شرایط نگهداری گل حسن یوسف
گل حسن یوسف یکی از زیباترین گلهای آپارتمانی است که تنوع رنگی بسیار بالایی دارد و میتوانید آن را در رنگهای گوناگونی برای خود تهیه کنید. شرایط نگهداری گل حسن یوسف بسیار راحت است و همین امر نیز موجب شده است افراد زیادی از آن برای جذابتر کردن دکوراسیون منزلشان بهره بگیرند. این گیاه فصلی دارای ساقههایی به شکل چهارگوش است و برگهای بسیار جذابی دارد.
برای نگهداری از گیاه حسن یوسف باید به یکسری نکات مهم توجه کنید، در غیر این صورت ممکن است گیاهتان آسیب ببیند و از بین برود. از این رو اگر میخواهید با نحوه پرورش گیاه زیبای حسن یوسف بیشتر آشنا شوید؛ پیشنهاد میکنیم تا انتهای مطلب همراه ما بمانید.
نحوه نگهداری و شرایط پرورش گل حسن یوسف
-
آبیاری
هنگامی که برای اولین بار گل حسن یوسف را میکارید باید آبیاری را به میزان زیاد انجام دهید تا خاک اشباع شود. اما بعد از آن فقط در صورتی باید به گیاه آب بدهید که خاک خشک شده باشد.
دقت داشته باشید گیاه حسن یوسف باید به میزان کافی آب را دریافت کند اما آبیاری بیش از حد نیز برای آن مناسب نیست و موجب پوسیدگی ریشه خواهد شد. در طول فصلهای گرم سال باید حداقل روزی 1 بار این گیاه را آبیاری کنید، اما بعد از سرد شدن هوا باید میزان آبیاری را تا حدودی کاهش دهید.
-
دما
گیاه حسن یوسف در واقع نوعی گیاه گرمسیری است و به همین علت هم آب و هوای گرم را بیشتر میپسندد. این گیاه میتواند در دماهایی بین 21 الی 37 درجه به رشد خود ادامه دهد و با هوای گرم نیز مشکلی ندارد. اما باید دقت داشته باشید که در برابر سرما دوام نمیآورد و بعد از مدتی از بین میرود. بنابر این به هیچ عنوان گلدان حسن یوسف را در دمای کمتر از 10 درجه سانتی گراد قرار ندهید زیرا از بین میرود.
-
نور
همان طور که گفته شد، شرایط نگهداری گل حسن یوسف، بسیار راحت است و اگر به نکات مهمی که درباره پرورش آن وجود دارد دقت کنید، میتوانید تا مدتها آن را داشته باشید. حسن یوسف به نور غیر مستقیم نیاز دارد و میتواند در سایه رشد خود را بهتر ادامه دهد. به همین علت هم بهتر است آن را در مکانی قرار دهید که دارای سایه است. دقت داشته باشید نور شدید و مستقیم موجب میشود برگ این گیاه بسوزد و رنگ آنها نیز از بین برود.
-
رطوبت
دقت داشته باشید که حسن یوسف برای شادابی، به رطوبت متوسط نیاز دارد. بنابر این بهتر است دقت داشته باشید و رطوبت نسبتاً کافی را برای این گل فراهم کنید.
-
کوددهی
کوددهی به حسن یوسف بهتر است در فصلهای بهار و تابستان، ماهی 1 بار انجام شود. دقت داشته باشید که در فصلهای پاییز و زمستان نباید این گیاه را کوددهی کنید زیرا در این مدت باید گیاه به استراحت بپردازد. دقت داشته باشید بهترین کود برای گل زیبای حسن یوسف، کودهای مایع هستند زیرا این کودها بهتر جذب ریشه میشوند.
کوددهی اگر به صورت صحیح و اصولی انجام شود، گیاهتان بسیار خوش رنگتر و شادابتر خواهد شد. بنابر این بهتر است به جای کودهای شیمیایی، از کودهای غنی و طبیعی بهره بگیرید. یکی از بهترین کودهایی که میتوانید از آن استفاده کنید، کود آلی اسیدهیومیک است. این کود میتواند به بهترین شکل ممکن نیازهای گیاه را تأمین کند و جلوی آسیب رسیدن به آن را نیز بگیرد.
کود اسید هیومیک را میتوانید در 3 نوع؛ گرانوله، مایع و پودری برای گیاهتان تهیه کنید. البته همان طور که گفته شد، بهترین کود برای این گیاه نوع مایع است. کود مایع هیومیک اسید را میتوانید به صورت مستقیم به خاک گیاه اضافه کنید و یا این که آن را به صورت محلول پاشی مورد استفاده قرار دهید.
-
خاک
حسن یوسف برای رشد و نمو به خاکی نیاز دارد که از زهکشی مناسبی برخوردار باشد. بنابر این بهتر است خاک موردنظر را با میزان کافی پرلایت ترکیب کنید تا آب راحتتر تخلیه شود. خاک این گل اگر سبک و غنی باشد، گیاه میتواند بهتر رشد کند و دچار کمبود املاح معدنی و تغذیه نشود.
-
تعویض گلدان
یکی دیگر از شرایط نگهداری گل حسن یوسف، تعویض کردن گلدان است. در واقع مدتی بعد از کاشت این گیاه، باید اقدام به تعویض گلدان کنید زیرا ممکن است فضای کافی برای رشد ریشهها وجود نداشته باشد. بهتر است بدانید اگر ریشه گیاه فضای گلدان را به طور کامل پر کند، رشد گیاه بسیار کاهش مییابد و در برخی مواقع نیز متوقف میشود.
هنگام تعویض گلدان باید احتیاط کافی داشته باشید تا به ریشه گیاه آسیبی وارد نشود. حین تعویض گلدان اگر متوجه گره خوردن ریشه گیاه شدید، بهتر است به نرمی آنها را ماساژ دهید تا گرهها باز شوند و شکل مناسبی به خود بگیرند. اولین بار بعد از تعویض گلدان، باید آب بسیار زیادی به گل بدهید اما دفعههای بعدی بهتر است میزان آبیاری را کمتر کنید. توجه داشته باشید، بهترین زمان برای تعویض گلدان حسن یوسف اوایل فصل بهار است.
-
هرس
حسن یوسف یک گیاه با شاخ و برگهای زیاد است و هر چند وقت یکبار، نیاز به هرس دارد. از این رو بهتر است به صورت برنامه ریزی شده، کار هرس را انجام دهید و ساقههای پایینی آن را حذف کنید. سعی کنید برای هرس این گیاه جذاب، از یک قیچی تیز و تمیز استفاده کنید تا آلودگی و بیماری به آن انتقال نیابد.
همچنین دقت داشته باشید که به شاخههای اصلی و سالم، آسیب نرسانید. زیرا با قطع کردن شاخه اصلی، ممکن است دیگر گیاه رشد مناسبی نداشته باشد و بسیار ضعیف شود.
-
قلمه زدن
برای قلمه زدن این گیاه باید از نیمههای تابستان تا اواخر پاییز قلمههای پایینی ساقه را به اندازه 4 الی 8 سانتیمتر جدا کنید. سپس آنها را در گلدان حاوی خاک غنی و کمپوست بکارید و در مکانی مناسب با نور و دمای مطلوب قرار دهید. دقت داشته باشید که قلمهها برای رشد به خاک مرطوب نیاز دارند و باید رطوبت کافی را برای آنها فراهم نمایید.
تقریباً بعد از گذشت 1 هفته بهتر است گلدان را در معرض نور تابش نور مستقیم خورشید قرار دهید تا قلمهها بهتر ریشه بدهند. بعد از ریشه دادن قلمهها نیز بهتر است آنها را در یک گلدان مناسب بکارید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را مطالعه کنید : اسید هیومیک
مشکلات رایج شرایط نگهداری گل حسن یوسف
- سیاه شدن ساقه
- کم رنگ شدن برگها
- پوسیده شدن ریشه
- زرد شدن برگها
- ریزش برگها
- سوختن برگها
سخن پایانی
مسلما تا این قسمت از مطلب با شرایط نگهداری گل حسن یوسف آشنا شدهاید و میدانید که چگونه باید از آن مراقبت کرد. بنابر این بهتر است به موارد ذکر شده در این مقاله توجه کنید و نسبت به موارد ذکر شده، بیتفاوت نباشید. زیرا با رعایت موارد و نکات مهم، میتوانید مدت زمان بیشتری گیاهتان را سالم نگه دارید.
بدون دیدگاه