شرایط نگهداری آگلونما
شرایط نگهداری آگلونما برای آن دسته از افرادی که در پی پرورش این گیاه هستند بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که هر گیاهی برای رشد و پایداری به یکسری شرایط نیاز دارد و تنها با فراهم آوردن این شرایط است که میتوان از گیاه برای سال های سال نگهداری کرد.
گیاه آگلونما یکی از گیاهان آپارتمانی زیبا و پرطرفدار است که وجود آن علاوه بر ایجاد زیبایی و جلوه دادن به دکوراسیون خانه، سرشار از انرژی مضاعف است و قرار دادن آن در محیط، با خود شادابی و نشاط به همراه میآورد. گرچه در ظاهر این گل، از نگهداری آسانی برخوردار است اما عدم توجه به یکسری مراقبت و شرایط پرورش میتواند عمر گل را کوتاه کند و آگلونما را خیلی زود از بین ببرد. شرایط نگهداری آگلونما که در ادامه مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت، بسیار آسان است و با فراهم آوردن فاکتورهای پرورشی مناسب، میتوان گل را برای سالهای زیادی در محیط خانه و یا محل کار نگهداری کرد و از زیباییهای آن نهایت بهره را برد.
کلیاتی درباره گل آگلونما
قبل از این که به شرایط نگهداری آگلونما بپردازیم میخواهیم شما سروران گرامی را با ماهیت و چیستی این گل آپارتمانی زیبا آشنا کنیم.
آگلونما با نام انگلیسی Chinese Evergreenو نام علمی Aglaonema commutatumگیاهی از خانواده شیپوریان میباشد که بومی جنگلهای انبوه گرمسیری و مردابهای جنوب شرقی آسیا است. آگلونما یکی از گیاهان مقاوم به کم آبی و کم نوری است. آگلونما ارتفاعی کوتاه دارد و برگهای آن به صورت ابلق، نیزهای شکل و خم شده به سمت پایین هستند. طول این برگها به طور میانگین بین 12 تا 15 سانتیمتر میباشند اما گاه به 20 سانتیمتر نیز میرسند.
آشنایی با انواع گونههای آگلونما
از گیاه آگلونما تا کنون 40 گونه شناسایی شده است که اکثرا از نوع گونههای علفی هستند و فقط برخی از آنها به خاطر زیبایی و ابلق بودن به عنوان یک گیاه زینتی مورد استفاده قرار میگیرند. از رایجترین نوع گونه آگلونما میتوان اشارهای به گونههای A.PICTA و A.TREUBII نمود.گونه A.PICTA (آگلونما پیتکا)، خواستگاه اصلی آن کشور مالزی است و از نظر ظاهری دارای برگهایی به رنگ سبز تیره با لکههای سفیدی است که در موازات رگبرگهای فرعی قرار گرفتهاند. گونه A.TREUBII، که بومی جزایر سلب است، در مقایسه با گونه اول از ظاهری زیباتر برخوردار میباشد. برگها ظاهری کشیده دارند و با رنگ سبز روشن و متمایل به خاکستری مزین شدهاند که استفاده از آن در باغچههای آپارتمانی جلوهای زیبا به نمای ساختمان میبخشد.
شرایط نگهداری آگلونما
مهمترین نکته در ارتباط با پرورش آگلونما، فراهم آوردن شرایط مورد نیاز برای پرورش میباشد. از مهمترین این شرایط میتوان اشارهای به موارد زیر نمود:
- نور
نور یکی از مهمترین آیتمها در رشد و پرورش گل آگلونما است و توجه به این مورد میتواند رشد و سلامت گیاه را به نوعی تظمین کند. در پرورش آگلونما نیازی به نور مستقیم خورشید نیست؛ بلکه نور متوسط و غیر مستقیم آفتاب، برای پرورش کفایت میکند. پنجره رو به شمال برای قرارگیری گیاه آگلونما انتخابی مناسب است.
- دما
از دیگر پارامترهای دخیل در نگهداری هر چه بهتر آگلونما، میتوان به دمای پرورشی اشاره نمود. آگلونما، گیاهی گرمسیری است و نسبت به زمستان و سرما بسیار حساس میباشد و نمیتواند دمای پایین را تحمل کند از این رو بایستی شرایط دمایی را برای این گل به گونهای فراهم آورد که در برابر سرما و دمای خارج از محدوده آسایش قرار نگیرد. بهترین دما برای رشد این گیاه، 18 الی 25 درجه سانتیگراد است؛ اما محدوده 10 الی 15 درجه سانتیگراد را نیز تحمل میکند. همچنین قرارگیری در نزدیکی وسایل گرمایشی و سرمایشی موجب نابودی این گیاه میشود.
- رطوبت
گیاه آگلونما، همان طور که اشاره نمودیم در مناطق گرمسیری و مرطوب رشد میکند از این رو به رطوبت بالایی نیاز دارد. از طرق مختلف میتوان رطوبت مورد نیاز گیاه را تامین کرد. به عنوان نمونه در تابستان، روزی یکبار غبار پاشی با آب جوشیده سرد بر روی برگها در رشد بهتر تاثیر گذار است. علاقه زیاد این گیاه به رطوبت موجب شده تا در مکانهایی همچون حمام و سرویس بهداشتی که میزان رطوبت بالایی دارد نیز بتوان شرایط نگهداری آگلونما را فراهم آورد.
- خاک
از مهمترین شرایط نگهداری آگلونما، ایجاد بستری مناسب برای کاشت میباشد. این گیاه به خاکی سبک با زهکشی مناسب نیاز دارد، مخلوطی از ماسه، پیت، گلبرگ، خاک باغچه و یا میتوان از خاک و کود آماده استفاده کرد. آگلونما در خاکهای اسیدی ملایم با PH 5.5 تا 6.5 به خوبی رشد میکند. همچنین خاک گیاه آگلونما بایستی نرم باشد تا هوا به خوبی در آن گردش کند.
- کوددهی
کود یکی از آیتمهای بسیار مهم در نگهداری از گیاه آگلونما است چرا که انواع ریز مغذی مورد نیاز گیاه را در اختیار خاک قرار میدهد و آگلونما نیز از طریق ریشههای خود آنها را جذب میکند. همچنین کوددهی این گل زیبا بایستی به موقع و در فصل مناسب انجام گیرد. معمولا کوددهی در فصل بهار و تابستان به صورت ماهانه و در پاییز و زمستان هر دو ماه یکبار انجام میگیرد. برای این امر میتوان از کودهای مخصوص گیاهان آپارتمانی استفاده نمود.
- هرس کردن
یکی دیگر از شرایط نگهداری آگلونما، هرس کردن است. با از بین بردن برگ های زرد و یا گلهای خراب، میتوان عمل هرس را برای رشد هر چه بهتر گیاه انجام داد.
روش های تکثیر گیاه آگلونما
برای تولید و تکثیر این گل زیبا، روشهای مختلفی وجود دارد که رایجترین آن، جدا نمودن جوانههای جانبی از پایه مادری است. برای تکثیر اگلونما، بهترین فصل اواسط بهار و اوایل تابستان میباشد که میتوان گل را از گلدان بیرون آورد و جوانههای جانبی که بیشتر از دو برگ دارند را به همراه مقداری ریشه با استفاده از چاقویی نیز جدا نمود. و سپس جوانه را در گلدانی که حاوی کمپوست با پیت هست، کشت نمود. بهتر است که سطح قلمهها با پلاستیک شفافی پوشانده شوند تا از این طریق رطوبت گیاه حفظ گردد. با این روش، جوانهها می توانند بین دو هفته تا یک ماه ریشه بزنند.
کلام پایانی
هر گیاهی از جمله آگلونما، برای این که بتواند به رشد خود ادامه بدهد و در محیطهای مختلف دوام بیاورد به یکسری شرایط نگهداری نیاز دارد. از جمله شرایط نگهداری آگلونما تامین دما، رطوبت، نور، خاک و کوددهی است. این موارد از شرایط و نیازهای اولیه آگلونما به حساب میآیند که با فراهم آوردن آنها میتوان این گل زیبا را پرورش داد و از آن برای مدت طولانی نگهداری نمود.
بدون دیدگاه