کود 36 12 12 برای درخت انگور

انگور یکی از درختان مقاومی است که در مناطق مختلفی امکان کاشته شدن دارد. از میوه انگور استفاده های مختلفی می‌شود مثل تهیه سرکه، مویز، کشمش، آبمیوه و شیره که در صنایع غذایی کاربردهای زیادی دارند. درخت انگور در اصل بومی مناطق معتدل و گرمسیر است اما به دلیل مقاومت بالا گونه های مختلف آن در همه مناطق کاشته می‌شود.  در این مقاله به معرفی کود ۱۲۱۲۳۶ و تاثیرات و کاربرد کود 36 12 12 برای درخت انگور پرداخته‌ شده است.

ویژگی ها و شرایط پرورش درخت انگور

باردهی این درخت از سال چهارم و پنجم کاشت آغاز می‌شود و گاهی تا ۶۰ سال هم عمر می‌کنند. گرده افشانی درخت انگور را باد انجام می‌دهد. درخت انگور به خاک خاک خاصی نیاز ندارد اما خاک آن باید زهکشی خوبی داشته و حاوی آهک هم نباشد همینطوراز نظر میزان پی اچ خنثی باشد.

کود 36 12 12 برای درخت انگورروش های مختلفی برای کاشت درخت انگور به کار برده می‌شود که رایج ترین آن ها کاشت دانه و قلمه زدن و کاشت جوانه است. بهترین زمان کاشت درخت انگور فصل پاییز است. این درخت برای رشد به نور مستقیم خورشید نیاز دارد و کمبود نور باعث آسیب رسیدن به برگ های درخت می‌شود بنابراین درخت انگور نباید در سایه درختان دیگر کاشته شود. از ویژگی های خوب درخت انگور امکان کاشت آن در باغچه است که بسیار رایج است و اگر نوع انگور کاشته شده با اقلیم و آب و هوای منطقه سازگار باشد، محصول خوبی می‌دهد.

بیشتر بخوانید: کود 36 12 12 برای درخت پسته

کوددهی درخت انگور چگونه انجام می‌شود؟

مثل دیگر درختان و گیاهان با آزمون خاک و بررسی اطلاعات حاصل از آن، می‌توان از میزان نیازها و‌ کمبودهای غذایی درخت انگور آگاه شد. هر کدام از انواع درختان انگور به مقدارهای متفاوتی از کودهای شیمیایی نیاز دارند که با توجه به نوع منطقه و نوع خاک و آب متفاوت است به طور مثال در مناطقی با میزان بارندگی زیاد چون کودها به راحتی از سطح خاک شسته می‌شوند باید کوددهی به مقدار کم ولی در دفعات بیشتر انجام شود. درخت انگور هم به دو دسته از عناصر و ترکیبات مغذی نیاز دارد که شامل عناصر اصلی و عناصر فرعی می‌باشد.

عناصر اصلی شامل عنصرهای نیتروژن، پتاسیم و فسفر بوده و عناصر فرعی شامل ریز مغذی هایی مثل بور، آهن و روی است که به مقدار کم تر برای درخت استفاده می‌شوند.

تاثیر گذارترین عنصر برای درختان انگور پتاسیم است که موجب سرعت بخشیدن به رشد شاخه های انگور و همچنین افزایش مقاومت درخت را در برابر شرایط مختلف محیطی می‌شود‌.

کود ۱۲۱۲۳۶ برای درخت انگور

همان طور که گفتیم درخت انگور برای رشد کافی و‌ مناسب و همچنین میزان باردهی مطلوب به همه عناصر درشت و ریزمغذی نیاز دارد. برای تامین نیازهای درخت لازم است ازکودهای شیمیایی مناسب استفاده شود. این کودها انواع مختلفی دارند و با نام های تجاری مختلف عرضه می‌شوند. یکی از بهترین انواع کود که در چند سال اخیر به شکل گسترده در کشاورزی و باغداری از آن استفاده می‌کنند کودهای ۱۲۱۲۳۶ هستند.

کود 36 12 12 برای درخت انگورکود ۱۲۱۲۳۶ یکی از انواع کودهای معروف NPK است که کاربرد و مزایای زیادی برای درختان میوه دارد. کود NPK نوعی کود ترکیبی جدید است که در آن بیشتر عناصر موردنیاز گیاهان و درختان با فرمولاسیون های دقیق باهم ترکیب شده اند و یک کود بسیار کامل را تشکیل داده اند. همان گونه که از نام کود هم قابل تشخیص است سه عنصر اصلی و اساسی نیتروژن، فسفر و پتاسیم در این کود وجود دارد. به علاوه این عناصر درشت مغذی، عناصر ریز مغذی هم در ترکیب این کودها به کار رفته است مثل بور، روی، منگنز و آهن ولی با درصدهای خیلی کم تر.

کود ۱۲۱۲۳۶ در ترکیب خود دارای ۳۶ درصد پتاسیم، ۱۲ درصد نیتروژن و ۱۲ درصد فسفر است. عنصرهای آهن، روی، بور و‌ منگنز هم با درصد های کم تر از ۲ در این کود موجود است.

میزان بالای پتاسیم در کود ۱۲۱۲۳۶ آن را در دسته کودهای پتاس بالا هم قرار می‌دهد. این کود مزایای زیادی برای درختان دارد که از مهم ترین آن ها تقویت ریشه و رشد بیشتر آن و همچنین افزایش مقاومت ریشه، تسریع جوانه زنی درختان و سرعت بخشیدن به مراحل مختلف رشد درختان مثل گلدهی و میوه دهی است.

کابرد کود 36 12 12 برای درخت انگور امروزه رایج شده است و تاثیرات مثبت آن برای این درختان به اثبات رسیده است.

کود 36 12 12 برای درخت انگورمزایای استفاده از کود 36 12 12 برای درخت انگور

از فواید استفاده از کود ۱۲۱۲۳۶ برای درخت انگور می‌توان به این موارد مهم اشاره کرد:

  • حفظ مقاومت درخت دربرابر شرایط و تنش های محیطی و همچنین حمله افات مختلف و خطر بیماری های گوناگون مثل بیماری های قارچی درخت انگور
  • افزایش سرعت گلدهی و بعد از آن تبدیل گل ها به میوه
  • رشد بیشتر ریشه و گسترش آن در خاک به دلیل وجود نیتروژن در این کود
  • افزایش رشد رویشی ساقه ها و برگ ها و بیشتر شدن عمل فتوسنتز

بیشتر بخوانید: کود NPK مخصوص توت فرنگی

  • تسریع رشد زایشی گیاه به دنبال افزایش تولید پروتئین و قندهای مهم گیاه
  • افزایش باردهی درخت انگور
  • بهبود کیفیت میوه انگور به دلیل وجود پتاسیم در این کود که باعث بهتر شدن طعم میوه و افزایش رنگ پذیری آن می‌شود و همچنین باعث می‌شود حجم و درشتی میوه ها به اندازه مطلوبی برسد.
  • کود ۱۲۱۲۳۶ را می‌توان با روش های محلول پاشی و استفاده در سیستم  آبیاری به کار برد.
به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]