علت میوه ندادن درخت سیب
درخت سیب یکی از محبوب ترین درختهایی است که امروزه افراد زیادی اقدام به کشت آن میکنند اما در برخی مواقع باغداران با میوه ندادن درخت مواجه میشوند و این امر آنها را نگران میکند. علت میوه ندادن درخت سیب در هر منطقه به یک صورت نیست و میتواند چیزهای مختلفی باشد. بنابر این اگر میخواهید بدانید که چرا گاهی اوقات درخت سیب میوه نمیدهد، پیشنهاد میکنیم تا انتهای مقاله ما را همراهی کند.
-
برداشت نکردن محصولات
بهتر است بدانید؛ اگر زمانی که درخت سیب میوه میدهد بار آن را کم نکنید، ممکن است در سال بعد محصولدهی درخت بسیار کاهش یابد. بنابر این سعی کنید در هر سال، محصولات را به موقع برداشت کنید تا این اتفاق برای درختانتان به وجود نیاید.
-
سرمای بیش از اندازه
یکی دیگر از دلایل میوه ندادن درختان سیب، سرمای بیش از اندازه است. سرما هنگام گلدهی درخت سیب موجب میشود ساختار خارجی گلهای تولید شده دچار آسیب شود و تولید میوه نیز به خوبی صورت نگیرد. بنابر این بهتر است برای فیلتر سازی هوا، درختان سیب را در زمینهای شیبدار بکارید اما دقت داشته باشید که شیب نباید رو به جنوب باشد زیرا این کار موجب میشود آسیب درخت در برابر سرما بیشتر شود.
همچنین اگر میخواهید شکوفههای درخت را در فصلهای سرد سال حفظ کنید و اجازه ندهید آنها از بین بروند بهتر است صبح زود قبل از تابش خورشید، بر روی شکوفههای درخت آب بپاشید.
-
هرس غیر اصولی
دقت داشته باشید اگر کار هرس به صورت صحیح صورت نگیرد میتواند در آینده موجب آسیبهای جدی بر روی درخت شود که یکی از مهمترین این آسیبها میوه ندادن درخت است. این مورد از علت میوه ندادن درخت سیب را نباید نادیده بگیرید زیرا بسیار مهم است.
هرس کردن درخت در واقع به معنای قطع کردن شاخههای غیر ضروری و نامناسب درخت است و شما باید به شاخههای پر بار و جوان آسیبی وارد نکنید. دقت داشته باشید؛ آسیب رساندن به شاخههای جوان موجب میشود محصولدهی درخت مطلوب نباشد و میوههای زیادی نیز تولید نکنید. با انجام صحیح هرس درخت سیب میتوانید املاح و مواد مغذی را بهتر به درخت برسانید و در نتیجه میوههای سالمتر و باکیفیتتری نیز تولید نمایید.
برای هرس کردن درختان سیب سعی کنید در سال اول بعد از کاشت، شاخهها را با استفاده از قیچی باغبانی مناسب سربرداری کنید. البته باید قبل از برش زدن این شاخهها مطمئن شوید که در قسمت پایین محل برش؛ حداقل 4 الی 5 جوانه وجود داشته باشد، در غیر این صورت ممکن است درختان دچار آسیب شود.
در سال دوم بعد از کاشت درخت سیب نیز باید کار هرس را انجام دهید، بهترین زمان برای هرس در سال دوم هنگام خواب زمستانه درخت است زیرا در این زمان شاخهها را بهتر میتوانید کنترل نمایید. دقت داشته باشید که قسمتهای صورتی رنگ شاخهها را نباید هرس کنید زیرا این قسمتها نشان دهنده رشد سال قبل به درخت هستند. به جای آن سعی کنید یک سوم شاخههایی را حذف کنید که رنگ آنها سیاه شده است و آسیب دیدهاند.
-
کاهش میزان آبیاری
یک مورد دیگر از علت میوه ندادن درخت سیب، کاهش دوره و میزان آبیاری است. بنابر این شما باید به صورت برنامه ریزی شده، کار آبیاری را انجام دهید و اجازه ندهید ریشه درخت خشک شود. دقت داشته باشید اگر آب به میزان کافی در دسترس درخت سیب قرار نگیرد، دیگر محصولدهی نخواهد داشت.
-
عدم استفاده از کود مناسب
استفاده نکردن از کود نیز میتواند مشکلاتی را برای درخت سیب به وجود بیاورد که یکی از مهم ترین این مشکلات، شکوفه ندادن درخت است. بنابر این اگر میخواهید رشد محصولدهی درختتان کاهش نیابد و میوههای بیشتری نیز تولید کنید، بهتر است به صورت مرتب کار کوددهی را انجام دهید. کوددهی به درخت سیب باید به شکل اصولی انجام شود، در غیر این صورت ممکن است نتیجه مطلوبی را به دست نیاورید و تمام زحماتتان هم هدر برود.
از جمله کودهای غنی و مفیدی که میتوانید با خیال راحت از آن برای درختان سیب بهره بگیرید میتوان؛ کود گوگرد، کود اسید هیومیک، کود مرغی، کودهای حاوی نیتروژن و… را نام برد. البته اگر از این کودها به صورت اصولی استفاده نکنید، ممکن است با کاهش محصولدهی و آسیب رسیدن به درختتان مواجه شوید.
بیشتر بخوانید : بهترین کود درخت سیب
نکات مهم برای افزایش باردهی درخت سیب
- برای رشد بهتر درختان سیب حتما کار کوددهی را انجام دهید و از کودهای طبیعی و مفید برای رشد مناسب بهره بگیرید.
- بهترین خاک برای کاشت درخت سیب، خاک سبک و زهکشی شده است. بنابر این سعی کنید پیش از کاشت درخت حتما آن را با کمک کودهای مغذی، حاصلخیز کنید.
- سعی کنید از کودهایی بهره بگیرید که میزان روی در آن به صورت کافی باشد زیرا این ماده برای بارور کردن درخت بسیار مهم است.
- هرس درخت را در زمان مناسب انجام دهید تا به سلامت درخت، آسیبی وارد نشود.
- علفهای هرز اطراف درخت را نیز هر چند وقت یکبار از بین ببرید زیرا این علفها موجب میشوند درخت املاح و مواد مورد نیاز خود را به میزان کافی دریافت نکنند.
- درختان سیب نسبت به درختان دیگر، بیشتر در معرض بیماریهای قارچی و باکتری هستند و خیلی سریع آسیب میبینند. بنابر این بهتر است برای از بین بردن این مشکلات، حتما از سموم مناسب استفاده کنید.
- اگر خاک زمین مورد نظرتان سفت و خشک است، حتما کار شخم زدن را هر چند وقت بکبار انجام دهید و بعد از انجام دادن شخمزنی، خاک را با کمک کودهای طبیعی تغذیه کنید تا ساختار آن به بهترین شکل ممکن اصلاح شود.
- درختان سیب برای رشد، بیشتر آب و هوای خنک را میپسندند. بنابر این بهتر است آنها را در مکانهایی بکارید که دما خیلی زیاد نباشد.
- اگر میخواهید ساختار دفاعی درخت سیب را افزایش دهید، کار کوددهی را به یک زمان کوتاه محدود نکنید.
سخن پایانی علت میوه ندادن درخت سیب
همان طور که متوجه شدید؛ علت میوه ندادن درخت سیب میتواند چیزهای مختلفی باشد. بنابر این اگر زمانی با مشکل محصول ندادن درختانتان مواجه شدید، بهتر است ابتدا به دنبال دلیل آن باشید و سپس راهکارهای خود را برای رفع مشکل عملی کنید. در واقع با شناخت این دلایل و نکات مهم درباره آن، میتوانید میزان باردهی درختانتان را تا حدود زیادی افزایش دهید و اجازه ندهید رشد آنها متوقف شود.
1 دیدگاه
من پارسال یه درختچه سیب خریدم که روش یه دونه سیب بود ولی امسال با وجود رشد درخت هیچ باری نداده!