کود پتاس بالا در درخت هلو

عدم مصرف کود پتاس بالا برای گیاهان و کمبود این عنصر در آن ها باعث مشکلاتی می شود که این علائم از برگ ها و ساقه های پایینی شروع می شود. در ادامه چند مورد از مشکلات به وجود آمده در اثر کمبود کود پتاس بالا را در درخت هلو بیان می کنیم:

  • پیچ خوردگی و پژمردگی و رشد پراکنده برگ ها
  • سوختن نوک برگ ها و زرد شدن و قهوه ای شدن آن ها
  • توقف رشد ریشه، برگ، ساقه و گل گیاه
  • ضعیف شدن ریشه و افزایش احتمال پوسیدگی و حجوم بیماری های قارچی
  • کم شدن تحمل گیاه در برابر سرما و نور شدید آفتاب

کود پتاس بالا برای هلومزایا و تاثیرات کود پتاس بالا بر هلو

رشد تمام گیاهان و درختان به غیر از شرایط محیطی به وجود عناصر بسیار زیادی بستگی دارد. از جمله این عناصر پتاسیم است. این عنصر باعث تقویت فتوسنتز و رسیدن بهتر مواد غذایی به گیاهان می شود. مزایای استفاده از کود پتاس بالا در درخت هلو شامل:

جلوگیری از پژمردگی گیاهان، تقویت ساقه ها و ریشه گیاهان، محافظت از گیاهان در برابر سرما، گرما و نور شدید خورشید و جلوگیری از سوختگی برگ و میوه ها، افزایش مقاومت درخت هلو در برابر حشرات و آفات گیاهی، فعال سازی آنزیم های گیاهان برای رسیدن بهتر آب به اجزای گیاه، افزایش مقدار نشاسته و پروتئین در گیاهان برای انتقال بهتر آن ها است.

انواع کودهای پتاس بالا برای هلو

امروزه انواع مختلفی از این نوع کودها در بازار یافت می شود که بهترین نوع کود پتاس بالا خارجی یا ایرانی به صورت جامد یا مایع برای هر باغدار با درنظر گرفتن نوع محصول و نوع خاک متفاوت است. قبل از انتخاب هر کدام از این کودهای شیمیایی بهتر است خاک زمین کشاورزی خود را آزمایش کنید و تفسیر نتیجه آزمایش خاک را به کارشناسان بسپارید تا آن ها شما را در مورد خرید نوع مناسب این کودها راهنمایی کنند. معروف ترین نوع کودهای پتاس بالا عبارت اند از:

  • پتاسیم کلرید: این نوع کود از ترکیبات طبیعی و معدنی تشکیل می شود.
  • پتاسیم سولفات: پر مصرف ترین کود پتاسیم که ترکیبات شیمیایی در خود دارد.
  • پتاسیم نیترات: در این کودها، ترکیبی از پتاسیم و نیتروژن وجود دارد.
  • پتاسیم فسفات: ترکیب پتاسیم و فسفر که می توان آن را با انواع کودهای دارای نیتروژن نیز ترکیب کرد.
  • پتاسیم منیزیم: ترکیب پتاسیم و منیزیم است که میزان اسیدی یا قلیایی بودن خاک را تغییر نمی دهد.

کود پتاس بالا برای هلوانواع دیگری از کودهای پتاس بالا که اخیرا شهرت زیادی پیدا کرده اند ترکیبی از سه عنصر پتاسیم، فسفر و نیتروژن هستند. ترکیبات این کودها که با نام ان پی کی شناخته می شوند در آن ها مواد دیگری مانند آهن، منیزیم، کلسیم و منگنز نیز وجود دارد. شناخته شده‌ ترین نوع آن ها نیز کود پتاس بالای ان پی کی 36 12 12  است.

بیشتر بخوانید: بهترین کود برای درخت مورت

شیوه و زمان مناسب مصرف کود پتاس بالا برای هلو

میزان استفاده این کودها متناسب با هر گیاه متفاوت است. در ادامه شیوه و زمان مصرف آن ها را توضیح می دهیم:

مناسب ترین زمان استفاده از کود پتاس بالا برای درخت هلو، چه محلول در آب باشند و چه جامد، اوایل بهار و در فصل رشد گیاهان است. در مورد گیاهانی که در اوایل پاییز کاشته می شوند نیز باید در ابتدای کاشت و جوانه زدن از این کودها استفاده کرد. مناسب ترین کار این است که شکل جامد آن ها را بعد از کاشت دانه، روی خاک بپاشیم چون این کودها نباید با دانه تماس داشته باشند. در برخی از محصولات حتی می توان قبل از کاشت دانه و گیاه، کودها را روی زمین پاشید و بعد زمین را شخم زد.

قبل از مصرف کودهای پتاس بالا، خاک زمینتان را آزمایش کنید تا از میزان پتاس موجود در خاک آگاه شوید. به صورت کلی برای زمین هایی که کمبود پتاس ندارند حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم پتاسیم برای هر ۱۰ متر مربع خاک لازم است.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]