سولفات آمونیوم

سولفات آمونیوم

سولفات آمونیوم جزء نمک های معدنی به شمار می رود که کاربرد گسترده ای در صنایع و کشاورزی دارد؛ این ماده غیر آلی در تهیه کودهای شیمیایی بسیار دخیل می باشد به عبارتی می توان گفت مهم ترین وظیفه آن ساخت کود های شیمیایی ازت دار برای صنعت کشاورزی و باغداری می باشد. این ماده از آن جهت می تواند منبع بسیار خوبی برای تامین ازت محصولات کشاورزی باشد که متشکل از ۲۱ درصد نیتروژن به صورت یون آمونیوم و ۲۴ درصد عنصر گوگرد به صورت سولفات محلول در آب می باشد. به طور خلاصه کاربرد این کود پر مصرف در کشاورزی در مقدمه می تواند به کمک به اصلاح خاک، کاهنده پی اچ خاک های آهکی، فراهم کردن نیتروژن و گوگرد لازمه جهت رشد و تولید محصولات کشاورزی نام برد. در ادامه مطالب اطلاعات کاملی در باب آمونیوم سولفات در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله ما را همراهی فرمایید.

اهمیت کود سولفات آمونیوم در کشاورزی:

حتما این سوال برای شما پیش آمده است که چرا کود سولفات آمونیوم در دهه اخیر کاربرد گسترده ای پیدا کرده است؟ چه خصوصیاتی دارد و برای تامین چه کمبود هایی از گیاه می توان از آن استفاده نمود؟ چرا به آن کود معدنی گفته می شود؟ در این مقاله به پاسخ تمامی این سوالات خواهید رسید.

کود معدنی سولفات آمونیوم به دلیل اینکه در ترکیب ساختاری خود فاقد عنصر کربن می باشد و چون عنصر کربن لازمه آلی بودن یک ماده می باشد، لذا این کود را نمیتوان نام آلی خطاب کرد. سولفات آمونیوم برای محصولات متنوع کشاورزی مانند درختان میوه، محصولات زراعی و سبزیجات و صیفی جات می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

سولفات موجود در کود به کاهش پی اچ خاک های قلیایی می پردازد لذا به اسیدی شدن خاک کمک ویژه ای می نماید. سولفات آمونیوم از واکنش میان اسید سولفوریک و آمونیاک حاصل می شود در این واکنش اسید سولفوریک دارای درصد خلوص ۹۸ درصد و آمونیاک دارای درصد خلوص ۹۹.۱ می باشد.

وقتی گیاهی از جهت عنصر ازت و گوگرد دچار کمبود باشد، می توان از کود سولفات آمونیوم جهت برطرف نمودن نیاز آن بکار برد اکنون به بررسی نقش مهم ازت و گوگرد در رشد و نمو گیاه خواهیم پرداخت تا بدانید تا چه حد وجود آنها برای گیاهان و درختان ضروری می باشد.

سولفات آمونیوم

اهمیت ازت در رشد گیاهان:

ازت در بخش کشاورزی از جمله عوامل بسیار تاثیر گذار در افزایش عملکرد و باروری محصولات به شمار می رود زیرا از پرمصرف ترین عنصری می باشد که توسط گیاهان بایستی مورد مصرف قرار گیرد ازت به صورت یون و در اشکال نیترات، آمونیوم و اوره جذب ریشه گیاهان شده و وارد بخش های هوایی مانند برگ ها شده و از طریق شرکت در ساخت اسیدهای آمینه، منجر به ساخت پروتئین های گیاهی می گردد.

وجود عنصر نیتروژن برای ساخت رنگدانه کلروفیل و کو آنزیم ها ضروری می باشد لذا با ساخت کلروفیل در اندازه کافی عمل فتوسنتز به خوبی انجام می گیرد و انرژی خورشیدی جذب  گیاهان می گردد.

نیتروژن منجر به تحریک رشد رویشی درختان میوه شده و منبع معدنی تامین آن کود سولفات آمونیوم می باشد. گفتنی است همیشه در استفاده از کود سولفات آمونیوم حد اعتدال را رعایت نمایید زیرا در صورت زیاده روی محصولات دچار نرمی شده و تعداد پاجوش و تنه جوش ها افزایش پیدا کرده در نتیجه میزان تولید محصولات و کیفیت آنها کاهش چشمگیری پیدا می کند. آمونیوم موجود در این کود به شکل تبادلی با اتصال به ذرات رس حفظ شده و نسبت به کودهای ازته دیگر کمتر شسته می شود.

کود اوره ممکن است مشکلاتی از قبیل بالا بردن قلیائیت خاک های آهکی و شوری  و مسمومیت آن را ایجاد نماید این درحالی است که کود سولفات آمونیوم برای خاک هایی با قلیائیت بیشتر گزینه بسیار مناسبی مخصوصا برای باغات پسته می تواند باشد زیرا به دلیل حضور عنصر گوگرد و تجزیه و آزاد شدن آن در خاک و ایجاد سولفوریک اسید و از طرف دیگر حضور عنصر نیتروژن به شکل آمونیوم، قلیائیت خاک به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت. لذا سولفات آمونیوم در مقایسه با دیگر کود های شیمیایی اثرات مخرب کمتری دارد.

اهمیت عنصر گوگرد در گیاهان:

این عنصر در اکثر محصولات مانند سبزیجات، غلات و میوه ها و محصولات مرتعی از عنصر ضروری در رشد و بهبود کمی و کیفی آن ها به شمار می رود. با توجه به قلیایی و آهکی بودن اکثر خاک های کشور و وجود مقادیر نسبتا زیاد آهک در آب های آبیاری در نتیجه کاهش به سزای حلالیت عناصر پر مصرف و ریز مغذی ها، تامین گوگرد در گیاهان از اهمیت بالایی برخوردار می باشد‌.

گوگرد موجود در فرم سولفات، در ساخت هورمون ها، ویتامین ها، و تعادل آب گیاه و خاک نقش پر رنگی ایفا می کند.

مزیت های بهره گیری از کود سولفات آمونیوم:

۱)تسهیل در جذب عناصر ریز مغذی مانند آهن، روی، مس و منگنز توسط ریشه گیاهان

۲)عدم آسیب محصولاتی مانند مرکبات، انگور و پسته که از جمله محصولات حساس به اوره تلقی می شوند در اثر استفاده از آمونیوم سولفات

۳)کاهش زردی و کلروز در گیاهان قدیمی با برطرف نمودن نیاز آنها به ازت و کمک به سبز ماندن برگهای جوان در اثر تامین گوگرد موردنیاز آنها

۴)تمایل کمتر به جذب آب از محیط اطراف در نتیجه افزایش طول عمر نگهداری کود سولفات آمونیوم در انبار و پایین آمدن احتمال کلوخ شدن آن

۵)در صورت استفاده از کود فسفات آمونیوم به صورت ترکیبی با کود های فسفاتی، منجر به بالا رفتن اثر گذاری آن خواهد شد.

۶)نگهداری ایمن و جابجایی راحت به دلیل عدم وجود خاصیت انفجاری آن در مقایسه با کود نیترات آمونیوم

۷)کمک به کاهش برخی از علف های هرز

مصارف کود سولفات آمونیوم:

کود سولفات آمونیوم در زمینه های مختلفی کاربرد دارد که اکنون بدان اشاره خواهیم نمود: این کود در تولید دیگر کودهای شیمیایی نیز کاربرد موثری دارد، در فرآیند تصفیه آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد، در تولید پودر های آتش نشانی از آن استفاده می شود، از دیگر مصارف مهم و اصلی آن بهره گیری در زمین های کشاورزی و باغی می باشد، در آهک گیری صنعت چرم نقش دارد و در فرآیند رنگ رزی ماده کمکی رنگ های اسیدی تلقی می شود.

با تشکر از توجه شما جهت افزایش سطح علمی و تجربی آل کود ما را از نظرات، پیشنهادات و بخصوص انتقادات سازنده خود بهره مند سازید.

آل کود

5/5 - (1 امتیاز)
رضایتمندی شما از این مقاله!
5/5
جستجو
فهرست مطالب

همین‌حالا از مشاوره رایگان آل‌کود استفاده کن

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

مشاوره کود دهی، فروش ریز مغذی

09120807366
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]