کود 10 52 10 برای گردو

حدود 20 گونه از درختان گردو وجود دارد که تمام آن ها در واقع بومی نواحی معتدل و نیمه گرمسیری می باشند. درخت گردو جدا از اهمیت کشاورزی و تولید محصول غذایی مغز گردو، اهمیت فراوانی در صنایع چوبی مانند تولید الوار برای مبلمان دارد. این درخت مهم و سودآور نیاز به مراقب زیادی دارد، همچنین نیاز زیادی به دریافت نور دارد و همواره می توان مشاهده کرد که قسمت هایی از درخت که در معرض نور خورشید قرار می گیرند بازدهی بیشتری در فصل گلدهی دارند. اما علاوه بر این موضوع کوددهی نیز بسیار حائز اهمیت است. اگر می خواهید بدانید که عملکرد کود 10 52 10 برای گردو چگونه است این مقاله را مطالعه فرمایید.

کود 10 52 10

کود NPK یا کود 10 52 10 که به کود ریشه افزا نیز معروف است، بالاترین درصد فسفر را در بین کود های موجود در بازار را داراست. به همی دلیل بسیار مورد توجه دهقانان و کشاورزان بوده و طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است. ترکیبات کود 10 52 10، شامل 10 درصد نیتروژن 52 درصد فسفر و 10 درصد پتاسیم است که سبب تاثیر فوق العاده این کود بر افزایش کیفیت محصول، استحکام ساقه و افزایش و گسترش ریشه شده است.

کود 10 52 10 برای گردوسایر ترکیبات کود 10 52 10 نیز به کارخانه تولید کننده آن بستگی دارد. امروزه کارخانه های بسیاری در داخل و در خارج کشور کود 10 52 10 را تولید می کنند. شما می توانید ترکیبات دقیق کود را از پشت بسته بندی آن مطالعه نمایید. اما به طور کلی سایر ترکیبات کود NPK شامل روی، آهن، پتاس، منگنز و… می شود که هر کدام تاثیر به سزایی بر بهبود کیفیت محصول می گذارد.

بیشتر بخوانید: کود NPK مناسب برای درخت انگور

چرا استفاده از کود NPK یا همان 10 52 10 برای درخت گردو توصیه می شود؟

برای پاسخ به این سوال بهتر است عناصر کود 10 52 10 و فواید آن ها را به اختصار بیان کنیم:

  • ریشه افزایی:

فسفر مهم ترین عنصری است که می تواند به ریشه افزایی گیاه کمک کند و سبب افزایش ریشه و بلند تر شده آن بشود. این امر در نهایت سبب می شود تا گیاه بتواند مواد مغذی و معدنی مورد نیاز خود را آسان تر به دست بیاورد.

  • استحکام ساقه و شاخه ها:

نیتروژن موجود در کود 10 52 10 سبب استحکام ساقه و تنه گیاهان می شود. با استفاده از این کود و تامین نیتروژن مورد نیاز درخت گردو، نه تنها شاخه های گیاه را برای تحمل وزن محصولات آماده تر می کنید بلکه چوب و الوار بهتری نیز به دست خواهید آورد.

  • افزایش کمیت و کیفیت محصول:

در کشت تمامی انواع گیاهان، یکی از مهم ترین دغدغه های کشاورزان و دهقانان این است که در نهایت پس از یک سال زحمت بی وقفه محصولی با حجم بالا و کیفیت مناسب تولید کنند. کود 10 52 10 با داشتن درصد قابل توجهی از پتاسیم در ترکیب خود سبب کمک به فتوسنتز گیاه می شود و در نتیجه محصولات بیشتر و با کیفیت تری را برداشت خواهید کرد.

کود 10 52 10 برای گردو

  • جلوگیری از پژمرده شدن گیاه:

عنصر آهن سبب می شود تا عمر میوه و برگ های گیاه طولانی تر باشد. یا به عبارت بهتر از زرد شدن زود هنگام برگ ها و پلاسیده شدن زود هنگام میوه جلوگیری می کند. کود 10 52 10 نیز دارای آهن می باشد و می تواند گیاه را از زرد شدن زود هنگام حفظ کند.

  • افزایش گلدهی:

در بین ترکیبات کود 10 52 10 نیز مقدار روی به چشم می خورد، از خواص روی می توان به افزایش گلدهی گیاه اشاره کرد.

بهترین زمان برای کود دهی درخت گردو با کود 10 52 10

انتخاب زمان اشتباه برای کود دهی درخت، معمولا سبب به هدر رفتن سرمایه هزینه شده برای تهیه کود وزمان صرف شده برای کود دهی می شود. به طور معمول توصیه می شود که کود دهی درست قبل از شروع رشد میوه های جدید انجام شود. این امر در باره ی برای درخت گردو نیز صادق است. برای کود دهی به درخت گردو مناسب ترین زمان، ابتدای فصل بهار و یا به عبارت بهتر پیش از شروع گلدهی درخت می باشد.

شیوه کود دهی درخت گردوی با خود NPK یا 10 52 10

این کود، کودی محلول در آب است که به صورته پودر بسته بندی شده در بازار به فروش می رسد. شما می توانید با ترکیب کردن مقداری از پودر در آب محلولی به دست بیاورید که می توانید در آبیاری گیاه از آن استفاده کنید. به این وسیله کود دهی و آبیاری گیاه به طور هم زمان اتفاق می افتند. نکته قابل توجه این که لازم نیست در تمامی دفعات آبیاری از کود استفاده کنید. زیرا استفاده بیش از حد کود 10 52 10 ابدا توصیه نمی شود. استفاده این کود در حد 2 الی 3 بار در هفته نیز کفایت می کند.

کود 10 52 10 برای گردوچه مقدار از پودر کود 10 52 10 برای تهیه محلول کود دهی لازم است؟

به طور کلی برای کود دهی گلدان ها توصیه می شود که یک قاشق چای خوری پودر کود را در یک لیوان آب حل کنید. چنین دستور العمل هایی را معمولا می توانید پشت بسته بندی کود مطالعه کنید. همچنین پرس و جو از فروشنده کود می تواند موثر واقع شود. اما بهترین توصیه این است که نمونه ای از خاک مزرعه خود را به آزمایشگاه خاک شناسی ببرید و با کمک مشورت متخصصان این حوزه و با توجه به شرایط و نیاز های خاک مزرعه خود تصمیم بگیرید.

بیشتر بخوانید: نهال پسته بهتر است یا بذر پسته

این امر گرچه در ابتدا ممکن است هزینه بر به نظر بیاید اما این هزینه اندک از هدر رفتن هزینه های بعدی جلوگیری می کند. زیرا بدون مشورت متخصص و یا بررسی نیاز خاک ممکن است اقدام به شیوه ای از کود دهی کنید که سودمندی مورد نظر شما را نداشته باشد.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]