کود باقلا

کود باقلا

جهت دریافت برنامه غذایی و کود باقلا از بالای همین صفحه با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

باقلا سبز از جمله گیاهان پرطرفداری است که در همه جای دنیا خصوصا در کشور عزیزمان ایران بسیار پرطرفدار است و به دلیل طعم خوشی که دارد می تواند در بسیاری از غذاهای روزانه ی ما عرض اندام کند و با خواص بیشماری که دارد گزینه ای بسیار مناسب برای کشت محسوب می شود.

این گیاه پرطرفدار که در دسته ی نخود فرنگی ها قرار می گیرد، پس از یک سال می تواند شروع به محصول دهی کند و تلاش شما را به ثمر و نتیجه برساند.

لازم به ذکر است گیاه باقلا از جمله گیاهان علفی شکل است که رویش آن با برگ هایی که نسبت به اصل گیاه کمی درشت هستند می روید و همانطور که همه ی شما دیده اید در داخل یک پوشش کرک دار قرار دارد که از جمله مزایای این گیاه برای کمتر آسیب دیدن آن است.

کود باقلا
کود باقلا

پرورش و رشد گیاه باقلا

این گیاه ارزشمند و بسیار خوشمزه در فصول سرد سال خود را نمایان می کند و صد البته توانایی بالایی در رابطه با سرما دارد که می تواند خود را تا دمای منفی 3 درجه نیز از سرما محفوظ کند.

اگر قرار است باقلا را در منطقه ی بسیار سرد زیر کشت ببرید بهتر است قبل از شروع فصل پاییز یا اوایل این فصل اقدام به اینکار نمایید و در صورتی که مکان کشت این گیاه مکانی معتدل تر است در اوایل زمستان می توانید شروع به کاشت این محصول کنید.

در هر صورت برای کشاورزان و زارعانی که تمایل دارند به کشت باقلا بپردازند، یا شما برای بخش کوچکی از باغچه ی خود دلتان می خواهد فضایی از آن را به این گیاه اختصاص دهید، می توانید از دستورالعمل های ارائه شده در این مطلب استفاده نمایید و محصولی درجه یک را از زیر کشت به مرحله ی عمل برسانید.

هماهنگی یا عدم هماهنگی با حبوبات؟

از آنجا که این محصول با حبوبات تقارن هایی دارد و در بسیاری از موارد مشاهده می شود که آفت های یکسانی بین این 2 محصول وجود دارد، باید بدانید بهتر است در خاکی که به کشت حبوبات پرداخته می شود باقلا را تا مدت 3 الی 5 سال اضافه نکنید تا محصولی بکر و یکدست داشته باشید.

به میزان آبیاری باقلا دقت نمایید!

درست است که آبیاری باقلا به شرایط مختلف جوی، بنیان خاک، وضعیت آب و هوای آن منطقه و سایر موارد ارتباط دارد اما در مجموع گیاه باقلا به شدت نسبت به رطوبت حساس است و باید مراقب شرایط آبدهی آن باشید.

آبی که به گیاه باقلا می رسد نباید شور باشد و این شوری موجب می شود که گیاهتان از درون دچار ضعف شود و در نهایت محصول مناسبی را برداشت نخواهید کرد.

در انتها باید به این موضوع اشاره نماییم که آبیاری زیاد گیاه باقلا باعث نابودی و پوسیدگی آن می شود و باید هر زمان که گیاه را تشنه دیدید یا احساس کردید خشکی در بطن گیاه وجود دارد اقدام به آبیاری نمایید.

دمای نگهداری از گیاه باقلا

همانطور که گفتیم باقلا یک گیاه نسبتا سردسیری است و دمای مورد نیازش دماهای خنک است.

پس باید دقت داشته باشید در مراحل مختلف کاشت علی الخصوص زمانی که محصول در حال گل دادن است هوا را خنک نگه دارید و صد البته خاک را دائما از رطوبت خالی کنید.

اگر کاشت باقلا را در فضایی کوچک انجام می دهید باید تهویه ای مناسب برای تخلیه ی رطوبت در نظر بگیرید و در صورتی که در زمین های زراعی بزرگ قصد انجام چنین کاری را دارید بهتر است کاملا قبل از کاشت به خشک بودن خاک زمین زراعی آگاهی داشته باشید و تخلیه ی رطوبتی را با دقت انجام دهید که بذر مناسبی در خاک بکارید.

کود باقلا
کود باقلا

کود دهی گیاه باقلا

مانند سایر گیاهان و میوه ها، یکی از مهم ترین بخش هایی که درباره ی گیاه باقلا می توان به آن اشاره کرد کود این گیاه است.

گیاه باقلا برخلاف بسیاری از هم رده های خودش نیازی به کودهای سرشار از ازت ندارد!

اما در برخی شرایط با توجه به وضعیت جوی و اقلیمی، به طور میانگین در هر هکتار از 20 کیلوگرم ازت در کود این گیاه استفاده می شود.

برای استفاده از کودهای فسفاته درمورد گیاه باقلا حواستان باشد که این گیاه نسبت به قاطی شدن این کود با بنیان خاک واکنش شدیدی نشان می دهد و بهتر است آن را با اصل خاک قاطی نکنید.

برای استفاده از کودهای فسفاته در این گیاه باید آن را به صورت مداری و ممتد زیر باقلا با فاصله و البته قبل از کشت قرار دهید.

برای بهره گیری از کودهای دامی مانند کود گوسفندی و کود مرغی نیز بهتر است آن ها را کمی دور از اصل گیاه در خاک بگذارید و پس از آن کود دامی را با حدود 4 الی 6 سانت خاک بپوشانید و پس از آن بذر باقلا را قرار دهید و مجددا روی آن را با خاک کاملا پوشش دهید تا گیاه محفوظ بماند و بذر پس از استراحت و تغذیه ی مناسب شروع به رشد کند.

برای اینکه خیالتان از بابت کود دهی برای گیاه باقلا راحت باشد بهتر است در خاک هایی که کاملا سلامت هستند از کود فسفات در هر هکتار به میزان 70 کیلوگرم و کود پتاس در هر هکتار به طور میانگین 40 کیلوگرم مصرف شود.

یک روش دیگر برای کود دهی گیاه باقلا

یکی از روش هایی که زارعان بزرگ برای کوددهی باقلا به کار می برند این است که پس از اطمینان از حاصلخیزی، نبودن رطوبت و خشکی خاک، به میزان 1 به 10 در هر قسمت از زمین زراعی کود دامی اضافه می کنند و پس از آن برای شروع کشت بذر،یک پنجم نسبت به هر قطعه از زمین زراعی ازت خالص به خاک می افزایند و در حدود یک نیم فصل بعد مجددا ازت را به صورت سبک به خاک می افزایند.

این روش با افزودن فسفات آمونیم و کود پتاس در هر مرحله تکامل می یابد.

این گزینه یکی از روش های حرفه ای کود دهی گیاه باقلا است که اگر با دقت عمل و به صورت کاملا حرفه ای انجام شود، محصولی 100 درصد عالی و با کیفیت به شما خواهد داد.

کود باقلا
کود باقلا

باقلا در چه زمانی برداشت می شود؟

پس از تمامی مواردی که گفته شد سوالی که پیش می آید این است که این گیاه زیبا و بسیار خوشمزه در چه زمانی قابل برداشت است؟

این موضوع بستگی به این دارد که شما هدفتان برای برداشت باقلا چیست؟

آیا می خواهید باقلا خشک داشته باشید یا تصمیم دارید باقلای تازه برداشت کنید؟

اگر قصد دارید گیاه باقلا را به صورت تازه برداشت، استفاده یا ارائه نمایید باید اجازه دهید باقلا به طور کامل در پوشش خود رشد کند و زمانی که گیاه به رشد طبیعی خود رسید آن را برداشت کنید.

اما اگر دوست دارید به یک باقلا خشک مرغوب دست پیدا کنید باید اجازه دهید که گیاه کاملا روی بوته ی خود خشک شود و بعد از اطمینان از خشک شدن آن محصول را برداشت نمایید.

با تشکر از توجه شما آل کود

4.6/5 - (5 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]