همه چیز در رابطه با گیاه نخودفرنگی و طریقه کاشت و پرورش آن

نخود فرنگی عموما نوعی گیاه در فصول سرد سال به شماررفته و می توان از ویتامین های فراوانی که دراین گیاه ذخیره شده استفاده های سودمندی را داشت از آنجا که این گیاه سرشار از فیبرولوتئین هست، لذا شایسته است که با همه چیز در رابطه با گیاه نخودفرنگی و طریقه کاشت و پرورش آن بیشتر آشنا شویم.

آشنایی با گیاه نخودفرنگی

باید بدانید این گیاه را عموما مردم به صورت یخ زده مورد استفاده قرارمی دهند و به علت فراوانی بالای این گیاه می توان آن را از هر فروشگاهی تهیه کرد .

این گیاه علاوه برویتامین هایی که ازآنها یاد شد سرشارازمواد معدنی ای چون منیزیم،روی،آهن و … است.همچنین نکته جالبی که وجود داره این است که این گیاه توانایی حتی جذب نیتروژن جوودر نتیجه بی نیازکردن خاک ازنیتروژن رو داراست .

بنابر این ازاین گیاه ارزشمند به سادگی نمیشه گذر کرد حتی شما می توانید با توجه به این که نیتروژن جو رو به خاک می دهد در خاک هایی آن را پرورش دهید که گیاهانی چون کلم سفید و یا گوجه فرنگی وجود دارند چرا که با این کار باعث رشد هر چه سریع ترآنها خواهید شد .

همه چیز در رابطه با گیاه نخودفرنگی و طریقه کاشت و پرورش آن

نحوه نگهداری از گیاه نخود فرنگی

برای نگهداری و پرورش /کاشت آن بایستی به یکسری عوامل دقت داشته باشید تا بهترین ثمره رو ازاین گیاه بدست آورید . اولین چیزی که شما باید قبل از پرورش این گیاه بدانید آفاتی هستند که ممکن است بعد از کاشت وپرورش گیاه با آن ها مواجه شوید

اگر بعد ازکاشت این گیاه شاهد شته هایی بسیار ریز شدید نگران نباشید چرا که شما فقط کافیه بعد از این که متوجه حضور حشراتی چون سوسک و یا لارو آنها شدید ازطریق اسپری کردن آب آنها (شته ها) رونابود کنید ناگفته نماند به یکبارشما قطعا نخواهید توانست که تمام این شته ها رو از بین ببرید بلکه شما با اسپری کردن هر روز آب (ترجیحا آب با دمای متوسط رو به گرم) میتوانید طی یک دوره کوتاهی تمام شته ها رو نابود کنید

همچنین عامل آفت دیگری که شما ممکن است پس از کاشت و پرورش این گیاه  با آن مواجه شوید :سوسک های مکزیکی هستند که برای حمله به گیاه (نخودفرنگی) روانه زمین شما میشوند.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره گیاه همیشه بهار و نحوه تکثیر و قلمه آن

یکی ازراهکارهایی که میتوانید برای جلوگیری از این نوع آفات به طور کلی جلوگیری کنید استفاده از پشه بند هایی است که برای این مکان ما دارای کاربرد فراوانی میباشند ولی با این حال این کارهم قطعی نخواهد بود چرا که اگر شما گیاهان را در زمین کشت داده باشید هرچه هم اطراف آن برای حفاظت کارکرده باشید باز هم از زیر زمین ممکن است آفاتی پیدا شوند پس باید راهی بهتر برای حفاظت ازاین گیاه در برابر آفات وجود داشته باشه تا با پرورش /کاشت آنها  محصول موثر تری رو دریافت کنیم .

به عنوان مثال اگر درزمین کشت نخودفرنگی خود با موش ها مواجه شدید خوب از تله های موش استفاده کنید . فقط سریعا باید برای این موضوع اقدامات لازم را انجام دهید چرا که در صورت عدم اجرای به موقع آن ممکن است تمام دانه های تولید شده و حتی کاشته شده رو برایتان از بین ببرند.

همه چیز در رابطه با گیاه نخودفرنگی و طریقه کاشت و پرورش آن

ازجمله موش هایی که میتوانند در زمین های شما ظاهر شوند و تمام محصولات و زحمات شما را نابود کنند ،میتوان به موش های کوهی یاد کرد .

از عوامل مهم دیگری که قبل از کاشت و پرورش گیاه نخود فرنگی باید به آن توجه کنید بیماری هایی است که ممکن است پس ازکشت با آنها مواجه شوید حالا چه نوع بیماری هایی؟؟

به عنوان مثال در صورتی که خاک محیط کشت شما زهکشی مناسبی رو نداشته باشد میتواند گیاه به بیماری فوزاریوم پوسیدگی ریشه ها دچارشده باشد که از نشانه های آن میتوان به زرد شدن وهمچنین پلاس شدن تمام ساقه (برگ)اشاره نمود .

نوع دیگری ازاین بیماری ها کپک پودری است طوری که میتواند منجر به کاهش گلدهی و یا میوه ها گردد، که یکی از معروف ترین نشانه های آن هم وجود رسوبات سفید رنگی هست که حالت پودری داشته و روی برگ ها نمایان خواهند شد .

حالا که با این عوامل تا حدودی آشنائیت پیدا کردید وقت آن رسیده به نحوه  کاشت و پرورش آن بپردازیم که خود دارای مراحلی است .

نحوه کاشت و پرورش گیاه نخود فرنگی

 اولین و مهم ترین مرحله ای که شما باید برای کاشت این گیاه در نظرداشته باشید محیط کشت مناسب است بایستی جایی روانتخاب کنید که:

 1: زهکشی مناسبی دارد

2:پی اچ آن بین تقریبا 6تا 7(به سمت قلیای شدن) رفته باشد.

شما بهتر است که ازترکیب  خزه زغال سنگ ،کمپوست و همچنین پریلیت استفاده کنید تا بهترین نتیجه رو از کارخود دریافت کنید حتما توجه داشته باشید که خاک شما کاملا نرم بوده و خالی از سنگ های درشت یا توده های خاک است مرحله بعدی که شما در پرورش این گیاه باید به آن توجه داشته باشید بذر پاشی هست (درسته بذر پاشی پس فکرکنم متوجه شدید که تکثیر این گیاه هم ،ازطریق بذر پاشی صورت میگیرد) در این جا شما بایستی نوک انگشت خودتون رو به درون خاک فرو کرده (تا تقریبا 5.5سانتی متر) و سپس چند بذر باهم (نه یک عدد!!!) رو در آن جا قراردهید .و سپس با خاک نرم روی آن را بپوشانید (توجه کنید که اصلا با انگشتتان روی آن را فشار ندهید) همچنین دررابطه با فاصله هم گفته شده تقریبا هر بذر کاشته شده تا بذر بعدی باید فاصله ای برابر با 11تا 12 سانتی متر رو داشته باشند .و فاصله ردیف ها هم تقریبا چیزی بین 42تا 46سانتی متر فرض شده.

پس از آن که بذر ها رو کاشتید به وسیله یک اسپری آب (حالا اگر مخصوص باغبانی باشه بهتره وگرنه از همان قوطی های تمیز شده شیشه پاک کن ها درمنزل هم میتوان استفاده نمود) .روی آن ها رو تا جایی که حالت مرطوبی به دست آورد اسپری کنید.

همه چیز در رابطه با گیاه نخودفرنگی و طریقه کاشت و پرورش آن

توجه به این نکته داشته باشید که هرگز با فشار آب زیاد (حجم بالای آب) روی بذر های کاشته شده آب نگیرید چرا که دراین صورت تمام بذر ها از محل کاشت خود جابه جا شده و ممکن است با عدم سبز شدن آن ها رو به روشوید مرحله بعدی ای که شما باید به آن دقت ویژه ای داشته باشید ،مدیریت و بررسی میزان رشد و نمو گیاهتان است باید بدانید به طور کلی بذرهای نخود فرنگی باید بین 10تا 14 روز جوانه هایی رو بزنند و علت این نوسان روز هم به دمای محیط وابسته است و هرچه دمای مناسب تری رو برای دانه ها فراهم کنید خوب مسلما جوانه زنی سریع تر اتفاق خواهد افتاد .

بیشتر بخوانید: کود گیاه اگزالیس

دیگر نکات درباره تکثیر گیاه نخود فرنگی

به این نکته هم توجه داشته باشید که این گیاه حداقل هفته ای یک مرتبه به آبیاری عمیق احتیاج دارد و با دقت کنید که خاک آن« به هیچ عنوان خشک نگردد به ویژه دردوران گلدهی خود .چرا که با این کار شما باعث مرگ تعداد زیادی از گل ها و در نتیجه میوه های آن خواهید شد .

در آخر امیدواریم که شما با خواندن مقاله همه چیز در رابطه با گیاه نخودفرنگی و طریقه کاشت و پرورش آن، بعد از تقریبا 60الی 70 روز (با توجه به موقیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی و چگونگی انجام راهکار هایی که به شما داده شده) صاحب یک باغ پر از نخود فرنگی سالم شوید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]