کود مخصوص زعفران

رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5

زعفران از گیاهان با ارزش و نیز از خانواده زنبقیان است که حدوداً عمر آن تا ۷ سال می باشد، هنگام کشت و پرورش و تولید این گیاه باید نکات زیادی را رعایت کرد و مورد توجه قرار داد تا بتوان در نهایت زعفران با کیفیتی تحویل گرفت. یکی از این نکات استفاده از کود مخصوص زعفران است. به طور معمول و کلی دو نوع کود خوب و با کیفیت برای زعفران وجود دارد که بعد از کاشت آن مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به این کودها خواهیم پرداخت.

کود مخصوص برای پرورش زعفران

کودها به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند:

  • افرادی هستند که از کود حیوانی مانند: کود گاوی، کود گوسفندی و کود مرغی برای بیشتر کردن رشد گیاه زعفران استفاده می کنند، باید در حین استفاده از کود حیوانی زمین را کامل بپوشانند و توجه داشته باشند که در داخل آن تخم گیاهان هرز نباشد که این کار لازم است قبل از آبیاری مزرعه انجام بگیرد همچنین این کار خاک را آماده برای کشت گیاه زعفران کرده و باعث تقویت آن می‌شود.

با توجه به شرایط خاک استفاده کردن از این نوع کود هم معین می شود که به این کود برای زعفران میگویند.

  • کود شیمیایی نوع دیگری از آن است، ولی در صورتی که استفاده از این کود در سال و لازم بود باید به مدل خاک توجه گردد که قبل از اولین آبیاری ۱۰۰ کیلو گرم کودهای پتاسیم مونو فسفات، به مقدار ۱۵۰ کیلوگرم کود اوره به میزان حدود ۱۰۰ کیلوگرم کود فسفات و نیز تقریباً ۵۰ کیلو اوره با مقداری شن را مخلوط کرده و سرتاسر زمین را از آن پر می کنیم.

کود مخصوص زعفرانتحقیقات و آزمایش ها نشان دهنده این هستند که در بین روش های آزمایش شده، بهره گرفتن از روش مخلوط ۷۰ درصد ماده از ماسه ۳۰ درصد ماده از خاک و کود گاوی عمل کرده محصول دهی گیاه زعفران را بهبود بخشیده و افزایش می دهد.

پس در نهایت به روش اصلاح خاک و سبک کردن خاک مزرعه ها و یا انتخاب کردن مزرعه هایی دارای بافت خاک ای سبک برای کاشت زعفران، میتواند از لحاظ اقتصادی باعث افزایش و زیاد تر شدن این گیاه شود.

بیشتر بخوانید: درخت پرتقال در چه مناطقی رشد میکند؟

در سال‌های قبل پژوهشگران به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده کردن از کود گاوی به همراه سبک روی وزن گل و کلاله زعفران تاثیر مستقیم و مثبتی دارد، همچنین به بیان پژوهشگران دیگری خاک به همراه با شن و مخلوطی از مواد آلی بهترین خاک برای بهبود یافتن ویژگی های رشدی گیاه زعفران پیازی است.

اما معمولاً بیشتر تحقیقات نشان می دهد که در بین کودهای حیوانی ذکر شده از جمله کود گاوی، گوسفندی و کود مرغی، بیشترین بازخورد و اثرگذاری را در استفاده از کودهای گاوی کاملا پوسیده به دست آورده است و همچنین بهره گرفتن از کود حیوانی دیگر مانند: کود مرغی می‌تواند معمولاً به کاهش رشد در گیاه زعفران منجر شود.

اگر علاقه مند به این هستید که با استفاده از کود دهی شیمیایی کود دهی انجام دهید، بهترین و اثرگذارترین راه برای این کار محلول پاشی می باشد؛ که محلول پاشی را معمولاً بعد از تمام شدن فصل زمستان که به فصل یخبندان معروف است انجام میدهند.

کود مخصوص زعفرانمحلول پاشی به دلیل اثرگذاری بیشتر و نیز تقویت کردن پیاز و همچنین افزایش باردهی و گلدهی گیاه زعفران انجام می شود، استفاده کردن از کود گاوی به مقدار ۲۸ تن در هر هکتار بهترین و کاربرد ترین حالت برای رساندن کود به مزرعه ها و زمین ها است.

کود پتاس مخصوص زعفران

گیاه زعفران ممکن است به اصطلاح ناسالم و خسته به نظر برسد که در این صورت امکان دارد به پتاسیم نیاز داشته باشد، که مشکل اساسی آن با زرد شدن برگ ها نشان داده میشود، یکی از کود های مفید برای زعفران کود پتاس است که پتاسیم آن با تمام فایده از مفیدترین مواد مغذی می باشد، که می تواند در کوه ها قرار بگیرد.

در کود ان پی کی  NPK پتاسیم K از ماده ی مغذی است که مسئول متابولیسم گیاهان می باشد که باعث بازدهی بیشتر و رویش گیاه می شود و به عنوان پشتیبانی از مواد های مغزی ازت فسفر عمل می کند.

پتاسیم برای اینکه ریشه گیاه را رشد بدهد ضروری است و فسفر هم به رشد آن کمک می کند.

ویژگی های کود مرغی مخصوص زعفران

کود مرغی مواد مغذی ضروری مورد نیاز برای محصولات زراعی را شامل می شود که برای زعفران هم مفید است و سالها به عنوان کود آلی شناخته شده است، با این حال درست است که کود مرغی اثرات مفیدی بر رشد گیاه دارد اما فقط درصد کمی از مواد مغذی استفاده شده در گیاهان زراعی را تشکیل می دهد.

کود مخصوص زعفرانبرنامه های مدیریتی می توانند با تولید کود فرق داشته باشند از این رو سابقه مزرعه دقیق ترین وسیله برای تعیین کردن تولید کود برای هر کاری است، کود مایع از بعضی از عملیات مرغ تخم گذار غالباً در تالاب‌ها ذخیره می گردد، کود مرغی در ترکیب شیمیایی و فیزیکی متفاوت میباشد.

بیشتر بخوانید: كود سبز چيست؟

عوامل موثر بر ترکیب فیزیکی و شیمیایی عبارتند از:

  • نوع پرندگانی که پرورش یافته اند
  • تعداد پرنده ها
  • تراکم موجود در مواد مغذی خوراکی
  • عوامل محیطی در فرایند تولید
  • ذخیره کردن و روش های انتقال بعد از تولید
  • زمان بهره گرفتن و نیز سایر عوامل مدیریتی

معمولاً لازم می باشد که تولید کننده ها محیط پرندگان را در هنگام پرورش جمع آوری بکنند.

کود مخصوص زعفران
فهرست مطالب
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
آخرین مقالات آل‌کود

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *