شرایط رشد درخت زردآلو

شرایط رشد درخت زردآلو

درخت زردآلو از درختان پربار و میوه دهی می باشد که محصول آن بسیار خوشمزه و پرطرفدار بوده و در صورت مراقبت و توجه به شرایط رشد آن به طور حتمی عملکرد بهتری خواهد داشت؛ این درخت دارای برگ های سبز روشن و برگ های بخش انتهایی قرمز می باشد که این رنگ از مشخصه اصلی تشخیص درخت زردآلو به حساب می آید؛ گفته می شود درخت زردآلو از چین منشا گرفته و هم اکنون نیز در این کشور به شکل پراکنده و وحشی شروع به رویش می کند. این درخت تا ۵ متر نیز می تواند ارتفاع بگیرد و دارای شکوفه های درشت به رنگ سفید مایل به قرمز می باشد.

آب و هوای مناسب برای رشد درخت زردآلو:

این درخت از درختان معتدل به شمار می آید و در این مناطق پس از ۲ سال و در بخش های سردسیر پس از ۴ سال شروع به میوه دهی می نماید؛ هوای معتدل نسبتا گرم بهترین شرایط آب و هوایی برای رشد و میوه دهی زردآلو به شمار می آید اما در مناطق سرد نیز هر چه در مقابل آفتاب قرار بگیرد برای باردهی آن بهتر خواهد بود.

به عبارتی درختان زردآلو نسبت به سرمای زیاد تاب چندانی ندارند و خیلی زود شکوفه های خود را بر اثر سرمای بهاره از دست می دهند و پس از تداوم سرما در سال های مداوم، قدرت باردهی خود را به تدریج از دست خواهد داد؛ کمترین دمایی که قادر به تحمل آن می باشد، دمای منفی ۷ درجه سانتی گراد است.

لازم به ذکر است برای تحریک گلدهی درخت زردآلو قرار گرفتن در معرض سرما بسیار خوب است اما نه سرمایی که درخت را از پا در بیاورد! مدت زمان تامین نیاز سرمایی درخت زردآلو، بین ۳۰۰ تا ۹۰۰ ساعت دمای زیر هفت درجه سانتی گراد می باشد.

هرس درخت زردآلو

خاک مناسب برای رشد درخت زردآلو:

خاک سنگین به همراه رطوبت مداوم سبب بر انگیختن حساسیت ریشه درخت شده و این برای رشد و تولید میوه اصلا تاثیر مثبتی نخواهد گذاشت؛ می توانید حین کاشت درخت از خاک معمولی ترکیب شده با کود پوسیده دامی استفاده کنید تا هم از سنگین شدن خاک جلوگیری شود و هم ذهکشی آن به طور مناسب انجام گیرد.

خاک های سبک با عمق زیاد و نفوذپذیری و امکان هوادهی بالا بهترین شرایط را برای رشد درخت زردآلو فراهم می نماید؛ توصیه می گردد از خاک رسی جهت کاشت درخت زردآلو استفاده نکنید. حتما با این مطالب فهمیده اید که درخت زردآلو نسبت به خاک دارای آب فراوان حساسیت نشان می دهد و بایستی رطوبت خاک به اندازه باشد.

پیش از کاشت نهال زردآلو بایستی به ازای هر هکتار ۲۰ تن کود دامی کاملا پوسیده به خاک باغ افزوده گردد.

بهترین کود برای درخت زردآلو

آبیاری و نقش آن در رشد درخت زردآلو:

درخت زردآلو برای به رخ کشیدن پتانسیل بالای خود در تولید محصولات با کیفیت خود، نیاز به آبیاری منظم به منظور حفظ قدرت رشد خود دارد؛ علاوه بر بهره مند شدن از رطوبت متعادل همیشگی، کیفیت آب مورد استفاده برای درخت زردآلو نیز مهم می باشد.

در برطرف نمودن نیاز آبی درخت به روش سنتی، به مقدار ۷ تا ۱۰ هزار متر مکعب آب در هر هکتار سالانه لازم می باشد اما در روش آبیاری قطره ای که بهترین روش بدون آسیب به ریشه و اتلاف انرژی و آب می باشد، به ۵ الی ۶ هزار متر مکعب آب در ار هکتار سالانه مورد نیاز است؛ آن گونه که شاهد هستید اختلاف میزان آب فراوانی بین دو روش سنتی و آبیاری قطره ای وجود دارد.

خیس بودن دائمی خاک درخت زردآلو سبب می شود ریشه ها از تهویه مطلوب برخوردار نگردند و دچار خفگی و پوسیدگی شوند و در نهایت برگ ها زرد شده و شروع به ریزش می کنند؛ گلدهی درخت نیز در این شرایط بسیار افت پیدا خواهد کرد.

نکته شرایط رشد درخت زردآلو :

حین آبیاری سنتی باید احتیاط کنید تا آب با طوقه ریشه برخوردی نداشته باشد.

نور:

تابش نور کافی و مستقیم آب از مهم ترین ضروریات جهت رشد و تولید محصول درخت می باشد؛ این مسئله به قدری مهم است که با کاهش میزان تابش آفتاب به طور مداوم عملکرد درخت نیز کاهش پیدا خواهد کرد. درخت زرد آلو بایستی به مدت ۸ ساعت در معرض تابش مستقیم نور خورشید باشد و در صورت کاشته شدن در سایه یا رسیدن نور کمتر از حد نیاز، درخت ضعیف شده و برگ های آن به تدریج شروع به ریزش می کنند.

نکته:

شاید برای شما نیز این سوال پیش بیاید که تابش بیش از حد خورشید برای درخت زردآلو ممکن است اثر بدی داشته باشد؛ در جواب باید بگویم اگر نیاز رطوبتی درخت به طور صحیح و مداوم تامین گردد، نگرانی از این بابت وجود نخواهد داشت.

بهترین زمان آبیاری درخت زردآلو

کوددهی برای رشد درخت زردآلو:

برای درخت زردآلو بهره مند شدن از کود در صورت مشاهده نشدن علائم کمبود عناصر، مواد معدنی و مغذی آن چنان در اولویت قرار ندارد اما اگر درخت علائم جدی مانند کمبود رشد، کاهش گلدهی و ریزش سریع میوه داشته باشد حتما بایستی نسبت به دادن کود مناسب بر اساس کمبود و آزمایش خاک بدان داده شود.

عناصر کلسیم، پتاسیم، روی و بر از مواد ضروری و تاثیر گذار بر اندازه و کیفیت میوه زردآلو به حساب می آیند؛ کودی که پس از مشورت با مشاوران مصرف خواهد شد مانند کود ازته، بایستی در دو نوبت به درخت افزوده گردد؛ نصف آن در اوایل فصل بهار و نصف دیگر حین فندوقی شدن زردآلو و با پخش شدن سطحی، نیاز غذایی و کمبود عناصر درخت را برطرف سازد.

هرس درخت زردآلو:

در اوایل بهار یا اواخر زمستان می توانید نسبت به هرس درخت زرد آلو اقدام نمایید؛ در انجام هرس ابتدا هرس شاخه های معیوب و شکسته در اولویت قرار دارد سپس بخش هایی که درخت رشد بیشتری دارد و وجود شاخ و برگ های بیش از حد مانعی بر عملکرد و کیفیت درخت می گردد. هرس کردن هم از لحاظ ظاهری برای درخت مطلوب می باشد و هم چنین از طرفی منجر به بهبود رشد عمومی درخت زردآلو خواهد شد.

زمان کاشت درخت زردآلو:

این زمان در مناطق معتدل در فصل پاییز و همزمان با شروع دوره خواب درختان می باشد و در مناطق سردسیر در اوایل بهار یا اواخر زمستان زمان مناسب جهت کاشت می باشد.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

3/5 - (2 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]