بیماری های قارچی زعفران

بیماری های قارچی زعفران

شناخت بیماری های قارچی زعفران برای هر زعفرانکاری ضروری است تا با شناسایی علائم بیماری، راه کنترل و درمان آن در زمان مناسب نه تنها به تقویت سیستم دفاعی گیاه زعفران کمک کند، بلکه از خسارات و افت میزان تولید گل زعفران نیز جلوگیری نماید.

زعفران از پر قیمت ترین محصولات صادراتی در کشور است که سالانه در نقاط مختلفی از کشور به پرورش آن اقدام می گردد لذا برای کسب نتیجه موفقیت آمیز در کشت این محصول پر ارزش، بایستی با افزایش اطلاعات خود در زمینه عوامل تهدید کننده زعفران، از ابتلا محصول به بیماری و گسترش عوامل بیماری زا ممانعت به عمل آورید. لذا توصیه میکنم با ما در این مقاله خواندنی از سایت آل کود همراه باشید.

شرایط لازم برای ایجاد بیماری در طلای سرخ

عامل بیماری زای گیاه زعفران به خودی خود قادر به نفوذ به پیاز و دیگر اندام های گیاه زعفران نیست بلکه از مهم ترین شرایط، ضعف عمومی گیاه و قرار گیری در شرایط رطوبتی و گرمایی بالای پیاز زعفران می باشد. هر چه زعفران کمتر از کودهای تقویتی در زمان مناسب بهره مند شود، ضعیف شده و هر عامل بیماری زایی به راحتی می‌تواند گیاه را از پای در بیاورد.

هم چنین آبیاری بیش از حد به ویژه در فصل تابستان نیز سبب فراهم شدن محیط رطوبتی به همراه گرما شده و شرایط برای حمله عوامل قارچی مهیا می گردد لذا از انجام آبیاری در اواسط مرداد ماه به شدت خودداری نموده و تنها آبیاری تابستانه را در ۱۵ شهریور فقط به همراه گوگرد مایع شوک انجام دهید.

اکنون لازم است بدانید راه پیشگیری از بیماری های قارچی زعفران چیست؟

ابتدا قبل از کاشت پیاز، آن را از منابع معتبر خریداری نمایید و تاکید داشته باشید پیاز سالم را به شما تحویل دهند. هم چنین پیش از کاشت پیاز زعفران، آن را با کود فسفیت پتاسیم شوک ضد عفونی نمایید تا خیالتان کاملا راحت شود؛ سپس در حین کاشت عمق مناسبی را در نظر بگیرید که بهتر است این عمق ۱۵ الی ۲۰ سانتی متر باشد.

همچنین با انجام آبیاری با گوگرد مایع شوک، به پاکسازی مزرعه زعفران، کنترل بیماری های قارچی و باکتریایی، و از بین بردن برخی از عوامل بیماری زا بپردازید.

کود فسفیت پتاسیم برای زعفران

بیشتر بخوانید: کود فسفیت پتاسیم برای زعفران

انواع بیماری های قارچی زعفران

بیماری سیاهک زعفران

این بیماری تحت عامل قارچی فوماکو و با پیشروی گیاه زعفران را از پای در می آور. ابتدا لکه های قهوه ای روی برگ زعفران ظاهر شده و به دنبال آن این لکه ها سیاه می گردد؛ عامل سیاهک زعفران اگر کنترل نشود، با حمله به پیاز زعفران سبب از بین رفتن کل گیاه خواهد شد.

بیماری پیچیدگی کلاله زعفران

شاید تاکنون شاهد این اتفاق باشید که کلاله های زعفران همانند فنر پیچیده شده اند و پس از مدتی به سطح زمین افتاده اند. این بیماری می تواند به دلایل متفاوتی مانند حمله عوامل بیماری زای ویروسی، تغذیه نامناسب گیاه، سن بنه زعفران و …ایجاد شده باشد.

برای مطالعه: برنامه غذایی زعفران

بیماری رایزوکتونیا

عامل این بیماری قارچ خطرناکی است که ابتدا از سطح رویی پیاز زعفران به داخل نفوذ نموده و با پیشروی ریشه گیاه را مورد پوسیدگی قرار می دهد. در اثر بیماری رایزوکتونیا علاوه بر ایجاد لکه های سفید در سطح پیاز زعفران، برگها نیز زرد و بی حال خواهند شد.

اگر به فکر درمان این بیماری نباشید، به مرور زمان بخش داخلی و خارجی پیاز در اثر پوسیدگی فراوان از بین خواهند رفت و بایستی به فکر کاشت پیازهای سالم در محیط عاری از عامل بیماری زا باشید. البته با محلول پاشی فسفیت پتاسیم شوک در زمان مناسب عامل بیماری زا از بین خواهد رفت.

بیماری زرد شدن برگ زعفران

این بیماری بیشتر با تغذیه گیاه در ارتباط است به ویژه وقتی علف زعفران دچار کمبود عناصر غذایی آهن، نیتروژن و …می گردد. به محض مشاهده علائم زردی برگ، با کارشناسان آل کود در ارتباط باشید تا با تشخیص دقیق در برطرف نمودن علائم ظاهر شده شما را یاری دهند.

از موثرترین راه های درمان، محلول پاشی با کود مولتی کمپلکس شوک، کود آهن شوک و انجام کوددهی کافی مزارع زعفران به ویژه در آب گل و زاچ آب است.

مطلب مرتبط: تاثیر اسید هیومیک شوک بر زعفران

بیماری قارچی زوال زعفران

عامل خسارت بار این بیماری، ریزوکتونیا یولاسه نام دارد که همانند بیماری رایزوکتونیا ابتدا به سطح پیاز زعفران حمله نموده و منجر به پیدایش لکه های قرمز روی پیاز می گردد. وقتی کشاورز اهمیتی به تغذیه گیاه نمی‌دهد و یا به دلایل مختلفی دیر تر متوجه ابتلا پیاز به بیماری قارچی می گردد، این لکه ها به درون پیاز سرایت کرده و برآمدگی هایی را در بخش رویی پیاز به وجود می آورد؛ سپس پیاز به شدت پوسیده شده و برگ های زعفران خشک و کل گیاه به نابودی کشانده میشود.

بیماری پوسیدگی بنه

پوسیدگی بنه زعفران تهدید جدی برای گلدهی این گیاه گرانبها به شمار می آید که در اثر آن بوته زعفران بسیار کوچک شده و رشد اندکی خواهد داشت؛ عامل این بیماری در اثر حمله عوامل قارچی، آبیاری زیاد و عدم زهکشی خاک فرصت تغذیه بنه زعفران و پوسیدگی آن را بدست می آورد.

بیماری ورم پیاز زعفران

در اثر این بیماری سطح پیاز متورم شده و به دنبال آن گیاه زعفران آلوده بسیار کوتاه و کوچکتر از بقیه گیاهان خواهد بود.با درمان سریع این بیماری جلوی گسترش عامل بیماری را خواهید گرفت.

موثرترین راه درمان بیماری های قارچی زعفران چیست؟

درمان بعد از آلوده شدن گیاه اتفاق می افتاد که زعفرانکار با در آوردن پیاز زعفران و یا بروز نشانه هایی در علف زعفران، به وجود عامل قارچی پی خواهد برد. توصیه می کنم برای جلوگیری از کاهش کیفیت زعفران و ایجاد آسیب به محیط زیست و حشرات مفید، از مواد ارگانیکی مانند فسفیت پتاسیم شوک که ماده طبیعی برای مبارزه با عوامل قارچی به شمار می آید، استفاده نمایید.

کود فسفیت پتاسیم شوک مقدار زیادی از عناصر پر مصرف فسفر و پتاسیم را در اختیار دارد که با سرعت بسیار بالایی جذب گیاه زعفران میشود. این ماده ارگانیک منجر به بهبود سیستم دفاعی گیاه زعفران شده و در حفظ و انتقال بهتر عنصر فسفر در بافت های گیاهی نقش موثری ایفا میکند.

لذا با مشاهده سیاهی در پیاز زعفران، توقف رشد گیاه و کاهش میزان گلدهی، با کارشناسان آل کود مشورت نموده و در صورت لزوم به استفاده از قارچکش فسفیت پتاسیم، میتوانید محصول آمریکایی با عملکرد بالا را سفارش دهید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]