کود کاکتوس

کود کاکتوس

کاکتوس تزئینی

کاکتوس یکی از گیاهان آپارتمانی محبوب شهرنشینان است. این گیاه مقاوم و زیبا بر روی میزتحریر، کنار تلویزیون، راه پله ها و در جای‌جای خانه ها علی الخصوص در مکان های آفتاب گیر قرار می‌گیرد. هر خانواده ای بنا بر سلیقه ی خود نوع خاصی از کاکتوس ها  را خریداری می کند.

اما نباید نگران کود دهی کاکتوس باشیم زیرا که از گیاهان مقاوم محسوب می شود.

کاکتوس
کود کاکتوس

مقاومت کاکتوس ها

کاکتوس ها اگر به خوبی نگهداری شوند، گیاهانی بسیار مقاومی محسوب می گردند. گیاهانی که با توجه به مشغله‌های شهرنشینی مردم، زمان کمی را برای نگهداری و رشدشان از صاحبانشان طلب می کنند. با این حال عدم آگاهی صحیح از نحوه نگهداری درست گیاهان آپارتمانی علی الخصوص کاکتوس ها، موجب شده که این گیاهان با مشکلات نادری مواجه شوند. مشکلاتی نظیر پوسیدگی ریشه و ساقه گیاه و قارچ زدگی آن ها که در شرایط خاصی بروز می کند. آشنایی بهتر با خصوصیات کاکتوس ها و نحوه رشد و نمو آن ها به نگهداری از کاکتوس ها کمک شایانی خواهد کرد.

جمع شدن آب پای ریشه کاکتوس ها

یکی از مهم‌ترین مشکلات در نگهداری کاکتوس آبدهی زیاد به آنان است. متأسفانه بسیاری از مردم هم‌زمان با آبیاری دیگر گیاهان آپارتمانی اقدام به آبیاری کاکتوس های خود می کنند. کاکتوس گیاهی است که حداکثر هفته‌ای یک‌مرتبه نیاز به آب مختصر دارد. اگر گلدان کاکتوس محلی برای خروج آب اضافی نداشته باشد، آب پای ریشه می‌ماند و این موضوع منجر به پوسیدگی ریشه و ساقه گیاهان می شود. قارچ زدگی در مورد کاکتوس ها چندان متداول نیست، چراکه این گیاهان بومی مناطق گرم و خشک هستند و شیوع بیماری های قارچی عمدتاً در شرایط پر رطوبت بروز می کند. مسئله‌ای که هر از گاهی برای تراریوم های زیبا و خانگی با توجه به ساختار آن ها بروز خواهد کرد.

کود کاکتوس
کود کاکتوس

نیاز دمایی کاکتوس ها

کاکتوس ها گیاهانی هستند که با دمای آپارتمان و خانه ها به خوبی سازگار می شوند. با این حال برای گلدهی و زیبا تر شدن نیاز به نور مستقیم آفتاب و دمای خنک تر، 7 تا 13 درجه سانتی گراد دارند. برخی از منازل آپارتمانی پنجره های رو به جنوب دارند، محیط اطراف پنجره های رو به جنوب برای رشد و گلدهی کاکتوس ها محیطی ایده آل محسوب می گردد. اما در فصول گرم سال مثل فصل تابستان برخی از ارقام کاکتوس ها به طور مستقیم در مقابل آفتاب واکنش مناسبی نشان نمی دهند و ممکن است که با تابش نور مستقیم آفتاب دچار آفتاب‌سوختگی دائم یا موقت شوند.

آفتاب‌سوختگی دائم و موقت کاکتوس ها

اگر قسمتی از کاکتوس در معرض نور آفتاب شدید دچار رنگ‌پریدگی شود به آن آفتاب‌سوختگی موقت می‌گوییم. این مشکل با تعویض محل گلدان کاکتوس تا اندازه زیادی رفع می‌گردد ولی اگر در اثر تابش مستقیم و زیاد آفتاب روی کاکتوس لکه‌های قهوه‌ای به وجود آمده باشد، رفع آفتاب‌سوختگی دائم برای کاکتوس مقدور نیست و این کاکتوس ها همواره این لکه‌های قهوه‌ای را به خود خواهند داشت.

نیاز آبی کاکتوس ها و کود کاکتوس

بااینکه کاکتوس ها به شرایط کم‌آبی گیاهان مقاومی هستند ولی با شرایط بی‌آبی نیز مانند هر گیاه دیگری سازگاری پیدا نمی‌کنند! بنابراین در فواصل منظم، آبیاری این گیاهان آپارتمانی لازم است. معمولاً آبیاری هفته‌ای یک‌مرتبه برای کاکتوس ها توصیه می شود .

بیماری های قارچی کاکتوس ها

مهم‌ترین بیماری قارچی کاکتوس ها پوسیدگی ریشه و ساقه کاکتوس‌هاست. که با تعویض گلدان و تعویض خاک گیاهان برطرف می شود. مگر آنکه کاکتوس کاملاً از بین رفته باشد و تعویض گلدان آن به کمکش نیاید. تعویض گلدان و خاک کاکتوس نیز اصول خاص خود را دارد. باید ترکیبات خاک کاکتوس را به میزان درستی مخلوط نمود. یکی از ترکیباتی که خاصیت ضد قارچ زدگی دارد و در خاک کاکتوس به خوبی جواب می‌دهد، زغال است. مقدار کمی ذغال چوب خاصیت گندزدایی دارد و در ترکیب خاک کاکتوس به خوبی جواب می‌دهد. ضمن آنکه ذغال منبع کربن است و به تغذیه بهتر گیاهان کمک می کند.

کود کاکتوس
کود کاکتوس

کود کاکتوس

اگر گلدان کاکتوس به خوبی پر شده باشد، 5 تا 10 سال نیاز به تعویض گلدان ندارد. تنها می‌بایست به زه کش گلدان دقت نمود و از خاک مناسب در ترکیب خاک گلدان کاکتوس استفاده نمود. در قسمت پایینی گلدان کاکتوس بهتر است که از سنگ‌ریزه یا پوکه معدنی استفاده کرد. ترکیب ماسه شسته شده و بدون املاح با خاک‌برگ و خاک باغچه ترکیب مناسبی برای لایه‌های بالاتر خاک گلدان کاکتوس به‌حساب می‌آید. تجربه عده‌ای ثابت کرده است که کود ورمی کمپوست نیز به خاک کاکتوس به خوبی جواب می‌دهد. عده‌ای علاقه‌مندند که روی سطح خاک گلدان کاکتوس را با سنگریزه‌های رنگی تزیین نمایند. این مورد چندان توصیه نمی‌شود چراکه مواد رنگی سنگریزه‌ها کم‌کم جذب خاک گلدان می شوند و به خاک گلدان آسیب می‌رسانند. استفاده از مقداری خزه روی سطح خاک برای حفظ رطوبت برای اغلب کاکتوس ها عملکرد مناسبی است.

کود npk که حرف n به نیتروژن ، p به فسفر و k به پتاسیم اشاره دارد عنصر های این کود هستند که این عنصرها برای گیاه کاکتوس بسیار مفید است  همچنین میتوانید برای رشد بهتر کاکتوس از کود گلدهی 12 12 36  استفاده کنید.

سرمازدگی کاکتوس ها و کود کاکتوس

کاکتوس ها گیاهان بومی مناطق خشک و گرم هستند و به سرمای بیش‌ازحد هوا واکنش منفی نشان می‌دهند. بنابراین باید آن ها در دمای اتاق نگهداری کرد. قرار دادن گلدان کاکتوس در زمستان در محیط باز بدون پوشش پلاستیکی و شرایط گلخانه‌ای چندان کار درستی نیست. آسیب سرما به کاکتوس ها آن ها را کاملاً از بین برده و سلول‌هایشان را دچار سرمازدگی می کند.

کاکتوس ها در ساخت تراریوم

یکی از محبوب‌ترین گلدان‌های تزیین‌شده به دست بشر، شیشه‌های تراریوم است. تراریوم ها عمدتاً با گیاهانی نظیر فیتونیا تزیین می شوند. ولی برخی از تراریوم های موجود در بازار با کاکتوس های متنوعی تزیین می گردند. کاکتوس ها به نسبت باقی گیاهان مقاوم تر هستند. تراریوم ها با درب یا سلفون پوشیده  می شوند. درصورتی‌که تراریوم های کاکتوس نیاز به تهویه بیشتر و رطوبت کمتر دارند.

نکات ساخت دزرتراریوم و کود دهی کاکتوس

عده‌ای دسته از تراریوم ها را دزرتاریوم می نامند. در ساخت تراریوم کاکتوس یا دزرتاریوم نکات حائز اهمیتی وجود دارد. اول اینکه رطوبت در شیشه های تراریوم به هیچ عنوان نباید محبوس بماند. آب دهی بیش از حد به این دسته از تراریوم ها کاملاً ممنوع است و استفاده از زهکش مناسب برای جمع نشدن آب زیر شیشه از مهم‌ترین نکات ساخت بستر دزرتاریوم می‌باشد. چراکه شیشه ها و بلورها در انتهای خود سوراخی برای خروج آب اضافی ندارند. اما نکته ای که از نظر بسیاری از علاقه مندان به ساخت دزرتاریوم دور می ماند. عدم استفاده از کاکتوس های خاردار با کاکتوس های بی‌خار و گوشتی در یک ظرف و بستر است. شاید شما در نگاه اول یک دزرتاریوم بزرگ با مخلوطی از کاکتوس های خاردار و بدون خار را خریداری نمایید، ولی باید توجه کنید که این دو مدل از کاکتوس ها در درازمدت به هیچ عنوان باهم سازگاری پیدا نخواهند کرد و موجب از بین رفتن دزرتاریوم شما می شود. برای کارکرد بهتر دزرتاریوم می توانید در پایین ترین لایه نزدیک به انتهای شیشه از پوکه معدنی استفاده کنید و روی آن را با پارچه‌ای تمیز بپوشانید. این پارچه تمیز حکم زه کش خاک شمارا پیدا خواهد کرد و از اختلاط بیشتر لایه‌های بالایی با پایینی جلوگیری به عمل خواهد آورد. روی پارچه را می توانید با زغال بپوشانید تا کربن بهتر حفظ گردد و از گندزدگی قارچی بستر ممانعت شود. پیت ماس بستر مناسبی در ترکیب با ماسه شسته شده برای ساخت بستر تراریوم کاکتوس محسوب می شود. می توانید از این دو ترکیب در لایه‌های بالایی استفاده کنید. برای زیباتر شدن کار در انتها از عروسک‌های کوچک و بامزه در تزیین بستر رویی دزرتاریوم استفاده کنید. توجه داشته باشید که ترکیب دزرتاریوم با هر گیاهی به‌جز کاکتوس اشتباه محض است. در مقاله‌ای جداگانه به توضیح نحوه ساخت تراریوم های گیاهی خواهیم پرداخت. اما در مورد تراریوم های کاکتوس توجه داشته باشید که به هیچ عنوان بستن درب شیشه و محبوس کردن گیاهان کاکتوس کار درستی نیست. موردی که در ساخت تراریوم های دیگر کاملاً توصیه می‌گردد.

کود کاکتوس
کود کاکتوس

آفات کاکتوس ها

کاکتوس ها نیز مانند دیگر گیاهان آپارتمانی دچار آفات متداولی نظیر شپشک ها می شوند. شپشک در شرایط بومی کاکتوس ها چندان آسیب‌رسان نیست ولی نگهداری چندین گیاه آپارتمانی در یک محیط خانگی موجب سرایت این آفات به هم دیگر می شود. برای مبارزه با شپشک ها می‌توان از انواع سموم سیستمیک استفاده کرد ولی در مورد کاکتوس ها اسپری محلول آب و صابون و تمیز نمودن ساقه کاکتوس به اندازه کافی در کنترل شپشک مؤثر واقع می شود. بنابراین توصیه می شود که با یک مسواک محل قرارگیری شپشک ها به خوبی با محلول آب و صابون تمیز شوند.آفت دیگر کنه تارعنکبوتی است که این آفت نیز در شرایط بومی کمتر روی کاکتوس ها پیدا می شود، برای مبارزه با کنه تارعنکبوتی که مانند تارعنکبوتی اطراف گیاه تار می بندد و موجب ضعف کاکتوس و یا هر گیاه دیگری می شود، می‌توان از سموم کنه کشی مانند آبامکتین اسفاده نمود. با این همه نگهداری کاکتوس ها دور از سایر گیاهان آپارتمانی خود بهترین روش برای جلوگیری از آلوده شدن این گیاهان به آفات مذکور می‌باشد.

کاکتوس ها نماد زیبایی و مقاومت

کاکتوس ها در انواع و ارقام مختلف زینت‌بخش زندگی‌های آپارتمانی شده‌اند. کاکتوس‌هایی نظیر سدوم، گوش خرگوشی،چلیتیا، توپ طلایی از محبوب‌ترین کاکتوس ها نزد مردم می‌باشند. با حرفه‌ای‌تر شدن در نگهداری از کاکتوس ها می‌توان انواع پیوندها را بر روی ساقه کاکتوس ها زد و دو رقم مختلف از کاکتوس ها را باهم ترکیب نمود. همچنین از زیباترین لحظه‌های نگهداری کاکتوس لحظه گلدهی آن‌هاست، که با ایجاد شرایط مطلوب برای آن ها می‌توان امید به دادن گل‌های زیبا روی کاکتوس ها را داشت. نیاز محدود آبیاری کاکتوس موجب شده که با توجه به مشغله‌های زیاد این روزهای ما، گیاهان کاکتوس به منازل ما زیبایی منحصربه‌فردی را ببخشند.

کود دهی کاکتوس توسط بهترین ریز مغذی های دنیا.

5/5 - (5 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]