کود بور مایع

کود بور مایع

بور به عنوان عنصر نیمه فلز موجود در جایگاه گروه ۱۳ ام جدول تناوبی، از عناصر بسیار اساسی در روند رشد و رویش گیاهان به شمار می رود و قریب به تمامی محصولات زراعی به آن به عنوان ماده مغذی ضروری نیاز مبرم دارند؛ از جمله نقش های مهم عنصر بور می توان به شرکت در فعالیت های حیاتی داخل گیاه مانند تقسیم سلولی، ترمیم نمودن بافت گیاه نظیر آوندی، تنظیم روند هدایتی و مقدار آب درون گیاه و …می باشد که در ادامه به طور کامل عرض خواهم کرد. راه تامین میزان کافی و موردنیاز گیاهان به عنصر بور از طریق افزودن کود مایع بور به عنوان ماده مغذی و تقویتی جهت رشد محصولات می باشد که در این راستا در ادامه مقاله شما را بیشتر با کود بور مایع آشنا خواهم نمود و از مزایا و اثرات آن مطالب مهم و مفیدی در اختیار شما همراهان گرامی قرار خواهم داد.

ابتدا نظر شما را به اهمیت عنصر بور جلب می نمایم:

بور از عناصر ریز مغذی یا کم مصرفی می باشد که گیاهان به مقادیر کمی از آن نیاز دارند اما همین مقدار کم بایستی وجود داشته باشد و در صورت کمبود از طریق کود بور مایع تامین گردد در غیر این صورت با توجه به نقش اساسی عنصر بور در روند رشدی گیاهان، سبب اختلال در عملکرد سلول های گیاهی می گردد.

نوک ساقه و ریشه ی گیاهان جهت رشد خود به عنصر بور بسیار نیاز دارند و همانطور که در بخش مقدمه اشاره ای کوچک به نقش بور در فعالیت های حیاتی شد، گیاهان برای تکمیل فرآیندهایی مانند تقسیم سلولی در بافت های مختلف، تولید جوانه در برگ ها و گل، ترمیم بافت های آسیب دیده آوندی، تولید قند و ساخت و ساز مواد هیدروکربن دار و انتقال آنها به بخش های در حال مصرف همه و همه به عنصر بور نیاز دارند.

عنصر بور هم چنین در انتقال کلسیم به بخش های مختلف گیاه و متعال کردن نسبت کلسیم به پتاسیم و ساخت پکتین موجود در دیواره سلولی نقش مهمی ایفا می کند. بور عمل گرده افشانی را بهبود می بخشد و در ساختار های تولید مثلی گیاهان نقش مهمی ایفا می کند به گونه ای که در صورت نبود یا کمبود آن آسیب جدی به این ساختار ها وارد خواهد شد.

کود بور مایع
کود بور مایع

نقش و اهمیت کود بور مایع

کود بور مایع به تامین عناصر بور موردنیاز محصولات زراعی و باغی می پردازد و می توان آن را با انواع سموم و کود های شیمیایی بدون ایجاد اختلال در جذب و عملکرد آن ها به کار برد؛ کود بور مایع می تواند به صورت محلول پاشی یا آبیاری در دسترس ریشه، برگ و اندام های گیاه قرار گیرد و آنها را از فواید بی نظیر خود بهره مند سازد.

کود بور با دارا بودن درصد بالایی از عنصر بور برای بهبود کمی و کیفی محصولات از ترکیبات پر اهمیت به شمار می آید و استفاده از آن در زمان گرده افشانی سبب انجام بهتر این عمل و تولید میوه های فراوان و خوش فرم می گردد در نتیجه ارزش بازار پسندی و اقتصادی آنها بیشتر می شود. کود بور نه تنها میزان گلدهی درختان میوه و دیگر محصولات را بالا می برد، بلکه از ریزش گل و میوه جلوگیری می نماید.

این ترکیب هم چنین سبب خوش طعم شدن میوه ها و انتقال قند از برگ به سمت میوه خواهد شد و رشد و نمو محصولات کشاورزی را افزایش می دهد به گونه ای که در پایان فصل برداشت میوه ها، سبزیجات و صیفی جات زیاد با کیفیت عالی به فروش خواهد رسید.

 در پیرامون میزان مصرف کود بور مایع اشاره ای به این نکته داشته باشم که مقادیر مصرفی برای محصولات مختلف متفاوت بوده و هم چنین بایستی ابتدا از کارشناسان مربوطه میزان و نحوه آن را بپرسید زیرا شرایط آب و هوایی و خاک مناطق مختلف متفاوت بوده و این امر امکان توصیه یکسان را از بین می برد. نکته مهم دیگر این است که استفاده منظم کود مایع بور را از یاد نبرید تا اثر مثبت آن هم چنان پایدار بماند.

اثرات کود بور مایع

۱)جذب سریع و آسان توسط گیاه هم چنین انتقال و حمل موثر آن داخل اندام و بافت های گیاه

۲)بهبود عملکرد مریستم گیاه از طریق رشد و گسترش آن

۳)بالا بردن میزان سوخت و ساز در کربوهیدراتها

۴)کمک به بهبود ساخت نوکلئیک اسید

۵)کمک به گرده افشانی بهتر و افزایش جوانه زنی در درختان میوه

۶) تنظیم مقادیر آب مصرفی توسط سلول ها

نشانه های کمبود بور در گیاهان

هرچند بور عنصری کم مصرف برای گیاهان به حساب می آید اما کمبود آن در گیاهان عوارض بسیار بدی مانند: بد فرم و شکل شدن برگ ها، مشاهده ترک و پوسیدگی در محصولات به ویژه میوه، کاهش رشد و کمی میوه ها، کاهش رشد جوانه های انتهایی، ضخیم و لوله ای شدن برگ ها و در صورت عدم کنترل مرگ سلولی را در پی خواهد داشت. گفتنی است به دلیل اینکه عنصر بور از عناصر غیر متحرک در گیاهان به حساب می آید، کمبود آن بیشتر در برگ های جوان ظاهر می شود.

دلایل کمبود بور

-بالا بودن میزان پی اچ خاک

-عدم تعادل عناصر و وجود مقادیر بالایی از ازت و کلسیم در خاک

-نرم بودن خاک و خشکسالی های پی در پی

-سرمای بیش از حد هوا و رطوبت بالا

کود بور مایع
کود بور مایع

راه تشخیص کمبود عنصر بور

موثر ترین روش جهت تشخیص کمبود بور انتخاب برگ های جوان برای آزمون برگی می باشد که بهتر است پس از خشک شدن برگ جوان به تجزیه و تحلیل آن اقدام نمود. سطح حدودی متعادل بور موجود در گیاهان عددی بین ۲۵ تا ۷۵ ppm   می باشد. در صورت کمبود بور مناطق مریستمی رشد خود را از دست می دهند و عمل تولید مثل با مشکل جدی روبرو خواهد شد. شایان ذکر است گیاهان مختلف علائم متفاوتی از خود بروز می دهند به عنوان مثال کمبود بور در گلابی سبب ایجاد رگه های قهوه ای در میوه گلابی می گردد.

سخنان تکمیلی:

با توجه به کاربرد هایی که از کود بور مایع در رشد و تولید مثل گیاهان و نقش پر رنگ آن در نقاط مریستمی، گرده افشانی و …گفته شد، کشاورزان محترم می توانند از مزایای بی شمار آن بهره مند شوند تا در نهایت محصولات پر باری را برداشت کنند و از نتیجه نهایی خوشنود گردند.
شرکت آلکود ارائه دهنده انواع کود های شیمیایی و کود های طبیعی مانند کود مرغی ، کود جلبک دریایی و کود هیومیک اسید و غیره در ایران است جهت تهیه کود مناسب با ما تماس بگیرید.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

5/5 - (3 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]