کود پتاس بالا برای گندم

کود پتاس بالا برای گندم

پتاسیم یکی از پر مصرف ترین عنصر برای گندم است که کیفیت خوشه های گندم و میزان برداشت محصول را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. گیاه گندم در ابتدای فصل به نیتروژن نیاز بالایی دارد اما پس از آن استفاده از کود پتاس بالا برای گندم بسیار ضرورت دارد زیرا تامین پتاسیم برای گندم به منظور عملکرد بالا و رشد و نمو عالی بسیار حائز اهمیت است.

مطمئنا اگر بدانید کیفیت و کمیت تولید گندم تا چه میزان به پتاسیم وابسته است، استفاده از کود پتاس بالا را جدی خواهید گرفت و ازاین طریق و با هزینه مناسب بیشترین بهره وری را در مزارع گندم مشاهده خواهید نمود. ما در این مقاله از سایت آل کود همراه شما کشاورزان زحمت کش هستیم تا شما را از نقش کود پتاس بالا برای گندم و مزایای آن مطلع سازیم لذا ما را در این مقاله بسیار مفید و مهم همراهی نمایید.

نقش پتاسیم در رشد گندم

نقش پتاسیم در رشد و نمو گندم

  • وجود مقادیر کافی از عناصر پتاسیم در گیاه گندم که ممکن است به سبب استفاده از کودهای آلی مانند هیومیک اسید شوک و آزادسازی این عنصر در خاک باشد و یا مصرف کود پتاس بالا برای گندم، سبب افزایش میزان پروتئین دانه گندم و تعادل مقدار کربوهیدرات و پروتئین در خوشه های گندم می‌شود و در نتیجه کیفیت دانه گندم بسیار افزایش پیدا می‌کند.
  • نقش پتاسیم در حفظ استحکام ساقه های گندم چنان بالاست که تامین به موقع و کافی آن از خوابیدگی ساقه گندم جلوگیری نموده و خوشه های گندم بسیار عالی رسیده و پر مغز خواهند شد.
  • این عنصر به گندم کمک می‌کند تا مواد حاصل از فتوسنتزبه نحو احسن به دانه ها برسند و کیفیت آنها افزایش پیدا کند.

لازم به ذکر است گیاه گندم در هنگام ساقه رفتن بیش از پیش به پتاسیم نیاز دارد. پتاسیم در گیاه منجر به فعال شدن ۶۰ آنزیم مختلف موثر در تولید پروتئین، نشاسته و کربوهیدرات شده و زمان رسیدن محصول و ویژگی انبارداری آن را سرعت می‌بخشد.

بیشتر بخوانید: کود پتاس بالا برای مرکبات

اهمیت استفاده از کود پتاس بالا در مزارع گندم

خاک مناطق مختلف کشور مقادیر مشخص و کافی از عناصر پتاسیم را در خود جای داده است اما ریشه گیاه تنها قادر به جذب و استفاده از ۱ آلی ۲ درصد از این عنصر می‌باشد. در این بین خاک هایی با ساختمان درشت بیشتر دچار کمبود پتاسیم هستند؛ از آنجا که گیاهانی مانند گندم به شدت به پتاسیم نیاز دارند، بایستی دنبال راه جبران کمبود این ماده مغذی باشیم لذا مصرف کود پتاس بالا برای گندم بسیار ضرورت دارد.

جالب است بدانید برای بهره وری فوق العاده مزارع گندم و رشد بهینه این محصول در هر هکتار تقریبا حداقل به ۱۸ کیلوگرم از عنصر پتاسیم نیاز است که با توجه به آزمایش خاک و در صورت فقر بستر کشت گندم از این عنصر، بایستی استفاده از کود پتاس بالا برای گندم در برنامه کوددهی گنجانده شود.

نکته:

یکی از بهترین گزینه هایی که سبب می‌شود پتاسیم غیر قابل جذب و درشت مولکول، کلاته شده و در اختیار ریشه قرار بگیرد، استفاده از کود اسید هیومیک شوک برای گندم است تا به بهترین وجه این عنصر جذب گیاه شود. از طرفی مصرف هیومیک اسید شوک به همراه کود پتاس بالا بر جذب و راندمان عملکرد این محصول تا چند برابر خواهد افزود.

برای مطالعه بیشتر: کود پتاس بالا مایع شوک

معرفی انواع کود پتاس بالا برای زراعت گندم

انواع مختلفی از این کود وجود دارد که بسته به شرایط گندم و بستر خاک بایستی انتخاب کنید کدام نوع را برای مزرعه مصرف نمایید. اما در زمان تهیه دانستن چند نکته خالی از لطف نیست از جمله:

  • کودی را انتخاب نمایید که میزان کلر بسیار پایینی داشته باشد تا شاخص شوری کم شود و منجر به افزایش نمک خاک برای کشت های بعدی نگردد.
  • کود پتاس بالا بایستی از قابلیت انحلال پذیری بالایی برخوردار باشد تا به خوبی جذب گیاه شود.
  • محصولی را انتخاب نمایید تا علاوه بر قیمت مناسب، از درجه خلوص بالایی نیز برخوردار باشد.

به طور کلی برای تغذیه گندم با دو فرم پودری و مایع از کود پتاسیم سروکار دارید که بسته به نظر کارشناس می توانید برای اهداف زراعی خود استفاده کنید.

مثلا کودهای مایع دارای اثر سریعتر و قدرت حل بالاترین نسبت به انواع پودری هستند؛ یکی از کودهای پتاس بالا پودری کود سولفات پتاسیم می‌باشد که به وفور در کشت گندم از آن استفاده می گردد.

هم چنین کودهای مایع پتاس بالا شوک نیز دیگر کود معرفی شده می‌باشد که تاثیر بی نظیری در پر شدن خوشه های گندم، مقاومت ساقه ها در برابر بیماری و خوابیدگی و …دارد.

کود پتاس بالا مایع شوک

زمان و نحوه مصرف کود پتاسیم برای گندم

اصلی ترین زمان مصرف این کود برای مزارع گندم،در حین کاشت و در طول فصل رشد این گیاه می‌باشد که هنگام کاشت محصول بایستی از نوع پودری استفاده کرده و با هم مخلوط نمود؛ اما پس از کاشت گندم در طول فصل میتوانید انواع کود پتاس بالا مایع و پودری را به شکل آبیاری یا محلول پاشی بسته به نیاز و شرایط استفاده کنید.

علائم کمبود عنصر پتاسیم در گندم

تا جای ممکن سعی کنید گیاه گندم کمبود پتاسیم را تجربه نکند و با راندمان بالا محصول بازار پسند تولید گردد؛ اما لازم است شما را با علائم کمبود این عنصر در گیاه پر برکت گندم آشنا نمایم:

-علائم کمبود پتاسیم ابتدا با نمایان شدن لکه های نکروزه در برگ های پیر شروع شده و به سرعت به نوک و حاشیه برگ می‌رسد به گونه ای که علائم سوختگی در حاشیه پدیدار میشود.

-با کمبود پتاسیم از کمیت خوشه های گندم بسیار کاسته خواهد شد و کیفیت دانه ها بسیار افت خواهد نمود به نحوی که مغز پر نبوده و چروکیده یا ریز خواهند شد.

-با کمبود پتاسیم شاید از تعداد ساقه های گندم کاسته نشود اما خوشه ها رشد اندکی خواهند داشت.یکی از مهم ترین علائم کمبود پتاسیم در گندم، ضعیف شدن ساقه و بی حال شدن و خوابیدگی آن است که مانع از رسیدن نور خورشید و رشد و رسیده شدن محصول می گردد.

-هر چه میزان پتاسیم در گیاه کم باشد، مقاومت آن در برابر بیماری ها و آفات تهدید کننده مانند سفیدک حقیقی گندم کاهش می یابد.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]