قلمه زدن گیلاس

بهترین زمان برای قلمه زدن گیلاس موردی است که به شما امکان افزایش درختان گیلاس را می دهد. از آن جا که گیلاس درختی مقاوم است ، به خوبی هم تکثیر می شود و رشد درختان جدید فقط از کاشت بذر نیست بلکه با قلمه زدن درست میتوان تعداد درختان را افزایش داد. درخت گیلاس در مقابل تکثیر رویشی واکنش خوبی دارد و به راحتی تکثیر می شود و محبوب ترین نوع قلمه زدن گیلاس محسوب می شود که چندین نکته مثبت این روش دارد: سهولت رشد و مراقبت ، حفظ ویژگی های انواع درختان ، رشد سریع و به باردهی رسیدن در سال سوم و مقاومت بالای قلمه های زده شده درخت گیلاس.

بهترین زمان قلمه زدن نهال گیلاس

بهترین زمان قلمه زدن گیلاس در فصل تابستان می باشد و اگر از اصول درست قلمه زدن استفاده کرده باشید می توانید جمعیت درختان گیلاس باغتان را افزایش دهید چرا که گیلاس به قلمه زدن و رشد کردن پاسخ بسیار خوبی می دهد و همچنین بسیار مقاوم است. برای موفقیت در تولید مثل درخت گیلاس نه تنها با شاخه های سبز، بلکه با ریشه های درخت انجام می شود.

شاخه های جوان و سالم برای تولید مثل مناسب هستند، سریع رشد میکنند و به راحتی با شرایط جدید سازگار می شوند. قلمه های سبز به این خاطر سبز گفته می شوند که از درست جوان یک ساله بریده می شوند و در قسمت آپیکال هنوز رنگ سبز را دارند و به رشد فعال خود به سرعت ادامه می دهند.

قلمه زدن گیلاس

قلمه های سبز در اواخر بهار و یا تابستان برداشت می شوند، شاخه های به طول 9 الی 12 سانتی متر از شاخه های قوی و سالم قلمه زده می شوند و باید روی هر قلمه زده شده سه یا چهار عدد جوانه باقی بماند. برای برش دادن هم ابتدا یه برش مستقیم به عمق پنج میلی متر از قسمت زیرین زده می شود، سپس برش دیگر با زاویه مایل از کلیه فوقانی زده می شود و این شاخه های سبز زده شده برای قلمه های تابستانی بسیار مناسب و ایده آل هستند.

بیشتر بخوانید: همه چیز در رابطه با درخت گردو و علل بار ندادن آن

نحوه پرورش گیلاس از قلمه زده شده در تابستان

فصل تابستان فصلی ایده آل برای گیلاس و پرورش دادن آن می باشد چرا که در این فصل امکان کاشت مستقیم یک شاخه گیلاس را در زمین دارد و پس از یک الی دو فصل نهال کوچک را به یک مکان ثابت انتقال دهید. و این نکته را در نظر داشته باشید که قبل از قطع قلمه ها درخت گیلاس باید کاملا آبیاری شده باشد تا بافت درخت کاملا با رطوبت اشباع شود. بعد از چند روز چندین قلمه 12 سانتی متری را از شاخه های درخت قطع کنید و سپس داخل آب تمیز قرار دهید. در تابستان با توجه به داشتن امکان کاشت مستقیم در زمین ، خاک باید مقوی باشد و کود ازت ، سوپر فسفات و خاکستر اضافه شود. بعد از اضافه کردن موارد بالا به خاک ، شاخه قلمه زده شده را در بستر و با مقدار زیادی آب و پوشاندن آن با یک شیشه و یا پلاستیک رطوبت بالا ایجاد کنید.

تولید مثل قلمه ها در ماه ژوئن توصیه می شود و تا ماه سپتامبر ریشه دهی مناسبی خواهند داشت. در زمستان باید آنها با شاخه های صنوبر و یا گیاهان دیگر پوشیده شوند و تا سال یا فصل دیگر به یک مکان ثابت و دائمی انتقال داده شوند.

قلمه زدن گیلاس

نکات مهم برای مراقبت از قلمه های گیلاس

تکثیر با قلمه محبوب و معروف است چرا که برای باغبان دردسر و مشکل خاصی ندارد ، در این قسمت چند نکته برای تکثیر بهتر قلمه ها به شما مخاطب عزیز بگوییم.

  • آبیاری

گیلاس درختی نسبتا مقاوم در برابر کم آبی و خشک سالی است ، اما قلمه های جوان نیاز به رطوبت بالایی دارند. بنابراین خاک در یک ظرف بسته و یا در گلخانه باید رطوبت زیادی داشته باشد و یا در باغ باید رطوبت کمی را دارا باشد و در عین حال جلوگیری از رطوبت بیش از حد و آبیاری زیاد هم مهم است چرا که اگر آبیاری زیاد صورت بگیرد ممکن است ریشه ها پوسیده شوند.

  • پانسمان کردن قلمه ها برای تکثیر سریع

قلمه های گیلاس به طور مرتب هر دو هفته باید کود دهی شوند. پانسمان کردن آن با سوپر فسفات ، نمک پتاسیم ، نیتروژن و نیترات آمونیوم به ویژه برای رشد شاخه ها بسیار مهم است که باعث رشد سریع تر شاخه و برگ ها می شود. کود ها همراه با آبیاری با قسمت زیرین خاک و در نتیجه به ریشه ها می رسند ، همچنین می توان قسمت روی زمین را اسپری کرد.

  • محافظت از قلمه ها

برای ماه های اولیه جوانه زنی قلمه اگر در مورد یک قلمه صحبت کنیم، قلمه ها معمولا با بسته بندی پلاستیکی و یا شیشه ای پوشیده می شوند که یک پناهگاه شفاف باعث نگهداری از میکرو آب ها و هوای پایدار در آن محفظه مراقبتی می شود.تغییرات ناگهانی برای قلمه های جوان بسیار خطرناک است اگر چه هر از چند گاهی باید این پوشش محافظتی برداشته شود تا گیاه اکسیژن دریافت کند.

قلمه زدن گیلاس

  • نور

یکی دیگر از عوامل مهم در نگهداری از قلمه های جوان ، رسیدن نور کافی است. وجود نور مستقیم آفتاب حداقل روزی 6 الی 8 ساعت ضروری و لازم است و مکان هایی که دارای مور ضعیف هستند، یا باردهی ندارد و اگر دارند کم است و ترش مزه. در واقع برای شیرین شدن گیلاس نور آفتاب ضرورت خاصی دارد.

بیشتر بخوانید: کاشت هسته گیلاس

سخن پایانی

برای تکثیر گیلاس ابتدا باید آن را در فصل مناسب و در دمای مناسب از شاخه های سالم و جوان قلمه بزنید و تولید مثل کنید که فصل مناسب برای این کار انتهای بهار و یا در تابستان است. مزیت قلمه های گیلاس این است که به سرعت و بدون دردسر  تکثیر می شوند. نکات قلمه زدن را باید به خوبی رعایت کنید چرا که این شاخه ها حساس هستند و اگر به درستی قطع نشوند نتیجه مطلوب را در بر ندارد. این امکان که در فصول دیگر هم قلمه بزنید وجود دارد مثلا در پاییز که ابتدا باید ساقه را در خانه و در دمای اتاق قلمه بزنید و جوانه بزند.

اگر چه ریشه درختانی با سن بالاتر هم برای تکثیر جواب گو است اما بهتر است از شاخه های جوان و سبز برای این کار بهره بگیرید تا بهترین نتیجه را به شما ارائه دهد و جمعیت مد نظرتان در باغ و یا گلخانه ای که دارید را افزایش دهید و به درامد مناسبی برید. رعایت نکات گفته شده در بالاتر این مقاله مثل رعایت اصول قلمه زدن ، آبیاری ، نور ، پانسمان و خاک مقوی به شما در تسریع این امر می تواند کمک کننده باشد.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]