معایب کشت ایروپونیک زعفران

در گلخانه های زعفران به طور معمول با دو روش زعفران را کشت می‌کنند. روش هیدروپونیک یا آب کشت و روش ایروپونیک یا همان هوا کشت.در کشاورزی همه روش هایی که برای کشت گیاهان به کار برده می‌شوند معایب و مزیت هایی دارند. در این مقاله درباره معایب کشت ایروپونیک زعفران خواهیم گفت.

انواع روش های کاشت زعفران

کشور ایران یکی از بزرگ ترین تولید کنندگان زعفران در جهان و اولین صادرکننده ی آن است. این گیاه ارزشمند بیشتر در مناطق گرمسیر کشور مثل شهرهای استان خراسان رضوی کشت می‌شود. آب و هوای مناسب برای رشد زعفران تابستان های گرم و خشک و زمستان هایی با سرمای ملایم است. در این مناطق با روش کشت سنتی و یا همان خاکی اقدام به کاشت زعفران می‌کنند. این روش سالیان درازاست که توسط پرورش دهندگان زعفران استفاده می‌شود.

معایب کشت ایروپونیک زعفراندر سال های اخیر کاشت زعفران در گلخانه رواج پیدا کرده است. این نوع از کاشت ابتدا در کشور چین ابداع شده است. چین ازجمله کشورهایی است که به دنبال تولید انبوه زعفران است و برای این کار به دنبال روش های نوین و بهینه است.

بیشتر بخوانید: کود مخصوص رنگ گیری درخت سیب

کاشت گلخانه ای زعفران روش جدیدی است که باعث شده تا در هر منطقه و اقلیمی بتوان زعفران کاشت. در کشت گلخانه ای در هزینه ها صرفه جویی زیادی می‌شود در حالی که راندمان تولید هم بالا است‌.

روش هیدروپونیک و ایروپونیک دو روشی هستند که با استفاده از آن ها بدون نیاز به خاک, زعفران را کشت می‌کنند.

در ادامه به معرفی روش ایروپونیک می‌پردازیم.

روش ایروپونیک

در روش کشت ایروپونیک یا هوا کشت همان طور که مشخص است از هوا برای پرورش زعفران استفاده می‌شود. در این روش پیازها به صورت معلق هستند و آب و عناصر و ترکیبات مغذی با اسپری کردن منظم برای گیاه تامین می‌شود‌.

معایب کشت ایروپونیک زعفرانبرای آغازکاشت زعفران با این روش ابتدا نیازبه مکان مناسب برای راه اندازی گلخانه است. این مکان  سرپوشیده تجهیزاتی هم برای تامین نور موردنیاز, دمای مناسب و رطوبت کافی نیاز دارد. در گلخانه ها کنترل دما و رطوبت مهم ترین بخش است و باید در انجام آن دقت زیادی شود. این عومل تاثیر مستقیم در رشد و‌ زمان گلدهی زعفران دارند. در محیط گلخانه رعایت بهداشت نیز بسیار مهم است چرا که پیازهای زعفران به سادگی ممکن است آلوده و بیمار شوند.

بعد از آماده شدن محیط گلخانه و تجهیزات آن, زمان خریدن پیازهای زعفران است. بهتر است پیازها در خرداد ماه خریداری شوند. پیازهایی که مناسب برای کاشت در گلخانه هستند, باید وزن مشخصی داشته باشند چیزی در حدود ۱۳ گرم و کمتر از آن باعث تولید زعفران با کیفیت کمتر خواهد شد. پیازهای زعفران باید  آفت و بیماری نداشته و سالم باشند و این مشکلات  در ظاهر آن ها قابل تشخیص است.

بعد از تهیه ی پیازها, آن ها را مدتی در یک مکان با نور کم و دمای ۱۳ درجه نگهداری می‌کنند تا زمانی که پیازها جوانه بزنند. بعد از این مرحله پیازها آماده برای کاشت هستند و آن ها را به گلخانه منتقل می‌کنند. تجهیزاتی که برای شروع کشت ایروپونیک لازم است این ها هستند: مخزن برای آب, کولر آبی, سینی یا به اصطلاح طبق  برای قرار دادن پیاز زعفران، قفسه یا جعبه و دستگاه مه پاش. کل فضای گلخانه هم باید طبقه بندی شود تا فضای بیشتری برای کاشت ایجاد شود.

با استفاده از تجهیزات سرمایشی و گرمایشی دمایی به اندازه دمای مناطق گرمسیری را شبیه سازی می‌کنند تا پیازهای زعفران وارد دوره رشد خود شوند.

معایب کشت ایروپونیک زعفران چیست؟

کشت گلخانه ای زعفران و به خصوص روش ایروپونیک مزایای زیادی دارند, مثل راندمان بالای تولید به دلیل کاشت طبقاتی و استفاده از همه ی ظرفیت گلخانه, صرفه جویی در مصرف آب, کاهش هزینه های جانبی مثل کوددهی و یا هزینه های مربوط به شخم زدن زمین, سلامت گیاه در طول رشد چون از خاک استفاده نمی‌شود و آفت ها و حشرات خاکی وجود ندارند. همینطور نیاز به سموم و حشره کش ها در این روش بسیار کمتر است چون نظارت بر گیاه راحت تر است.

در کنار وجود این مزایا, کشت ایروپونیک معایبی نیز دارد.

معایب کشت ایروپونیک زعفرانهمان طور که گفته شد برای تنظیم دما و رطوبت در گلخانه نیازبه تجهیزات است که اکثر آن ها با برق کار می‌کنند و به آن وابسته اند. اگر قطعی برق اتفاق بیافتد قطعا آسیب های زیادی به گیاهان می‌رسد.

ضدعفونی کردن و بهداشت محیط به صورت مستمر بسیار ضروری است و اگر بخشی از گلخانه آلوده شود به سرعت به همه جا گسترش میابد.

هزینه های احداث گلخانه بالا است و تجهیزات مختلف نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: کاشت رزماری

برای انجام مراقبت ها و شروع کاشت زعفران نیاز به تخصص و دانش بالا است در غیر این صورت پروژه با شکست مواجه می‌شود. بنابراین بدون داشتن تخصص ورود کردن به این کار اشتباه است. مواردی که گفته شد در مورد کشت گلخانه ای در وسعت زیاد است ولی در یک اتاق کوچک شما بدون تجهیزات خاصی می توانید به اندازه مصرف شخصی خودتان زعفران پرورش دهید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]