کود آهن پودری

کود آهن پودری

عنصر آهن از عناصر کم مصرف اصلی و ضروری در رشد و نمو گیاهان و ساخت کلروفیل به حساب می آید که با اینکه گیاهان به مقادیر کمی از آن نیاز دارند اما همین مقدار بایستی در دسترس آنها قرار گیرد؛ در غیر این صورت بسیاری از فرآیندهای گیاهی نظیر تنفس سلولی، فتوسنتز، کلروفیل سازی و فعالیت آنزیمی آن ها مختل خواهد شد. به دلیل آهکی بودن خاک بستر کشت محصولات  و بالا رفتن سطح پی اچ خاک و جایگزینی آهن با عناصری مانند نیترات و کربنات، احتمال غیرفعال شدن آهن یا کاهش جذب آن بالا می رود. می توان گفت اکثر خاک مناطق محصول خیز کشور از کمبود آهن رنج می برند اما جای نگرانی وجود ندارد زیرا با کود تقویت کننده خاک و تامین کننده آهن می توان این عنصر ضروری را در مقادیر کافی در اختیار گیاهان و درختان قرار داد. در ادامه مطالب پیرامون تاثیر کود آهن پودری اطلاعات ارزنده ای در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.

معرفی کود آهن پودری

کود آهن پودری با قابلیت جذب سریعی که دارد نوعی کود تقویتی و فعال کننده آهن داخل گیاهان محسوب می شود که منجی خاک هایی می باشد که کمبود آهن در آنها رخنه کرده است؛ همانطور که در بخش مقدمه ذکر شد بستر پرورش محصولات از مشکلاتی مانند بالا بودن پی اچ به دلیل حضور آهک در خاک و اختلال در جذب عناصری همچون آهن رنج می برند.

مواد تشکیل دهنده کود آهن پودری منجر به کاهش پی اچ خاک شده و سبب تسهیل جذب آهن و افزایش آن در خاک می گردد لذا با مصرف آن علائم کمبود آهن در گیاهان کاهش پیدا می کند؛ کود آهن پودری به آسانی در آب حل می گردد و می توان آن را در کلیه سیستم های آبیاری مانند آبیاری قطره ای، بارانی و سنتی به کار برد. طیف استفاده کود آهن پودری بسیار گسترده بوده و می توان آن را برای درختان میوه، سبزیجات، صیفی جات، گیاهان آپارتمانی، زینتی و هم چنین محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار داد.

در ادامه به اثرات و کاربردهای کود آهن پودری اشاره خواهیم نمود.

از جمله تاثیرات سودمند کود آهن پودری بر رشد و نمو درختان و گیاهان عبارتند از:

-توانایی جذب بالا و سریع توسط گیاهان و درختان

-بر جای گذاشتن اثر طولانی مدت در خاک و در نتیجه گیاه

-امکان انحلال آسان و استفاده از آن در تمامی روش ها و سیستم های آبیاری

-قابلیت جذب در انواع مختلف خاک با شرایط پی اچ و بافتی مختلف

-برطرف نمودن کمبود آهن در گیاهان و افزایش حضور و جذب آن در روند رشدی گیاهان

-کاهش علائم کمبود آهن یا برطرف کردن آن ها در صورت پایین بودن سطح کمبود

– فعال سازی آهن درون گیاه در نتیجه سر زندگی و شادابی گیاهان مختلف

-کاربرد گسترده برای تمامی محصولات کشاورزی، باغی و زینتی مانند: سیب، خیار، گوجه فرنگی، خربزه، فلفل، هندوانه، گلابی، گیلاس، هلو، هویج، کاهو، مرکباتی مانند پرتقال، لیمو ترش و شیرین، نارنگی، کاهو، سبزیجاتی نظیر جعفری، سیب زمینی، پیاز، لوبیا، محصولات زراعی از جمله یونجه و شبدر

علائم کمبود آهن در گیاهان عبارتند از

اصلی ترین نشانه کمبود آهن در گیاهان کلروسیس می باشد که در آن گیاه سبزینگی خود را خیلی زود از دست می دهد و از رنگ عادی خود خارج می گردد. هم چنین وجود رگه هایی از رنگ سبز بسیار تیره از دیگر علائم کمبود آهن به شمار می رود در موارد شدید کل گیاه به رنگ سفید یا زرد دیده خواهد شد و حاشیه برگ در اثر مرگ سلولی به رنگ قهوه ای در می آید. از دیگر علائم کمبود آهن می توان به وجود نوار های سبز و زرد رنگ در غلات ها اشاره نمود.

با مصرف کود آهن پودری تمامی علائم کمبود آهن به ویژه رنگ پریدگی، سوختگی، خشکی برگ ها و رگه ها در برگ از بین خواهد رفت و گیاه از لحاظ  ظاهری شادابی قبلی خود را به دست خواهد آورد.

مزایای استفاده از کود آهن پودری

با بهره گیری از کود آهن پودری، محصولات به طرز چشمگیری رشد خواهند نمود و شاخ و برگ های آنها افزایش پیدا خواهد کرد، ضخامت برگ و کیفیت آن افزایش خواهد یافت و ساخت کلروفیل و انجام فرآیند فتوسنتز و میزان تولید محصولات حاصل از آن رشد به سزایی خواهد کرد. گیاهان با بهره گیری از کود آهن پودری در برابر تنش های محیطی مانند سرما و گرما مقاوم تر خواهند شد.

نحوه استفاده و زمان استفاده از کود آهن پودری

کود آهن پودری به شکل محلول در کلیه سیستم های آبیاری مانند آبیاری قطره ای و بارانی و هم چنین به صورت پودری در محیط کشت محصولات مورد استفاده قرار می گیرد که بسته به نظرات کارشناسان نحوه مصرف آن با بررسی بستر پرورش مشخص می گردد. این کود در بسته بندی های مختلف مانند ۱۰ گرمی عرضه می شود.

زمان مصرف کود آهن پودری

بسته به میزان کمبود و تشخیص آن می توان به رفع کمبود آهن از طریق کود آهن پودری اقدام نمود اما غالبا پس از باردهی درختان یا گلدهی کوددهی انجام می گیرد.

عوامل محدود کننده جذب عنصر آهن

فسفر بالای خاک: استفاده نادرست از برخی کودها سبب عدم توازن عناصر موجود در خاک مانند فسفر شده و میزان آن را افزایش می دهد در نتیجه جذب آهن در گیاهان با مشکل روبرو می شود و گیاه دچار کمبود آهن می گردد.

رطوبت بالا:

وقتی رطوبت بستر کشت محصول بالا باشد، سبب فشردگی ذرات خاک شده و سبب می شود ریشه نتواند آهن کافی را جذب نماید.

پی اچ بالا:

وقتی میزان پی اچ در خاک بیشتر باشد، جذب آهن با مشکل روبرو می شود.

رسی بودن بستر پرورش محصول:

رسی بودن خاک سبب می شود گیاه از مواد طبیعی و عناصر کمتری برخوردار شود از این رو گیاه قادر به جذب آهن از رس نخواهد بود در جنین مواقعی افزودن کود آهن پودری به تامین آهن موردنیاز خواهد پرداخت.

عدم وجود تهویه کافی در خاک:

در صورت آبیاری سنگین و فشرده شدن خاک تهویه به طور مطلوب انجام نمی گیرد در نتیجه غلظت دی اکسید کربن در خاک افزایش پیدا کرده و به دلیل آهکی بودن خاک ها و حضور داشتن آهک، بی کربنات حاصل می گردد که منجر به بالا رفتن پی اچ اطراف ریشه شده و از جذب آهن جلوگیری به عمل می آید.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366