آنغوزه

آنغوزه گیاهی بسیار مفید است که ویژگی‌های خاصی دارد و نگهداری از آن نیز اصلا کار سختی نیست. این گیاه کاربردهای مختلفی دارد و امروزه افراد از آن در زمینه‌های گوناگونی بهره می‌گیرند. ریشه‌های این گیاه قطر نسبتاً زیادی دارند و به‌ صورت گوشتی هستند. برگ‌های آن نیز به‌ شکل غباری و بریده شده هستند و ساقه بلندی دارند.

اگر شرایط لازم برای رشد گیاه فراهم باشد، ارتفاع ساقه آن می‌تواند به 2 متر هم برسد. این گیاه دارای گل‌هایی زرد رنگ به‌ صورت چتری هستند و میوه‌هایی قهوه‌ای یا سیاه رنگ دارند. در هر صورت اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره نحوه پرورش این گیاه جذاب و مزایای آن به دست آورید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مطلب همراه ما بمانید.

نحوه کاشت و پرورش آنغوزه

اگر قصد کاشت این گیاه مفید را دارید و می‌خواهید آن را پرورش دهید، بهتر است بدانید که قبل‌ از هر چیزی باید بذر آن را تهیه کنید. بعد از خریدن بذر باید در فصل پاییز یا اوایل فصل بهار، اقدام به کاشت کنید و کارهای لازم را انجام دهید. به‌ طور معمول مقاومت آنغوزه بسیار بالاست و می‌تواند در شرایط مختلف به رشد خود ادامه دهد اما باید حتما نور و آب کافی در اختیار آن قرار دهید تا بتوانند بدون مشکل به رشد خود ادامه دهد.

دقت داشته باشید اگر رطوبت برای گیاه به میزان کافی نباشد، ممکن است اصلا جوانه‌زنی مشاهده نکنید و بذر‌تان هم از بین برود. پس‌ از آماده کردن بذر، باید یک گلدان مناسب تهیه کنید و داخل آن را با استفاده از خاک حاصلخیز و غنی پر کنید.

به‌ طور معمول می‌توانید کشت این گیاه مفید را در باغچه منزل، گلخانه و یا زمین‌های کشاورزی نیز انجام دهید اما بهتر است ابتدا بذر را در گلدان بکارید و اگر خواستید، بعد از مدتی گیاه را به زمین اصلی منتقل کنید. هنگامی‌ که بذر را در گلدان قرار دادید، باید با استفاده از مقداری خاک روی آن را بپوشانید و سپس کار آبیاری را انجام دهید.

بعد از آن نیز بهتر است گلدان‌تان را در مکانی پرنور قرار دهید و مرتب به آن آب بدهید. در واقع با انجام دادن این کار، کمک می‌کنید بذرتان به‌ خوبی شروع به جوانه زدن کند و رشد آن دچار اختلال نشود. در آخر نیز اگر قصد داشتید گیاه‌تان را به زمین اصلی انتقال دهید، باید مواظب باشید به ریشه‌های آن آسیب وارد نشود زیرا ممکن است دیگر گیاه رشد نکند.

بیشتر بخوانید: جلبک دریایی برای درخت زرد آلو

زمان برداشت آنغوزه

به‌ طور معمول برداشت شیره آنغوزه در سنین 5 الی 7 سالگی انجام می‌شود و شما می‌توانید در فصل زمستان یا بهار، به سادگی این کار را انجام دهید. البته اگر با نحوه برداشت محصول این گیاه آشنایی ندارید، بهتر است از افراد باتجربه بخواهید تا به شما کمک کنند.

آنغوزه

انواع شیره آنغوزه

  • شیره اشکی

این نوع شیره بسیار تمیز است و هیچ‌ گونه خاک و ناخالصی در آن وجود ندارد. رنگ این شیره، زرد مایل به قهوه‌ای است و شفافیت بسیار زیادی دارد. از لحاظ ابعاد نیز می‌توان گفت این شیره به‌ اندازه‌ یک فندق است. به طور معمول اگر آن را در معرض جریان هوا قرار دهید، خیلی سریع دچار تغییر رنگ می‌شود و رنگ آن مقداری تیره خواهد شد.

  • شیره توده‌ای

شیره توده‌ای نیز یکی دیگر از شیره‌های این گیاه است. در این نوع شیره، مخلوط‌هایی از خاک، برگ و.. نیز وجود دارد زیرا کار جمع‌ آوری آن را با بی‌دقتی انجام می‌دهند. طعم این گیاه نیز تلخ است و بوی خیلی تندی هم دارد.

مهم ترین مزایای آنغوزه برای سلامت و درمان

  • شما می‌توانید به جای مصرف داروهای شیمیایی مضر، به راحتی از آنغوزه برای درمان بیماری‌های سندرم روده تحریک‌ پذیر، نفخ شکم و دل‌درد استفاده کنید و خیلی سریع بیماری را درمان کنید.
  • این گیاه مفید به تسکین اختلالات تنفسی مانند سرفه‌های خشک، آسم، گرفتگی صدا، برونشیت و… کمک زیادی می‌کند.
  • اگر به‌ دنبال یک روشن‌ کننده پوست طبیعی هستید و می‌خواهید آکنه، خال‌های تیره و چربی پوست را از بین ببرید، بهتر از این گیاه بهره بگیرید و پوست خود را درخشان و شفاف کنید.
  • با کمک این گیاه می‌توانید خون خود را رقیق کنید و سطح فشار خون را نیز تا حدود زیادی کاهش دهید. در نتیجه نیز از تشکیل لخته خون جلوگیری خواهید کرد و از حمله‌های قلبی نیز در امان خواهید بود.
  • از دیگر مزایای این گیاه می‌توان به درمان کمردرد اشاره کرد. در واقع شما می‌توانید با استفاده از این دارو گیاهی، جریان خون را بهبود ببخشید و درد را تا حدود زیادی تسکین دهید.
  • با استفاده از شیره این گیاه مفید می‌توانید یک پادزهر طبیعی برای درمان جای نیش حشرات درست کنید و به‌ راحتی مورد استفاده قرار دهید.
  • اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که بر روی پوست‌تان آکنه و لکه وجود دارد، بهتر است با استفاده از گیاه به راحتی آن‌ها را درمان کنید.
  • آنغوزه به نرمی و درخشان کنندگی مو بسیار کمک می‌کند، بنابر این اگر موهایی خشک و آسیب‌دیده دارید بهتر است با استفاده از این گیاه به سادگی لطافت را به موها ببخشید.
  • برای درمان یبوست و اسهال نیز می‌توانید از این گیاه مغذی کمک بگیرید زیرا ساختار آن به‌ گونه‌ای است که تمام اختلالات مربوط به دستگاه گوارش را درمان می‌کند.
  • به‌ عنوان یک آنتی بیوتیک و ضد ویروس نیز می‌توانید از آن استفاده کنید و سیستم ایمنی بدن را بسیار تقویت کنید.
  • به‌ طور معمول در حال حاضر داروهای گیاهی زیادی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای کاهش اختلالات عصبی و درمان اضطراب کمک بگیرید اما این داروی گیاهی مزایای زیادی دارد و به درمان افسردگی، تشنج، استرس و نوسانات روحی نیز کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: جلبک دریایی برای هندوانه

سخن پایانی

همان طور که متوجه شدید؛ آنغوزه مزایای بسیار زیادی دارد و نحوه پرورش آن هم بسیار راحت است. بنابر این اگر قصد دارید یک گیاه مفید یا جذاب را بکارید و از آن نگهداری کنید، بهتر است این گزینه بی‌نظیر را انتخاب کنید. همچنین دقت داشته باشید؛ این گیاه برای رشد مطلوب به تغذیه مناسب و کوددهی نیز احتیاج دارد. بنابر این بهتر است از یک کود طبیعی و ارگانیک بهره بگیرید و با کمک آن، هر چند وقت یک‌بار کار کوددهی را انجام دهید و شادابی گیاه را دو برابر کنید.

به این مطلب امتیاز دهید!
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]