کود خیار گلخانه ای
خیارها یکی از محبوب ترین سبریجات هستند زیرا با رعایت نکات مراقبتی می توانید آنها را تقریباً در هر مکانی پرورش دهید. وقتی نوبت به پرورش خیارهای سالم و خوش طعم در مقادیر متعدد می رسد، مقدار کافی کود دهی در زمان مناسب می تواند تفاوت رشد بیشتر را نشان دهد.
گیاهان خیار از کوددهی منظم در طول فصل رشد سود می برند، کود متعادل را هر 3 تا 4 هفته یکبار مصرف کنید یا در ابتدای فصل از کود آهسته رهش استفاده کنید. از کود دهی بیش از حد خودداری کنید که می تواند منجر به رشد بیش از حد رویشی و کاهش تولید میوه شود.
اهمیت کود دهی به بوته های خیار
بوته های خیار به خاکی نیاز دارند که باید دارای زهکشی مناسب و غنی از مواد مغذی باشد، به همین علت است که کوددهی آنها ضروری است.
افزودن کود به بوته های خیار رشد گیاه را تقویت می کند و گیاهان تازه و سالم را پرورش می دهد، همچنین در صورت کوددهی اصولی خیارهای بزرگ، آبدار خواهید داشت.
کوددهی بهینه برای بوته های خیار
دوره دقیقی برای کود دادن به گیاهان خیار وجود ندارد زیرا به کود شما بستگی دارد، انواع مختلفی از کود برای خیار وجود دارد، اگر از کودهای کند رهش استفاده می کنید، می توانید هر 1 تا 2 ماه یک بار از کودهای شیمیایی استفاده کنید.
این کودها به آرامی مواد مغذی را در خاک آزاد می کنند و می توانند 1-2 ماه فعال بمانند.در مورد کودهای مایع، باید آنها را به صورت هفتگی یا هر دو هفته یکبار مصرف کنید.
این کودها به سرعت عمل کرده و مواد مغذی فوری را برای گیاهان فراهم می کنند. به همین دلیل در عرض چند روز مصرف می شود.
خیارهای گلخانه ای به کودهای مایع بیشتری نیاز دارند زیرا با هر آبیاری از سوراخ های زهکشی شسته می شوند.کودهای محلول در آب نیز به اندازه کودهای مایع استفاده می شوند.
مقدار مصرف کود مناسب برای بوته های خیار
ضمن استفاده از کودها، در کنار فراوانی و نوع، میزان کود نیز ضروری است، حتی اگر دوره مناسب را رعایت کنید، مقدار کود چیزی است که گیاه را در درجه اول از تغذیه بیش از حد یا تغذیه غیر اصولی نجات می دهد.
تعیین مقدار مناسب کود بستگی به زمان کود دهی و نوع کود مورد استفاده شما دارد، بهترین راه برای استفاده از کود این است که به طور منظم با دوزهای کمتر شروع شود.
نکاتی در مورد نحوه کود دهی برای بوته های خیار
کود دهی در طول دوره کاشت
افزودن مواد مغذی کافی به خاک قبل از کاشت، رشد سریعتر و سالم را تقویت می کند، هنگام کاشت یا پیوند نهال خیار، 50 درصد کمپوست ارگانیک خشک را با خاک محل کاشت اضافه کنید.کمپوست یک کود طبیعی است که به گیاهان جوان مواد مغذی کافی می دهد.
اگر خیارها در گلخانه کاشته می شوند به مقدار مساوی از خاک و کمپوست اضافه کنید، برای بهبود زهکشی، می توانید مقداری ورمیکولیت یا ماسه نیز اضافه کنید.
روش دیگر برای کوددهی، پاشیدن مقداری آموفوس قبل از سست کردن خاک است. 5 گرم آموفوس برای 1 متر مربع از بستر خاک کافی است.
مالچ پاشی
هنگامی که کاشت بوته های خیار را در باغ خود کامل کردید، مالچ پاشی ضروری است، مالچ پاشی به حفظ رطوبت و کاهش آبیاری تا حدودی کمک می کند.
با گذشت زمان، زمانی که مالچ تجزیه می شود، مواد مغذی لازم را به خاک اضافه می کند. در حین مالچ پاشی بهتر کودهای آلی را در پایه گیاه اضافه کنید و سپس روی آن را با یک لایه مالچ بپوشانید.
هنگامی که گیاهان جوان چند سانت افزایش رشد داشته باشند، کودها را به طور منظم در فواصل زمانی مناسب اضافه کنید، اگر از کودهای مایع یا محلول در آب استفاده می کنید، آنها را هر 1 تا 2 هفته یکبار اضافه کنید.
در ابتدای گلدهی
هنگامی که دوره گلدهی شروع شد، 40 گرم سوپر فسفات، 20 گرم نیترات پتاسیم و 30 گرم نیترات آمونیوم را در یک سطل آب حل کنید، از این محلول برای آبیاری پایه گیاه در خاک استفاده کنید تا به ریشه ها برسد.
در زمان باردهی زیاد
نصف سطل را کود حیوانی بریزید و تا لبه آن آب بریزید و بگذارید 7 تا 10 روز در جای گرم بماند، هفته ای یکبار از این محلول برای آبیاری ریشه گیاه استفاده کنید. برای خیارهایی که در زمین باز رشد می کنند ایده آل است.
چه زمانی از کود دهی در خیار خودداری کنیم؟
هنگامی که بوته های خیار شما به طور کامل شروع به رشد کردند، زمان آن رسیده است که کوددهی را کاهش دهید و روی برداشت تمرکز کنید.
زمانی که گیاه به مرحله گلدهی و میوه دهی رسید ، کوددهی را متوقف کنید، به یاد داشته باشید که خیار را به موقع برداشت کنید. در غیر این صورت، باعث میوه دهی بیش از حد خواهد شد.
انواع کودهای کاربردی در خیار
کودهای محلول در آب
این کودها به صورت پودر یا دانه های ریز موجود هستند، آنها را باید در آب حل کنید . سپس به گیاهان اضافه کنید.
کودهای آلی و غیر آلی
برخی از کودهای گیاهی خیار ارگانیک و برخی دیگر غیر آلی هستند.تا زمانی که نیازهای خیار تامین شود، همه انواع کودها برای رشد آن ایده آل هستند، چه ارگانیک و چه غیر آلی.مواد موجود در کودهای آلی از طبیعت گرفته شده است. برخی از کودهای آلی مناسب عبارتند از:
کود کمپوست
پودر استخوان
پودر دریایی
این کودها فاقد هرگونه ناخالصی و مواد شیمیایی هستند و به راحتی توسط گیاهان جذب می شوند.
کود های معدنی
کودهای معدنی یا تجاری حاوی مواد مصنوعی هستند، اما باعث تقویت رشد خیارها و تولید خیارهای سالم و خوش طعم می شوند، کودهای معدنی علاوه بر افزایش رشد رویشی، برداشت را نیز افزایش دهند.
کودهای معدنی به دلیل فرآیند تولیدشان مقرون به صرفه تر از کودهای آلی هستند.
مواد مغذی مورد نیاز خیار
خیار تقاضای کمتری برای نیتروژن دارد، اما به پتاسیم و فسفر زیادی نیاز دارد، بنابراین، هنگامی که گیاهان خود را تغذیه می کنید، برچسب این سه ماده مغذی را بررسی کنید.همچنین در صورت رشد گیاه در زمین می توانید از کود متعادل
20-20-20 NPK استفاده کنید.
همراه با این موارد، خیار به ریزمغذی هایی نیز نیاز دارد، مانند:
اهن
کلسیم
منیزیم
منگنز
علائم کمبود مواد مغذی در خیار
گیاهان خیار کود زیادی نیاز دارند و در صورت کود ندادن به آنها می تواند منجر به کندی رشد و برداشت کمتر شود.
هنگامی که گیاهان خیار مواد مغذی کافی دریافت نمی کنند، علائم قابل توجهی را نشان می دهند:
برگ های زرد
برگ های پژمرده
توقف رشد
بازدهی کمتر
ریزش جوانه های گل
اینها همچنین می تواند نشانه هایی از خاک نامناسب یا نور ناکافی خورشید هم باشد.
عوارض کوددهی غیر اصولی در خیار
برگهای زرد و پژمرده در قسمت پایینی گیاه
توقف رشد
برگ ریزان
لبه ها و نوک برگ قهوه ای
پوسته های سفید روی سطح خاک
کوددهی بیش از حد باعث اختلال در جذب رطوبت و مواد مغذی گیاه می شود که در نتیجه برگ ها تغییر رنگ داده و می ریزند. برای کاهش عوارض کوددهی بیش از حد میتوان:
خاک را کاملا آبیاری کنید تا پوسته های سفید از خاک جدا شوند، اگر خیار را داخل گلدان کاشته اید، گلدان را به درستی بشویید. گیاه را کاملا آبیاری کنید و اجازه دهید آب آن خارج شود. پس از مدتی دوباره گیاه را آبیاری کنید.
به مدت چند هفته کود دهی گیاه خود را متوقف کنید . به گیاه خود آب و نور خورشید کافی بدهید.
هر زمان که از کود استفاده می کنید، مراقب مقدار و دفعات آن باشید.
سعی کنید برای نتیجه بهتر از کودهای آلی استفاده کنید.
با راهنمایی های کامل یک متخصص خوب می توانید به سرعت نحوه کوددهی اصولی را یاد بگیرید.
بدون دیدگاه