کشت زعفران در مزارع

زعفران گران‌ترین ادویه موجود در جهان است. از آنجایی که بسیار گران قیمت بوده ، به آن طلای سرخ نیز می گویند. کشت زعفران در مزارع  بسیار آسان و ساده  نیاز به کار زیاد ندارد. همچنین دوره برداشت آن ‌زمانی که ارتفاع گیاه  به 15 تا 20 سانتی متر می رسد بین ۳ تا ۴ ماه است. قیمت  زعفران به دلیل محبوبیت و زحمتی که در برداشت دارد  روز به روز در حال افزایش بوده  از این طریق کشاورزان می توانند سود خوبی کسب کنند.زعفران وحشی از نظر گیاه شناسی با نام Crocus cartwrightianus شناخته و  زعفران کشت شده تجاری از نظر گیاه شناسی Crocus sativus نامیده می شود. به همین دلیل کشت زعفران در مزارع شرایط بسیار خاصی دارند که در ادامه مقاله آن را بررسی خواهیم کرد.

شرایط ایده آل برای کشت زعفران در مزارع  چیست ؟

اساسی ترین شرط کاشت زعفران در مزارع، خاک حاصلخیز است. دومین عامل مهم آب و هوا است. به یک دوره نوری طولانی و یک خاک خشک و مرطوب نیاز دارد.

زعفران عمدتاً در مکان‌های فرو رفته و خشک با ارتفاعات بین ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ متر از سطح دریا کشت می‌شود. به یک دوره نوری 12 ساعته نیاز دارد که مزایای متعددی دارد اما روند گلدهی را نیز کند می کند.

کشت زعفران در مزارعفصل کشت زعفران در مزارع ایران از بهتر تا پاییز است. معمولا در فصل های بهار پیاز آن کاشته و در پاییز برداشت می‌شود.  این گیاه برای سالم بودن در تابستان به گرما و خشکی شدید و در زمستان به سرمای شدید نیاز دارد.

یکی از مهمترین جنبه های کاشت زعفران در مزارع  خاک است. این گیاه در خاک های لومی، شنی و آهکی رشد می کند. خاک شنی نیز برای کشت زعفران عالی است، اما خاک سنگین و رسی مناسب نیست.زعفران در خاک اسیدی رشد بهتری دارد . زمانی که PH خاک در حدود 5.5 تا 8.5 باشد به خوبی رشد می کند.

بیشتر بخوانید: کشت هیدروپونیک زعفران در زنجان

زعفران نسبت به سایر ادویه ها به آب کمتری نیاز دارد. خاک باید کمی مرطوب باشد اما کاملا خشک نباشد. آبیاری به صورت هفتگی انجام می شود و در طول دوره کشت باید 283 متر مکعب در هر هکتار آب تحویل داده شود.

آماده سازی زمین برای کشت زعفران در مزارع

قبل از  کاشت بذر زعفران با شخم کامل زمین، خاک را شکننده کنید. قبل از شخم نهایی در مزرعه خود 20 تن فضولات گاو، 90 کیلوگرم نیتروژن، 60 کیلوگرم فسفر و 60 کیلوگرم پتاسیم در هکتار بریزید و آن را کاملا شخم بزنید. در نتیجه خاک شما حاصلخیز و ناهموار خواهد ماند و محصول زعفران شما عالی خواهد بود.

مراحل کاشت زعفران در مزارع

  • برای کاشت زعفران در مزارع گودال هایی به عمق 12-15 سانتی متر حفر می شوند که فاصله بین بوته ها تقریباً 10 سانتی متر است.
  • بنه زعفران برای کشت مستقیماً در ترانشه های حفر شده کاشته می شود.
  • سپس خاک به آرامی روی سطح اعمال می شود.

پس از کاشت بنه ها آبیاری لازم نیست، اما اگر دوره خشکی طولانی مدت یا خشکسالی طولانی در طول فصل گرم وجود داشته باشد، ممکن است آبیاری مورد نیاز باشد.

کشت زعفران در مزارعزمان کاشت زعفران در مزارع

هر محصولی باید در زمان مشخصی کاشته شود. اگر از بذر کاشته شده خود عملکرد مورد انتظار را دریافت نمی کنید، بدین دلیل است که بذر را در زمان مناسب نمی کارید. به همین دلیل بهتر است که  برای دریافت  نتیجه درست  حتما بذرها را در زمان مقرر در مزارع بکارید بهترین ماه‌ها برای برداشت زعفران تیر و مرداد است و اواسط تیر ماه بهترین است.

هنگام کاشت زعفران ، یک گودال 6 تا 7 سانتی متری ایجاد کنید و بین دو بنه حدود 10 سانتی متر فاصله بگذارید.

آبیاری کشت زعفران در مزارع

در صورت بارندگی خفیف چند روز پس از کاشت محصول، نیازی به آبیاری زمین نیست. اگر باران نبارد، در طول 15 روز باید دو یا سه بار آبیاری کنید.  لازم به یادآوری است که در هنگام آبیاری نباید هیچ رسوب آبی در مزرعه وجود داشته باشد و در صورت تشکیل رسوبات آب، باید هر چه سریعتر زهکشی را ترتیب داد. اگر به درستی سازماندهی نشوند، محصولات زراعی آسیب خواهند دید.

کشت زعفران در مزارعبرداشت و خشک کردن زعفران

این فرآیند برداشت است که زعفران را به ادویه ای پرهزینه تبدیل می کند طی سه تا چهار ماه پس از کاشت شروع به گلدهی می کند. اگر در ماه ژوئن کاشته شود، در حالت ایده آل، گلدهی آنها تا اکتبر آغاز می شود. برداشت گل باید در اولین ظهور نور در آسمان قبل از طلوع خورشید انجام شود، گفته می شود که گل ها را باید از طلوع آفتاب تا 10 صبح چید.رشته های کلاله به مدت پنج تا شش روز زیر نور خورشید خشک می شوند و سپس در ظروف دربسته بسته بندی می شوند.در مورد خشک کن های خورشیدی به 7-8 ساعت خشک کردن نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: جلبک دریایی برای درخت نارنگی

کلام آخر

در این مقاله شما عزیزان را با شرایط کاشت زعفران در مزارع آشنا کردیم. همانطور که در پاراگراف های قبلی بیان شد شرایط کاشت این ادویه بسیار راحت است اما آنچه که این ادویه را گران می‌کند شرایط برداشت آن است. برای آنکه بهترین نوع زعفران را برداشت کنید حتما قبل از کاشت، از بهترین پیاز های بالای ۱۵ گرم استفاده کنید. قطعا شرایط کاشت زعفران ها در مزارع سخت تر از نوع گلخانه ای آن است. بهتر است هنگام کاشت به شخم زدن زمین و نوع آبیاری این گیاه توجه لازم را داشته باشید. زیرا مهمترین مرحله کاشت آن داشتن یک زمین حاصل خیز بدون هیچگونه آلودگی زیست محیطی است.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]