پپرومیا ابلق

نگهداری پپرومیا ابلق

پپرومیا ابلق گیاهی تزئینی با تنوع رنگ بالا و برگ های گوشتی، نیمه گوشتی و ضخیم با تعداد زیاد می باشد که منشا آن به آمریکای جنوبی بر می گردد؛ دلیل قرار گرفتن واژه پپرومیا به همراه اسم این گیاه، به این بر می گردد که از خانواده فلفل ها می باشد. ابلق در مناطق گرمسیر بر روی تنه درختان و زیر آن ها شروع به رویش می کند و تا کنون حدودا ۱۶۰۰ گونه از آن کشف شده است؛ با وجود این تعداد گونه شناسایی شده، از گیاهان با تنوع به حساب می آید. در ادامه این مقاله پس از نگاه اجمالی به بخش های مختلف پپرومیا ابلق و معرفی کامل آن، در مورد نگهداری موثر آن اطلاعات ارزشمندی در اختیارتان قرار خواهیم داد؛ پس اگر همیشه سبز و سرحال بودن ابلقی تان مهم است، تا انتها ما را همراهی بفرمایید.

ساختار و رنگ پپرومیا ابلق:

این گیاه به رنگ های سبز، قهوه ای، قرمز، مشکی و … دیده میشود و شکوفه هایی به رنگ های سفید و سبز دارد که در اواخر بهار ظاهر شده و تا اوایل پاییز باقی می مانند؛ ارتفاع ابلق ۲۵ سانتی متر بوده و به ندرت از ۳۰ سانتی متر فراتر می رود. نوک برگ های ابلقی به طور معمول صاف بوده و به شکل وارونه و بیضی دیده می شوند.

نگهداری از پپرومیا ابلق:

این گیاه بسیار زیبا به عنوان بخشی از دکوراسیون منازل بکار می رود و در کنار دیگر گیاهان ظاهر جذاب و خوشگلی به خانه ها هدیه می دهد؛ ابلقی در کنار زینتی بودن، فایده موثر دیگری دارد و به عنوان تصفیه کننده هوای خانه بکار می رود به طوری که قادر است ترکیب مضر فرمالدئید موجود در هوا را به میزان ۴۷ درصد کاهش دهد.

عملکرد موثر و شاداب بودن گیاه پپرومیا ابلق در تمام طول سال، توجهات ویژه شما و آگاهی از محل نگهداری، تغذیه منظم، آبیاری و … را می طلبد.

کود محرک ریشه زایی چیست؟

محل نگهداری پپرومیا ابلق:

در باب موضوع محل مناسب جهت نگهداری ابلق، ابتدا بدین موضوع توجه شما را جلب می کنم که اگر ابلقی شما دارای برگ های سبز رنگ و گونه سبز می باشد، نبایستی در معرض نور مستقیم خورشید باشد زیرا نیاز نوری آن کم بوده و بهترین مکان پشت پرده پنجره ها در معرض نور غیر مستقیم است.

در مورد گونه های با رنگ های مختلف نیز باید بدانید درست است که به نور بیشتری نیاز دارند اما نباید در مقابل نور سوزان و مستقیم خورشید نگهداری شوند؛ گستره دمایی مناسب برای نگهداری ابلقی دمای بین ۱۸ تا ۲۳ درجه سانتی گراد بوده و قرار گرفتن در دمای پایین تر از ۱۵ درجه برای رشد آن اثر منفی دارد.

اگر می خواهید ابلقی تان را در فضای خارج از منزل در فصل تابستان نگهداری کنید، دقت داشته باشید در محل سایه وار قرار داده شود.

پپرومیا ابلق

خاک بستر پپرومیا ابلق:

جهت سالم ماندن و پیشگیری از آسیب به ریشه ابلقی، نبایستی رطوبت ریشه ها زیاد باشد تا ریشه ها از پوسیدگی در امان بمانند؛ شن و ماسه و زغال سنگ بستر مناسبی جهت نگهداری پپرومیا ابلق محسوب می شود که به حفظ هر چه بهتر مواد معدنی خاک و جلوگیری از مرطوب شدن زیاد خاک کمک می نماید. برای زهکشی مناسب گیاه ابلقی از گلدان دارای این ویژگی استفاده نمایید؛ در نظر داشته باشید زمان تغییر گلدان فصل بهار می باشد.

آبیاری پپرومیا ابلق:

جهت آبیاری بایستی از خشک بودن سطح خاک ابلقی اطمینان پیدا کنید؛ این گیاه برای مدت کوتاهی تحمل کم آبی را دارد و بستر پرورش آن بهتر است نه خیلی خشک و نه خیلی مرطوب باشد. آب موردنیاز برای آبیاری آن در حد خیلی کم و ولرم بوده و حتی از آب شیر نیز می توانید برای این کار بهره بگیرید؛ البته اجازه دهید آب شیر چند ساعتی در دمای اتاق بماند. جهت حفظ رطوبت برگ ها می توانید هر از گاهی آب اسپری نمایید.

کوددهی پپرومیا ابلق:

در سال اول کاشت این گیاه نیازی به کود دهی نمی باشد اما در سال های بعد در یک برنامه ۴ هفته یک بار از فروردین تا مرداد ماه بهتر است از کود های مناسب بهره مند گردد؛ بدیهی است در استفاده از کود ها نباید زیاده روی صورت گیرد زیرا منجر به آسیب رساندن به ابلقی خواهد شد.

هرس:

چون پپرومیا ابلق از رشد زیادی برخوردار نمی باشد، نیازی به هرس کردن ندارد و کافی است برگ های زرد و خشکیده آن را دور بیندازید تا جلوه زیبا و زینتی خود را حفظ کند.

راه های افزایش محصول درخت گردو

تعویض گلدان:

پس از چندی بستر پپرومیا ابلق ضعیف شده و بهتر است پس از گذشت ۲ الی ۳ سال نسبت به تعویض گلدان آن اقدام نمود؛ زمان مناسب برای تعویض گلدان در فصل بهار و ماه های فرودین و اردیبهشت می باشد. ریشه گیاه ابلق کوتاه بوده و نیازی به خریداری گلدان بزرگ جهت نگهداری آن ندارید گلدان دارای سوراخ جهت زهکشی و اندازه متوسط برای آن ایده آل می باشد؛ پپرومیا ابلق را به همان شکلی که در گلدان قدیمی قرار گرفته بود، در گلدان جدید قرار دهید.

نکات مهم در نگهداری پپرومیا ابلق که ممکنه به حل نگرانی تان کمک کند:

۱)اگر صبر کرده اید تا رنگ برگ ها از حالت رنگ پریدگی در بیاید ولی نتیجه ای نداشته و رشد گیاه متوقف و برگ ها کم رنگ و گیاه بی حال شده، حتما بو کود های مخصوص نسبت به تامین مواد مغذی آن اقدام نمایید.

۲)در صورت مشاهده کردن تار عنکبوت در زیر برگ ها و زرد شدن آن ها، بدانید کنه ریز قرمز به صورت پنهانی اثر خود را بر گیاه می گذارد لذا هر دو هفته یک بار سم پاشی را در دستور کار خود قرار دهید.

۳)اگر شاهد کپک خاکستری بر روی گیاه تان هستید، بهترین کار انتقال به محل گرمتر می باشد.

۴) برگ های گیاه تان خم شده و شما ناراحت هستید؟ نگران نباشید گیاه فقط به آب نیاز دارد پس غبار پاشی و آبیاری به اندازه را انجام دهید زیرا هوای اطراف پپرومیا ابلق نیز خشک شده است.

۵) اگر می بینید ساقه یا برگ گیاه سیاه شده بدانید مشکل از آبیاری بیش از حد شماست پس تا خشک شدن کامل سطح خاک دست به آبیاری نزنید.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

5/5 - (2 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]