درخت شیشه شور

درخت شیشه شور یکی از درختان بومی استرالیا است که می تواند در اکثر مناطق جهان رشد کند. هم اکنون این درخت زیبا، در بسیاری از منابع طبیعی و بوستان ها کشت می شود. درخت شیشه شور می تواند تا هفت متر هم رشد کند. شاخه و گل های این درخت رو به پایین و حالت آویزانی دارد و به خاطر نوع شکل گل های آن به آن لقب شیشه شور داده اند.

این درخت در ۱۲ ماه سال، چهار بار گل دهی دارد و گل دهی آن بین ماه های اردیبهشت تا مهر است. گل درخت شیشه شور به رنگ قرمز و زرشکی است و برگ های آن نیز از ضخامت بالایی برخورداراند. بو و رایحه ای که برگ درخت شیشه شور دارد، بسیار نزدیک به بوی لیمو است و عطر بسیار دل انگیزی دارد.

نحوه پرورش و نگهداری از درخت شیشه شور

لازم به ذکر است که درخت شیشه شور این قابلیت را دارد که بتواند در مقابل کم آبی دوام آورد. گرچه این یکی از مزیت های این درخت محسوب می شود اما فاصله های میان آبیاری را به اقتضای این موضوع نباید زیاد کرد و برای رشد بهتر درخت بهتر است در زمان موعد، آن را آبیاری کرد.

درخت شیشه شوربرخی از انواع درخت شیشه شو  می تواند در گلدان نیز کشت شود که معمولا این دسته شیشه شور ها ارتفاع کمتری دارند و می توانند در منزل نیز نگهداری شوند و جلوه ای بی نظیر به فضای هانه ببخشند. این نوع شیشه شور ها نسبت به کم آبی مقاومت کمتری داشته و د برابر استرس های محیطی و دما حساس تر هستند. در هنگام زمستان این شیشه شور ها باید به داخل خانه منتقل شده تا از سرمازدگی در امان بمانند و یا در صورت پرورش به تعداد زیاد، باید در داخل گلخانه، دمای فضا کنترل شود.

بیشتر بخوانید: پاجوش زاموفیلیا

همچنین توجه شود که شیشه شور ها در هنگام زمستان، به آبیاری زیادی نیاز ندارند و در حد مرطوب شدن خاک آن ها، آبیاری کافی است. در هنگام زمستان درخت شیشه شور در حالت استراحت به سر می برد و اگر تفاوتی میان آبیاری آن در تابستان و آبیاری در زمستان گذاشته نشود، درخت پژمرده خواهد شد.

این درخت به طور معمول در دمای ۲۴ درجه سانتیگراد به گل دهی می پردازد و توانایی تحمل دما تا ۱۰ درجه را دارد که البته تعداد کمی از آن ها این ویژگی را دارند و بیشتر آن ها توانایی سرمای زیاد را ندارند. در صورت سرمای زیاد باید از کودهای شیمیایی برای این درخت استفاده کرد تا درخت را از ریزش برگ و پژمرده شدن شاخه ها نجات دهد.

درخت شیشه شور از آنجایی که تمامی درختان و گیاهان برای رشد نیازمند نور هستند، این درخت نیز نیازمند ۶ الی ۸ ساعت در معرض آفتاب است. این نور گیری علاوه بر این که در رشد شیشه شور موثر است، باعث می شود که درخت از مبتلا شدن به بیماری های قارچی نجات یابد. اگر این نوع درخت در محیطی شرجی و مرطوب پرورش می یابد، لازم است که ساعات طولانی تری آن را در برابر نور قرار داد.

انواع درخت شیشه شور

درخت شیشه شور تنها منحصر به یک شکل نیست و انواع مختلفی دارد که هر کدام یک تفاوت کوچک نیز با یکدیگر دارند. خانواده شیشه شور ها یک خانواده ۴۰ تایی است که برجسته ترین انواع این نوع درخت محسوب می شوند. شیشه شور سرخ که در صورت رشد گل های آن به حالت قوس درآمده و از تراکم بسیار بالایی برخوردار است.

گل های این درخت نیز به رنگ زرشکی می باشد. شیشه شور مجنون دومین گونه پرطرفدار این دسته گل ها است که گل های آن رنگ قرمز روشن تری دارند. شکوفه های این درخت بزرگ تر بوده و با رشد به سمت پایین پیش می روند که آویزان شدن گل ها، نمای بسیار جذابی را به محیط می بخشد، برای همین انتخاب بسیار شایسته ای برای کشت در حیاط منزل است. همچنین این گل با نام شیشه شور گریان نیز شناخته شده است.

درخت شیشه شور دسته دیگری از گل های شیشه شور به نام لیمو نیز وجود دارند که ظاهر متفاوت تری نسبت به شیشه شور های قرمز دارند. این گل ها بر خلاف شیشه شور های قرمز به صورت عمودی رشد کرده و به رنگ های سفید و لیمویی موجود هستند. گونه دیگری از شیشه شور ها که تفاوت بیشتری با شیشه شور لیمو دارد، گل آلپ است. این درخت تا ۲ متر رشد کرده و جزء دسته های کوچک درختان شیشه شور قرار دارد. این درخت دارای برگ هایی ظریف است و رنگ گل آن نیز سفید و گاه زرد است. گونه ی محبوب دیگر شیشه شور ها والوم است که ارتفاع آن به ۴ متر می رسد. شاخه های این درخت نیز حالت آویزانی داشته و گل آن در برخی موارد سبز و در برخی قرمز است.

بیشتر بخوانید: کود آنتوریوم

لازم به ذکر است که درخت شیشه شور عمر بالایی دارد و در صورت مراقبت درست، می تواند تا سالیان دراز دوام آورد. حداکثر سن این درخت را ۵۰ سال برآورد کرده اند. در صورت کشت نهال این درخت، ۶ سال بعد درخت گل دهی را آغاز می کند.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]